Seuraa meitä:       

Ennätysyleisö ilmaiseksi, voitolla silti kova hinta

Kauden ennätysyleisö sai nauttia viihdyttävästä Mestis-ottelusta eilen Keuruulla. KeuPa HT yhteistyökumppaneineen tarjosi yleisölle vapaan pääsyn ja kaukalon puolella runnoi maalin edestä tarvittavat maalit, jotta pisteet jäivät Keuruulle. Espoo United jäi lopulta jyrän alle lukemin 5-1 (1-1, 2-0, 2-0). Voitoilla alkaa olla turhankin kova hinta, sillä KeuPan jo muutenkin melko pitkä loukkaantumislista sai jälleen jatkoa.

Ottelun alku oli jälleen kerran KeuPan ja erityisesti maalivahti Samuli Tervon kannalta murheellinen. Espoo Unitedin ensimmäinen laukaus kun livahti Mäntän miehen suojuksista maaliviivan väärälle puolelle. Tuo yksi veto ja 37 sekuntia erottivat muuten loistavasti torjuneen Tervon nollapelistä. KeuPa oli muutenkin lähes puoli erää ottavana osapuolena, kunnes Janne Väyrynen ampui pienestä kulmasta Teemu Hutun ja Ville Tiitisen syötöistä tasoituksen. Sen jälkeen KeuPa pääsi paremmin pelin mukaan, vaikka erä kokonaisuutena olikin hienokseltaan Espoon.

Toiseen erään KeuPa paransi selvästi ja oli molempien maalien edustoilla vahva. Kun vajaa neljä minuuttia erää oli kulunut, kotijoukkue painoi suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia. Sebastian Kauppila laukoi Teemu Hutun syötöstä ja kiekko painui ohi. Miro-Pekka Saarelainen ryntäsi kiekolle ensimmäisenä ja heitti sen maalin takaa Espoon maalivahdin Mika Norjan pohkeen kautta maaliin. Nelisen minuuttia myöhemmin KeuPa sai aikaan kovan mylläkän Espoon maalille. Ensin Jere Helenius ampui Henri Niemen lättysyötöstä ja espoolaisvahti torjui kiekon eteensä. Kovan miekkailun voitti lopulta Janne Väyrynen ja tuuppasi kiekon Norjan selän taakse.

Kolmannessa erässä jäähyaition ovi alkoi käydä entistä tiuhempaan. Ennen sitä ehti kuitenkin Riku Tiainen viedä KeuPan jo turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon. Espoolaiset yrittivät purkukiekkoa rännin kautta, mutta Tiainen katkaisi ja ampui pienestä kulmasta kiekon maaliin. Espoon oma pelaaja saattoi avittaa osumaa. Syöttöpisteet Henri Niemelle ja Lasse Salonkarille.  Pian tämän jälkeen Huttu sai vastustajan mailasta kiinnipitämisestä rangaistuksen, jota Saarelainen verbaalisesti protestoi. Ilmeisesti pilkka osui tuomaria arkaan paikkaan, kun Saarelainen komennettiin Hutun seuraksi käytösrangaistuksen myötä. Kim Hirschovits pyöritti espoolaisylivoimaa vaarallisesti ja KeuPa joutui taistelemaan tosissaan. Markus Jokinen oli karata alivoimalla pahantekoon ja Unitedin Valtteri Hopponen joutui koukkaamaan tämän kumoon. Niinpä KeuPa selvisi ja alivoima kääntyi pian ylivoimaksi, jonka aikana se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi oikein mitään, ei edes laukausta kohti maalia. Kun Ville Paalanen sai kiinnipitämisestä rangaistuksen vajaa neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, otti Espoo United Norjan pois maalinsa suulta ja yritti kavennusta kahden miehen ylivoimalla. Sen aikana Jesse Ylönen löi kiekon voimalla KeuPa maalin pystytolppaan, mutta sen lähemmäksi kavennusta se ei päässyt. Mikko Lahtisen purkukiekko omalta alueelta taasen lipui parikymmentä senttiä ohi tyhjän Espoon maalin. Rangaistusta oli jäljellä enää sekunti, kun Jere Helenius pääsi irtokiekkoon käsiksi kesken espoolaisten pyörityksen ja syötti Aleksi Luhtalammen vapaaksi laittamaan kiekon alivoimalla tyhjiin.

Vielä lopussa, kun peliaikaa oli jäljellä vain runsas minuutti, nähtiin aivan tarpeeton törkeys espoolaispelaajan taklattua Teemu Huttua päähän. Vaikka espoolaisia pidetään Keuruulla syystäkin herrasmiesjoukkueena, ulosajettu Jani Elgbacka ei tällaista arvostusta ansaitse. Toivottavasti Hutun kolhu ei aiheuta lisää huolia KeuPalle, jonka sentteriosasto uhkaa kuihtua peli peliltä. Jesse Pelamoa tuurannut

Joni Piipponen loukkasi jo polveaan ottelun alkupuolella sinänsä melko vaarattomassa tilanteessa, eikä pystynyt peliä jatkamaan. Päävalmentaja Heiskanen oli vakava, mutta ymmärtää pelin hengen.

-          Voitot vaatii veronsa, toivottavasti ainakin Hutun kohdalla selvittäisiin vähemmällä. Meiltä taas nousujohteinen peli. Alussa oltiin purjeessa, mutta tasoituksen jälkeen päästiin paremmin mukaan. Oltiin tehokkaita maalipaikoissa ja lopussa jouduttiin taistelemaan. Tervo oli loistava. Nuori kaveri laittoi luukut kiinni yhden lipsahduksen jälkeen. Joukkueena jäi paljon parannettavaa. Ei mikään huippupeli, odotin ehkä kiihkeämpää kamppailua. Kolme pisteeseen olen kuitenkin tyytyväinen.

KeuPa saa hengähtää viikonlopun ja seuraavan kerran tositoimissa ollaan keskiviikkona Kokkolassa. Nousukuntoinen Hermes janoaa pisteitä noustakseen vielä pudotuspeleihin. Sitä ennen KeuPa yrittää ratkaista orastavan sentteripulansa.

Katso eilisen ottelun maalikimara ja haastattelut tästä linkistä.