Seuraa meitä:       

Juna kulki yskähdellen, osa pisteistä varisi Lempäälässä

Eilisiltainen Mestiksen kärkiottelu Lempäälässä tarjosi tilanteita ja tilastomerkintöjä tavallista enemmän. LeKi pelaaja tyrmäsi vahingossa toisen tuomareista ensimmäisessä erässä ja ottelun jatko yhdellä tuomarilla oli varsin sekavaa, mutta varmasti yleisöön menevää. Rangaistuksia jaettiin LeKille 69 ja KeuPallekin 49 minuuttia. KeuPa-juna puksutti sekavasti ja junailijan pillikin piiputti. Tavoilleen uskollisena LeKi venytti itse ottelun jatkoajalle, joka sekään ei ratkaisua tuonut. Kun voittolaukauksista onnistui KeuPalta kaksi ja LeKiltä ainoastaan yksi, kaksi pistettä lähti Keuruulle lukemin 2-3 JA (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1). Janne Väyrynen ampui ratkaisevan maalin.

Ottelu kulki aluksi tasaisissa merkeissä. KeuPa oli hienokseltaan niskan päällä tasaviisikoin, mutta LeKi sai Ville Tiitisen rangaistuksen aikana melkoisen mylläkän Lassi Lehtisen vartioiman maalin edustalle. Kiekkoa se ei kuitenkaan maalin asti saanut. Sen sijaan Teemu Huttu toimitti juuri Tiitisen ampuman kiekon Ukko-Pekka Luukkosen torjunnasta verkon perille. Videotarkastuksessa maali hylättiin kai potkuliikkeen vuoksi. Sen verran olematon tuo liike oli, ettei sitä kukaan muu huomannutkaan. LeKi taas puolestaan kilautteli KeuPan maalirautoja pariinkin otteeseen. Kummallinen episodi nähtiin myös, kun LeKi-hyökkääjä Topias Haapasen olkapää osui voimalla toisen päätuomarin päähän ja tämä joutui jättämään kaukalon. Haapanen sai pelirangaistuksen tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Peliä jatkettiin kuitenkin tasaviisikoin ja pari minuuttia ennen taukoa Riku Tiainen karkasi läpiajoon vieden KeuPan 0-1 johtoon. Syötöt tarjoilivat Henri Niemi ja Jere Helenius.

Toista erää mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes Henri Niemi istutettiin jäähylle koukkaamisesta. LeKin ylivoima oli kohdillaan ja Otto Mäkinen sai laittaa rauhassa takakulmalta kiekon ohi Lehtisen. Samassa ajassa LeKin Anton Ollikaiselle tuomittiin käytösrangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Pian kävi jäähyaition luukku LeKin puolella uudestaan, kun Ismo Nikkinen ja pari minuuttia myöhemmin maalintekijä Mäkinen istuivat kakkoset. KeuPan ylivoima jauhoi näyttävästi ja LeKi puolusti tiiviisti selviten onnekkaastikin ahdingosta. Yhden tuomarin vajaus alkoi näkyä vihellysten vähyytenä, vaikka pelaaja jos toinenkin piteli kasvojaan vastustajan mailan kopautusten seurauksena. Kun vajaa viisi minuuttia erää oli jäljellä, Aleksi Luhtalampi otti 100-0 aloitusvoiton ja Janne Väyrynen laukoi saman tien kiekon LeKi-maalin yläkulmaan Nuorten Leijonien MM-vahti Luukkosen ihmetellessä.

Kolmannen erän KeuPa aloitti vajaalukuisena maalintekijä Väyrysen otettua estämisrangaistuksen edellisen erän lopussa. KeuPa joutui tappamaan ylivoimaa lisää Konsta Mesikämmenen nostettua kiekon katsomoon. Kotijoukkue pyöritti peliään näyttävästi, mutta KeuPa-alivoima piti laukaisupaikat tukossa. Pian edellisen rangaistuksen päätyttyä Jere Heleniuksen tälli osui LeKi-pakkia päähän ja jäähyboksi kutsui kympin kera ja Lassi Lehtinenkin joutui jo venymään paraatipelastuksiin LeKin hyvin pyörineen ylivoiman aikana. Tuttujen joukkueiden välinen kiivas taisto alkoi käydä LeKin Riku Väkiparran hermoille Konsta Mesikämmenen kopautettua Luukosta suojuksille. LeKi-pakki sai kostoretkensä tavoitteeseen ja molemmat ajettiin ulos tappelun tauottua. LeKin ylivoima pelattiin ratkaisemattomana. Loppuhetkillä kaikissa kaksinkamppailutilanteissa homma oli lähteä lapasesta. LeKin Valtteri Ilomäkeä tunnelman kireys sapetti sen verran, että kävi pyytelemässä tuomarilta itselleen pidemmän rauhoittumistuokion omassa eriössä. Vajaalukuisena pelannut tuomaristo oli myös helisemässä, eikä mitenkään nähnyt kaikkia koiruuksia, joita ottelussa viljeltiin. Näin kävi, kun LeKin tasoitusmaalin tehnyt Jere Rouhiainen huitaisi Joonas Niemelältä ensin mailan käsistä ja siirtyi sitten maalilaukauksen pariin. Rikkeen viheltäminen tuossa tilanteessa olisi toisaalta vaatinut myös poikkeuksellista rohkeutta. Niinpä LeKi teki sen, mitä niin usein ennenkin ja vei ottelun jatkoajalle. 

Jatkoajan alkupuolen kiekkoa hallitsi KeuPa, mutta loppupuolella sen pelaajat törmäilivät toisiinsa ja LeKi sai muutaman laukauksenkin kohti Lehtistä. Lopulta Markus Jokiselle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä ja viimeisen minuutin KeuPa joutui taistelemaan vajaalla. LeKi ei etsikkoaikaansa käyttänyt, joten ratkaisu venyi vielä voittolaukauksiin asti. Siinä ensimmäisessä parissa Luukkonen torjui Saarelaisen laukauksen, mutta LeKin Peltonen veivasi kiekon maalin kattoon. Seuraavassa Huhdanpää kuittasi heti Luukkosen jalkojen välistä tasoihin ja Lehtinen nollasi Anton Levchin ”Foppa”-yrityksen. Janne Väyrynen heitti kunnon kämmen-rysty-kämmenen eikä Luukkosen patja enää yltänyt tolpan juureen. Kun Lehtinen sai vielä räpylänsä Antti Kangasniemen vedon tielle, KeuPa vielä lisäpisteen mukaan Keuruulle.

Ottelun jälkeen KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen oli tyytyväinen vaikkakin hieman hämillään.

-          Täytyy olla tyytyväinen, että onnistuttiin voitto kairaamaan kaiken tuon jälkeen. Miehiä tippui loppua kohti, mutta onneksi ylilyöntejä tai mitään pahempaa ei sattunut. En ole koskaan ollut mukana noin tapahtumarikkaassa ottelussa, en edes katsomossa. Kaameaa sekoilua kaikilta jäällä olleilta ja varmaan katsomossakin. Toivottavasti KeuPa-fanit selvisivät meitä paremmin. Kaikille jäi paljon parannettavaa.

Paluumatkalla KeuPa HT laski aiheutuneet vahingot ja palaa harjoittelun pariin maanantaina. Edessä on vierasottelu nousukuntoista TuToa vastaan keskiviikkona 24.1.