Seuraa meitä:       

Maalirohmut vastakkain

Mestis jatkuu tänään neljällä ottelulla ja kierroksen kärkiottelu pelataan Turussa, kun KeuPa HT matkustaa TuTo HOCKEY:n vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla KeuPa on vienyt pisteet. TuToa pidettiin ennen kauden alkua asiantuntijoiden piireissä ehkä suurimpana ennakkosuosikkina, mutta joukkueen suorittamisessa ei ole löytynyt toivottua tasaisuutta. Niinpä turkulaiset ovat jumiutuneet sarjan keskikastiin ja löytyvät 54 pisteellään tällä hetkellä sijalta 5. KeuPa jatkaa kärjessä 75 pisteen saldollaan.

Kupittaan illassa on vastakkain sarjan kaksi eniten maaleja tykittänyttä joukkuetta. Pari kierrosta sitten ne olivat myös kaksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta, mutta vihkoon menneellä Itä-Suomen turneellaan TuTo hävisi melko rumasti sekä Jokipojille että SaPKolle ja teki niissä itse vain yhden maalin. Kun vielä muutamalla kaverilla meni Savonlinnassa ns. ”kuppi nurin”, joutuu TuTo lähtemään illan otteluun ilman ykköstykkiään Niklas Luceniusta. Poissa ovat kärkipistemiehistä myös Akit Keinänen ja Juusela sekä muutama muu ns. ”ykköskorin” kavereista. Nyt onkin isoa ruutua tarjolla muille, kuten KeuPasta Turkuun siirtyneelle Niko Ahoniemelle. Parin tappiopelin jälkeen TuTon maalilla torjuntatilaston ykkönen Julius Pohjanoksa tekee tilaa Jyväskylässäkin vuosikausia torjuneelle Markus Ruusulle. Toisessa päässä jatkaa maalivahtien rankingissa jo toiseksi noussut Lassi Lehtinen.

Täysin ilman haavereita ei ole KeuPakaan selvinnyt. Pikkuvammoista kärsivät tällä hetkellä ainakin hyökkääjät Jesse Pelamo ja Joonas Niemelä. Poissa kokoonpanosta on myös Sebastian Kauppila opiskelukiireidensä vuoksi. Apua hyökkäykseen saadaan JYP:in suunnalta, kun aiemminkin KeuPassa hyvin esiintynyt Arttu Likola on taas mukana. Pitkästä aikaa myös Lasse Salonkari pukee KeuPa-paitaa ylleen. Pienet muutokset kokoonpanossa eivät huoleta KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskasta.

-          Ollaan keskitytty perusjuttuihin, joihin kaikkien pitää sitoutua. Viime peleissä on välillä lipsuttu omista periaatteista ja se on näkynyt sekavana pelinä. Kun on oma peli kunnossa, ei vastustajallakaan ole väliä. Toisaalta ei tässä sarjassa ole yhtään joukkuetta, joka ei pystyisi meille haastetta heittämään. Kyllä tänäänkin saadaan laittaa parasta pöytään. Otteluun pitää päästä mukaan heti alusta. Tätä on painotettu ja jänne pitää kestää loppuun asti.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset päättyivät 2-4 ja 2-1. Tosin ne olivat jo lokakuussa, joten niistä KeuPan voittotunnelmista ei paljoa ole mukaan otettavissa tähän iltaan. Kummankin peli on varmasti tuosta kehittynyt hurjasti. Kärkijoukkueiden väliset ottelut ovat kuitenkin usein vähämaalisia. TuTon ylivoima on ollut paria viime ottelua lukuun ottamatta tehokas, yksi sarjan tehokkaimmista. KeuPan alivoima taas on vastaavasti yksi sarjan parhaista, ellei paras. KeuPa on myös jostain syystä tyytynyt tekemään riittävästi maaleja tasaviisikoin ja ylivoimapeli on aika ajoin tuskaista. Jäähyaitiosta on silti syytä molempien pysyä poissa, mikäli voiton haluaa ottaa. Kumpikaan joukkue tuskin karkaa paria maalia kauemmaksi, joten tyhjä maalikin saattaa ammottaa jossain ottelun loppuhetkillä.

TuTo HOCKEY – KeuPa HT tänään klo 18.30 Turun Kupittaalla Marli Areenalla. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Sportilta tai Fanseat.com palvelusta. Keuruulla Bistro Otto virittää ison valkokankaan KeuPa-kannattajien riemuksi.