Seuraa meitä:       

Tuoko KeuPa-juna pisteitä Lempäälästä

KeuPa HT kohtaa tänään illalla LeKin, yhden tämän kauden Mestiksen kiistattomista kärkijoukkueista. Joukkueet ovat toisilleen tuttuakin tutummat. KeuPan pelaajista usealla on kokemusta LeKin paidasta ja päävalmentaja Mikko Heiskanenkin on edustanut lempääläläisseuraa pelaajaurallaan. Jo ennen kautta harjoitusotteluissa joukkueet kohtasivat kolmesti. Voitot niissä menivät KeuPalle 2-1. Sarjassa KeuPa on vienyt kaikki kolme tähän mennessä käytyä kamppailua. Silti henkseleiden paukutteluun ei ole varaa sekuntiakaan.

LeKi on poikkeuksellinen joukkue. Se taistelee voitosta illasta toiseen eikä suostu hevin häviämään. Sillä onkin koko sarjassa KeuPan ohella vähiten tappioita varsinaisella peliajalla. Piste-ero joukkueiden välillä selittyy kolmen pisteen voittojen määrässä, joita Keupalla on peräti kymmenen enemmän kuin LeKillä, joka taas on vienyt ottelunsa jatkoajalle peräti 11 kertaa. Jotain LeKin taistelumoraalista kertovat tilastot viimeisen 13 ottelun osalta. Näistä joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kolmesti, kerran yli kahdella maalilla ja kahdesti kaveri on lyönyt ratkaisun tyhjiin. Peräti seitsemän kertaa ratkaisu on venynyt jatkoajalle tai voittolaukauksiin saakka ja neljästi LeKi on poistunut niiden jälkeen voittajana pukukoppiin. Toisaalta välimatka KeuPaan on revennyt juuri tänä aikana, sillä LeKin on ollut tyytyminen 20 pisteeseen, kun KeuPa viimeisissä 13 pelissään on saalistanut 32 pistettä.

Jos todennäköisyyksiä tilastoista etsii, voisi ennustaa illan ottelun venyvän nytkin jatkoajalle. Näin kävi joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa Keuruulla, jolloin KeuPa ratkaisi ottelun ylivoimalla. Maalivahdit joukkueilla ovat tasavahvat ja torjuntatilaston peräkkäisillä sijoilla. Nuorten MM-kisoissa Ukko-Pekka Luukkosta arvostettiin enemmän ja tämä saikin torjua kaikki Suomen ottelut, vaikka monen mielestä ei huippupeleihin yltänytkään. Lassi Lehtinen sai tyytyä luukkuvahdin rooliin kisoissa, mutta on sen jälkeen Mestiksessä ollut itse varmuus. Joukkueiden maalivahtien taakse on kiekko löytänyt vähiten koko sarjassa.

Maaleja KeuPa on onnistunut tekemään parikymmentä LeKiä enemmän. Äsken tarkasteltujen viimeisten 13 ottelun ajalta LeKillä on 33 tehtyä maalia KeuPan 50 vastaan. Maalinmättökilpailussa KeuPa olisi vahvoilla, mutta joukkueiden väliset ottelut ovat olleet varsin vähämaalisia, niitä kuuluisia maalin pelejä. Kun otteluita pitää ruveta ratkomaan, saattaa KeuPalla olla hienoinen yliote. KeuPalla on maalinteko onnistunut viime aikoina hyvin. Se luo myös paikkoja jatkuvasti vastustajaa enemmän. Eilen LeKi jäi Turussa maaleitta ja kokonaan maaleitta myös KeuPa jätti LeKin edellisessä Lempäälän ottelussa. Eilen Keuruulla KeuPa rutisti tarvittavat maalit ja ratkaisijoiksi nousivat esiin tutut nimet, ykkösketju etunenässä. Tarvittaessa tulitukea tulee kaikilta kentällisiltä ja jopa ensimmäisen Mestis-maalinsa iskeneeltä Mikko Lahtiselta, jonka mielestä KeuPa saa illan vierasotteluun etua hieman odottamattomaltakin taholta.

-          On mahtavaa pelata, kun kotijoukkuetta kannustetaan äänekkäästi, mutta vielä mahtavampaa se on, kun vierasjoukkuetta kannustetaan kotijoukkuetta enemmän.

Näin varmasti käy, sillä Keuruulta on lähdössä Lempäälään ainakin bussilastillinen asiansa osaavia faneja. LeKin tavallisesti varsin pienen yleisömäärän joukossa tämä ryhmä ottanee helposti yliotteen. Ottaako myös KeuPa yliotteen vai onko LeKi sisuuntunut eilisestä tappiostaan? Se selviää, kun kiekko iskeytyy jäähän muutaman tunnin kuluttua.

LeKi – KeuPa HT tänään klo 17.00 Lempäälän Jäähallissa. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Sportilta ja Fanseat.com palvelusta. Keuruulla Bistro Otto kerää kotiin jäävät fanit ison valkokankaan äärelle.

Viime ottelussa Mikko Lahtinen teki ensimmäisen Mestis-maalinsa.