Seuraa meitä:       

Kärkitaisteluun tuorein voimin

KeuPa HT:n kotiottelut Mestiksessä jatkuvat tänään. Sarjakärjen päänahkaa himoitsee tällä kertaa toinen kärkikastin joukkue Kiekko-Vantaa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti, jolloin Vantaalla pelatuissa otteluissa voitot menivät tasan ja viimeksi Keuruulla tammikuun alussa KeuPa hallitsi ja vei pisteet. Sarjataulukossa K-Vantaa on kolmantena, 14 pistettä KeuPaa perässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Sen takana väijyy heti kolme joukkuetta, jotka odottavat vantaalaisten kompurointeja lisää. Tammikuun kymmenestä ottelustaan sen onnistui kerätä vain kaksitoista pistettä ja se menetti pitkään hallussaan olleen kakkossijan SaPKolle. K-Vantaa tarvitseekin kipeästi pisteitä varmistaakseen pudotuspelien kotiedun. KeuPan kärkisija on turvattu yhdeksällä pisteellä, mutta sekin tarvitsee voittoja asemansa säilyttämiseen. Toivottavasti keskiviikon tappio Kokkolassa herätti joukkuetta sopivasti kärkikamppailun alla.

K-Vantaa pääsee lähtemään otteluun lähes parhaalla kalustollaan. Juuso Perttilä ja Janne Kivilahti ovat ottelusta toiseen säilyttäneet pistetehtailunsa samalla tasolla kuin KeuPan ykkösnyrkki Markus Jokinen ja Miro-Pekka Saarelainen etunenässä. Vantaalaisten yhteistyö KHL-seura Jokerien kanssa takaa myös laadukkaita nuoria kokoonpanoon, mikäli tarvetta ilmenee. Vaikka K-Vantaa on viimeisen kuuden ottelun kuntopuntarissa selvästi KeuPaa perässä, ei kotijoukkueen voittoa voi pelkästään tämän perusteella ennakoida.

Ylivoimatehokkuuden suhteen joukkueet ovat samankaltaisia. Kumpikin on onnistunut tammikuun kymmenessä pelissään tekemään vain kaksi ylivoimamaalia. KeuPa on silti yltänyt voittoihin, mutta K-Vantaan pistesaldo on selkeästi kärsinyt tästä. Kun panokset kovenevat, erikoistilanteiden merkitys kasvaa. Kuten keskiviikkona nähtiin, ylivoimalla onnistuminen toista paremmin antaa yliotteen voiton suhteen. Tuskin tämä ilta poikkeaa siinä suhteessa.  

KeuPa HT on menestynyt tällä kaudella oman pelinsä ansiosta. Kun riittävä huolellisuus ja nöyryys ovat matkassa, antaa se voiton avaimet ketä vastaan tahansa. Siitä pitää huolen sarjan tehokkain hyökkäys. K-Vantaan hyökkäys on myös ollut tehokkaana, mutta tason laajuudessa se on hieman jäänyt KeuPasta. Kolikolla on myös kääntöpuolensa. Vahvakaan hyökkäys ei voi kompensoida loputtomiin, mikäli viisikon puolustaminen tai maalivahtipeli sakkaa. Lisäksi KeuPa on kokenut raskaita menetyksiä erityisesti sentteriosastolla, eikä poispäin suuntautunut pelaajaliikennekään auta asiaa. JYP yhteistyön varjopuoli realisoituu tänään, kun liigajoukkue valmistautuu jo ensi tiistain CHL-finaaliin haluten lepuuttaa syömähampaitaan viikonlopun liigariennoissa. KeuPassa on jouduttu pohtimaan, miten täyttää liigaan kutsuttujen jättämät saappaat.

Vastaus löytyy nuorista, tulevaisuuden tähdistä. Lukko-sentteri Ville Petman osoitti jo keskiviikkona olevansa Mestiksen mittainen mies ja jatkaa ykkösketjun keskellä. Ville Tiitisen pakkipariksi saapuu illan toinen Lukko-laina 19-vuotias Santeri Suistio, joka esiintyi jo viime kaudella kertaalleen KeuPan miehistössä. Liigassakin 14 ottelun verran kokemusta hankkinut nuorimies taisteli viime vuoden lopulla viimeiseen saakka jopa Nuorten Leijonien MM-kisalipusta. Keuruulaisittain mielenkiintoisin nimi on kuitenkin KeuPan omista A-nuorista neloskentän laidalla Mestis-debyyttinsä tekevä hyökkääjä Jesse Jääskeläinen. 22-vuotias nuorukainen on pelannut 49 ottelua Nuorten SM-liigaa JYP:in paidassa. Loukkaantumisten jälkeen hän liittyi KeuPan riveihin Nuorten Mestikseen, jossa teki syyskaudella 24 otteluun kunnioitettavat tehot 14+18. Kun vielä Mäntän ”suuri poika” Samuli Tervo ojentautuu lähes koko kaksimetriseen komeuteensa KeuPan maalilla, ei kotijoukkueella pitäisi olla suurempaa hätää. Myös päävalmentaja Mikko Heiskanen on tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ottelun alla.

-          Hienoa, että nuoret miehet saavat näyttöpaikkoja. Kun liigan ovet avautuvat toisille, se avaa mahdollisuudet taas uusille nälkäisille pelaajille meillä. Keskiviikon jälkeen on keskitytty perusasioihin ja pirteä tekeminen huokuu joukkueesta. Hyvä valmistautuminen ja vahva alku pelille on tilauksessa. Pienet asiat ratkaisevat, kun pelit vähenevät.

KeuPa HT – K-Vantaa tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.