Seuraa meitä:       

Kuntopuntarin kärkijoukkueet vastakkain illalla

KeuPa HT matkustaa tänään Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Sarjakärjen ja yhdennentoista kohtaamisessa ei sinänsä pitäisi olla mitään sykähdyttävää, mutta tarkasteltaessa kuuden viimeisen ottelun kuntopuntaria, alkaa kiinnostus jo kohota. Kyseisessä vertailussa KeuPa on jaetulla ykköstilalla Jokipoikien kanssa, mutta kolmantena, ehkä hieman yllättäen, vain pisteen perässä tulee Hermes. Kokkolalaiset ovat ryhdistäytyneet valmentajavaihdoksen jälkeen selvästi ja on vain ajan kysymys, koska joukkue nousee karsintaviivan turvallisemmalle puolelle. Viimeinen pudotuspelipaikkakaan ei ole enää tavoittamattomissa. Muiden kärkijoukkueiden kompastellessa viime aikoina, KeuPa on lisännyt karkumatkaansa ja keskikastin alapuolella olevat joukkueet ovat aloittaneet todellisen kamppailun Play Off viivan tuntumassa. Tässä kamppailussa Hermeksellä lienee vielä sanansa sanottavana.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa. Pari kertaa KeuPa on vienyt Hermestä kuin pässiä narussa ja kerran puolestaan Hermes yllätti melko selvin luvuin. Kun Keuruu kyläili Jyväskylässä joulukuussa, Hermes johti liiga-areenalla pelattua ottelua pitkään, mutta KeuPa onnistui kääntämään tiukan kamppailun aivan viime hetkillä edukseen.

Hermes on vaivihkaa vahvistunut Kärpistä lainatuilla pelaajilla. Erityisesti Aku Kestilän ja Radek Koblizekin mukaantulo joukkueeseen on piristänyt muidenkin pelaamista. Maalivahdeista Samuel Jukuri pelasi nollapelin Hermeksen voittaessa viime perjantaina K-Vantaan vieraissa peräti 0-5. Samanlaista maalivahtipeliä joukkue kaipaakin KeuPaa vastaan, sillä niin kauden avauksessa, kuin viimeksi joukkueiden kohdatessa maalivahti on mennyt vaihtoon jo ensimmäisen erän jälkeen.

KeuPan kokoonpano on elänyt jonkin verran viime perjantaista. Ranskalaisvahti Sebastian Ylönen palaa pitkästä aikaa joukkueen veräjän vartijaksi. Ylönen oli viimeksi pari viikkoa sitten Lukon maalissa KooKoo:ta vastaan pelatessaan lähes maaginen. Pienempien ja isompien kolhujen seurauksena, myös ketjuihin tulee muutoksia. Ykkössentteriksi istutetaan Lukon nuorta Ville Petmania. Nuorten SM-liigassa vasta 18-vuotta täyttänyt Petman on tehnyt mukavat tehot 8+16, mutta Mestis-komennus on miehelle ensimmäinen. Keuruulaisille tuttu ja hieman kokeneemman kaartin Joose Antonen taasen pelaa illalla Aleksi Luhtalammen ja Joel Sundin rinnalla kakkosketjussa.

Viime perjantaina KeuPa otti rutiinivoiton kotonaan Espoo Unitedista. Riittääkö rutiinitaso sitten pistenälkäistä Hermestä vastaan, se jää nähtäväksi. KeuPan ylivoimapeli on ollut pitkään hieman ruosteessa ja sen toivoisi vähitellen loksahtavan taas kohdalleen. Hermeksenkään ylivoima ei ole ollut mitenkään taianomaista, joten seurattakoon mielenkiinnolla, kumpi joukkueista on erikoistilanteissa vahvempi. Sille joukkueelle voi povata ainakin yhtä pistettä.

Hermes - KeuPa HT Kokkolan Jäähallissa tänään klo 18.30!