Seuraa meitä:       

Ilmainen peli - Voitolla on kova hinta

KeuPa HT:n tämän illan kotiottelussa on poikkeuksellista pöhinää, kun joukkue yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tarjoaa tänään kaikille vapaan pääsyn! Kun meno Keuruun Jäähallissa on jo muutenkin sarjan kovinta luokkaa, saavat nyt mukana olijat kokea jotain ikimuistoista. Kun KeuPa HT ja Espoo United edellisen kerran kohtasivat runsas kuukausi sitten Keuruulla, yleisö sai nauttia tämän kauden parhaasta kiekkoviihteestä. Espoo on erittäin laadukas joukkue. Se pelaa samantyyppistä jääkiekkoa, jota monet liigajoukkueetkin ja tykkää hallita kiekollista peliä. Mutta pystyykö se siihen, kun vastassa on sarjakärki kotikaukalossaan.

KeuPa otti joukkueiden viimeksi kohdatessa täyden pistepotin 3-1 lukemin. Siitä paria viikkoa aiemmin Espoossa oli vielä tiukempaa, vaikka KeuPa silloinkin oli kuskin paikalla loppunumeroin 2-3. Erikoinen yksityiskohta noissa peleissä oli keuruulaisten tekemät peräti viisi ylivoimamaalia, vaikka muuten joukkueen ylivoimapeli tuolloin oli ollut jokseenkin takkuista. Käsittämätön fakta on myös se, että KeuPa on onnistunut joulutaun jälkeen pelaamissaan 10 ottelussa lyömään vain kaksi maalia ylivoimalla, vaikka onkin vastustajan verkkoa heilutellut yhteensä 37 kertaa. Näillä on tullut kahdeksan voittoa, joista kuusi varsinaisella peliajalla.

Espoon United on myös pelannut edellisen KeuPa-kohtaamisen jälkeen niin ikään 10 ottelua. Se sai heti neljän ottelun voittoputkenkin aikaiseksi, mutta on loppiaisen jälkeen yltänyt voittoon vain kahdesti. Maalinteossa se on onnistunut 29 kertaa, joista ylivoimalla viidesti. Vaikka espoolaisten ylivoimapeli näyttää tehokkaammalta, vastustaja on rankaissut sitä vastaan myös kolmesti alivoimalla. Mikäli joukkue olisi pelannut koko kauden viimeisten kymmenen ottelun tehokkuudella, majailisi se nyt neljäntenä ja huohottaisi K-Vantaan ja SaPKon niskaan. Vähemmän mairittelevan alkukautensa vuoksi Espoo United pitää kuitenkin tällä hetkellä kynsin hampain kiinni 8. sijastaan eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. Konkurssivihjailujen kanssa kamppailevalle seuralle niistä putoaminen olisi kuolinisku, tai ehkä pelastus.

Joukkueet lähtevät otteluun kuitenkin erilaisista tunnelmista. Espoo otti keskiviikkona makean 2-0 voiton LeKistä, mutta KeuPa sai maistaa tappion karvasta kalkkia Turussa luvuin 2-1. KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ei kuitenkaan ole erityisemmin huolissaan.

-          Turussa oli meiltä kuitenkin nousujohteinen peli. Ensimmäisessä erässä ei päästy kunnolla mukaan peliin ja oltiin vähän jaloissa. Se täytyy nyt korjata. Jokainen joukkue haluaa meidät voittaa ja voitolla on koko ajan kovempi hinta. Usein olemme onnistuneet tiukat kamppailut kääntämään itselle, mutta keskiviikkona työntekoa olisi tarvittu vielä enemmän. Laitetaan haalarit päälle ja kohti illan peliä. Luvassa on vauhdikasta ja laadukasta jääkiekkoa. Toivottavasti kauden yleisöennätys paukkuu.

KeuPa jatkaa illalla lähes samalla kokoonpanolla, kuin viimeksi Turussa. Jesse Pelamon ollessa edelleen sivussa, Arttu Likola tuo taitoa hyökkäyksiin. Lasse Salonkari taasen esiintyy pitkästä aikaa kotiyleisölle, oltuaan viime viikot lainassa Suomi-Sarjan D-Kiekossa. Sebastian Kauppila palaa koulukiireiltään kotijoukkueen alakertaan. Merkittävin muutos tulee, kun maalin suulle laitetaan noin metrin pidempi vartija. Mäntän ”suuri poika” Samuli Tervo on taas tositoimissa.

Mahdollinen ennätysyleisö näkee varmasti kuuman ottelun, josta panosta ei puutu. Espoo tarvitsee kipeästi pisteitä, eikä KeuPa niitä hevillä luovuta. Katseet kannattaa kohdistaa joukkueiden erikoistilanteisiin. Espoolaisten ylivoimakapellimestarina häärii Liigan takavuosien pistepörssin ykkönen Kim Hirschovits. Edellisissä kamppailuissa Espoo Unitedia vastaan KeuPa-ylivoima oli murskaavaa, vaikka paikat ylivoimakentällisiin kuulemma ”arvottiin”. Ehkä tänäänkin kannattaa arpoa, jos tulos on samanlaista.

KeuPa HT – Espoo Uniten tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa. Yleisölle on vapaa pääsy!