Seuraa meitä:       

Musta hetki maksoi pisteet

Nousukuntoinen Kokkolan Hermes oli pelätyn vahva kotonaan, kun se kohtasi KeuPa HT:n eilisessä Mestis-kamppailussa. Ensimmäinen erä mentiin tasalukemissa, mutta toisessa Hermes pääsi maalin johtoon. Kolmannessa erässä se hyödynsi ylivoima-aikaansa KeuPaa paremmin ja karkasi jo kahden maalin päähän. KeuPan loppuhetkien kova taistelu toi kavennuksen, mutta kiri ei aivan riiitänyt. Niinpä pisteet jäivät rannikolle lukemin 4-3 (1-1, 2-1, 1-1).

Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet olivat hieman kohmeessa aina erän viimeiselle vitoselle saakka. Avausmaalin ampui Hermeksen tsekki-vahvistus Radek Koblizek KeuPa-maalilla pyörineen mylläkän päätteeksi. Hetkeä aiemmin puolustaja Mikko Lahtinen pelasti kiekon pois aivan maaliviivalta, mutta ei voinut enää jatkotilanteessa mitään, kun maalivahti Sebastian Ylönenkin oli jo pelattu ulos tilanteesta. KeuPan tasoitus tuli Teemu Hutun hienosta esityöstä. Jere Helenius syötti miehen puolittain läpi, mutta Samuel Jukuri Hermes maalilla onnistui torjumaan ensimmäisen ja vielä Hutun riparista tulleen toisenkin laukauksen. Tästä mies ei lannistunut, vaan kiersi maalin ja jätti Janne Väyryselle joka vanhanaikaisella survoi kiekon Hermeksen verkkoon.

Toiseen erään KeuPa paransi selvästi ja laittoi kiekon Hermes maaliin jo vajaan neljän minuutin jälkeen. Maali kuitenkin hylättiin, sillä pitkän videotarkistelun myötä saatiin Markus Jokinen maalivahdin häiritsijäksi. Jokainen muodostakoon oman käsityksensä Fanseatin arkistoja selaamalla, mutta tuo tulkinta ei ainakaan KeuPa-leirissä miellyttänyt. Pian tämän jälkeen koettiin vielä ihmeellisempiä asioita, kun Hermeksen omista A-junioreista kokoonpanoon nostettu Henri Limma pyyhkäisi jalallaan rännikiekkoa pelaamaan menneen maalivahti Ylösen nurin ja tämän katsottiin tilanteessa filmanneen kakkosen arvoisesti. Tämän arkistojen helmen jälkeen jatkettiin tasavajaalla, jonka aikana Teemu Huttu tarjoili Joona Ervingille paikan, josta KeuPa-pakki ei antanut mitään armoa Hermeksen maalivahdille. Tässä video olisi ollut tarpeen ainoastaan opetusmielessä. Toinen merkittiin syöttöpiste Väyryselle, jonka laidassa voittamasta kaksinkamppailusta koko tilanne lähti.

Keupan hyvä painostus tuotti toisessa erässä myös pari mahdollisuutta ylivoimamaaleihin, mutta kuiva kausi niiden osalta jatkui yhä. Sen sijaan Hermes hyödynsi keuruulaisten mustan hetken, kun erää oli pelaamatta vajaat seitsemän minuuttia. Ensin kesken KeuPa-painostuksen Joonas Sammalmaa pääsi nousemaan oikeasta laidasta sisään KeuPa-alueelle ja kiskaisi lähes nollakulmasta kiekon yläkulmaan. Sinänsä hyvin sijoittunut Sebastian Ylönen KeuPa-maalissa ei pystynyt kuitenkaan moiseen varautumaan. Seuraavassa vaihdossa Joose Antonen oli päästä niittaamaan kiekon Hermes-maaliin, mutta tilanne kääntyikin 2-1 ylivoimahyökkäykseksi toiseen päähän. Jere Rantala laukoi sen päätteeksi kiekon taas Ylösen taakse, eikä aikaa edellisestä ehtinyt kulua kuin 40 sekuntia.

Kolmannessa erässä jäähyiltiin puolin ja toisin. Henri Niemen saatua kampitusrangaistuksen erän viidennellä minuutilla, Hermeksen Joonas Sammalmaan onnistui lyödä kiekon KeuPa-maaliin seurattuaan oman riparinsa loppuun saakka. Kiekon alueelle tuonnissa oli selvä paitsion maku, mutta itse maalitilanteessa Hermes-pelaajat karkasivat taidokkaasti KeuPan alivoimapelaajien pihdeistä. KeuPa sai pian oman vuoronsa ylivoimaan, mutta se mureni jo minuutin jälkeen, kun Markus Jokinen piti vastustajan mailasta sääntöjen vastaisesti. Kaiken kukkuraksi Konsta Mesikämmen otti vielä poikittaisesta mailasta kakkosen, juuri kun Hermes oli tullut täysilukuiseksi. Kotijoukkue otti tilanteessa aikalisän ja pääsi yrittämään lopullista niittiä ottelulle kahden miehen ylivoimalla. KeuPa taisteli, eikä Hermes saanut yhtään laukausta maalille saakka. Pian KeuPa joutui kuitenkin uudelleen alivoimalle, kun Lukko-laina Ville Petman sai 2+10 minuuttia taklauksen jälkeen vapaan käden osuttua Hermes-pelaajaa päähän. Huolimattomuusvirhe, josta vähempikin olisi tietysti riittänyt. KeuPa selvitti tämänkin tilanteen takaiskuitta. Kun erää oli käymättä vielä vajaat neljä minuuttia, otti Mikko Heiskanen aikalisän ja Ylösen vaihtoaitioon. KeuPan pelatessa kuudella viittä vastaan, Hermes pääsi kertaalleen yrittämään tyhjään maaliinkin, mutta sitten Markus Jokinen onnistui lyömään maalinedusruuhkasta loppunumeroiksi jääneen kavennuksen. Viimeisellä minuutillakin kiekko pyöri vielä Hermeksen maaliviivalla, mutta kiri ei aivan riittänyt. Päävalmentaja Mikko Heiskanen oli silminnähden tyytymätön peliesitykseen.

-          Ensimmäinen erä oli vähän ohimarssia, ehkä molemmilta. Toisessa erässä oltiin parempia, saatiin pitkiä hyökkäyksiä, mutta kaveri hyödynsi meidän mustan hetken. Sitten lumipallo ei pyörinyt oikeaan suuntaan, vaan perusasiat, kuten huolellisuus ja nöyryys unohtuivat. Niitä joudutaan vielä hinkkaamaan ja henkistä valmennustakin tekemään. Kaikki haluaa meidän päänahkaa, joten ei riitä, että tullaan vaan paikalle. Viimeiselle vitoselle saatiin painetta ja kavennuksen jälkeen oli vielä momentumia tulla tasoihinkin, mutta piippuun jäi. Hermes oli tuon verran parempi ja ansaitsi voittonsa.

Ottelun maalikoosteen voit katsoa tästä linkistä.

Perjantaina KeuPa HT kohtaa Keuruulla kierroksen kärkiottelussa Kiekko-Vantaan. Ottelu alkaa klo 18.30.