Seuraa meitä:       

Pistejahti jatkuu Rovaniemellä

Illan Mestis-kamppailussa KeuPa HT kohtaa vieraissa RoKin. Sarjaykkönen matkusti pohjoista kohti jo eilen, yöpyi ja veti aamujäät Jäälissä ja on tänään valmis kohtaamaan sarjataulukon toisessa päässä kymmenentenä majailevan rovaniemeläisryhmän. Molemmat tietenkin janoavat pisteitä. Kun vielä 10 ottelua keskimäärin on pelaamatta, KeuPa voi muutamalla pisteellä varmistaa ensin pudotuspelit, sitten niiden kotiedun eikä runkosarjan voittokaan enää ole haihattelua. RoKi sen sijaan kamppailee veitsi kurkulla karsintasarjaa vastaan, niin kuin on tehnyt jo jonkin aikaa.

Edessä on joukkueiden viides kohtaaminen tälle kaudelle. Ensimmäiset kaksi vei RoKi ja kaksi viimeisintä ovat olleet KeuPan heiniä. Ottelut ovat olleet tasaisia eikä KeuPa ole päässyt pöllyttämään tiiviisti puolustavien rovaniemeläisten verkkoa samaan malliin, kuin monen muun tässä sarjassa. Hyvin luisteleva RoKi on kuulunutkin niihin hankalimpiin vastustajiin keuruulaisten kannalta. Nyt joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat varsin erilaiset. Kumpi kantaa joukkuettaan enemmän, KeuPaa toinen toistaan seuraavien onnistumisten tuoma itseluottamus ja turvallisen tuntuinen asema sarjan kärjessä vai RoKin jatkuva ahdinko ja henkensä edestä pelaaminen.

RoKi aloitti kauden pirteästi, kuten kaksi voittoa KeuPastakin kertovat. Vielä joulukuussa joukkue kamppaili viidennen sijan paikkeilla. Sittemmin on ollut vaikeampaa ja rovaniemeläisryhmä on valunut jo pudotuspeliviivan alapuolelle eikä sitä erota karsintaviivastakaan kuin vaivainen piste. Lisäksi sen ylä- ja alapuolella olevilla joukkueilla on otteluita vähemmän pelattuna. Taistelun puutteesta RoKia ei voi syyttää. Viimeisen pelin se hävisi maalilla ja kolme edellistä jatkoajalla. Niitä edeltävä voittokin tuli vasta täyden ajan jälkeen. Kahdesti näissä viime mainituissa RoKi vieläpä kamppaili tappioasemasta tasoihin ilman maalivahtia. Mikäli joukkue pystyy kääntämään tiukat ottelunsa voitoiksi, voidaan RoKi nähdä ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä. Ja jos ei, perässä vaaniva Hermes kuittaa ja kiittää. Antaako KeuPa tänään RoKille mahdollisuuden tasaiseen peliin?

KeuPa kulkee tasaisen varmasti kohti pudotuspelejä ja jopa runkosarjan voittoa. Pientä vuoristorataakin on ollut. Viime peleissä voittoja on seurannut tappio, josta taas on kaivettu voiton siemen seuraavaan. Sarjan tasaisuus näkyy. Mikäli kärkijoukkue ei ole aivan ytimessä, voi sarjajumbokin yllättää. Perjantaina Keuruulla toinen kärkijoukkue K-Vantaa sai kokea sitä KeuPan parempaa peliä. Toivottavasti voittotili kasvaa tänään eikä viime viikkojen historia toista itseään. Viimeksi KeuPan kokoonpanosta olivat poissa JYP:in liigaan kutsumat pelaajat. Nyt virta on käynyt takaisin päin. Lisäksi kovia kokeneelle sentteriosastolle on saatu arvokasta vahvistusta, kun Nättisen veljessarjasta Jussi siirtyi Saksassa pelaamansa alkukauden jälkeen JYP:iin ja sieltä heti KeuPaan. Mies pelasi pari aikaisempaa kautta Hermeksen kapteenina 110 ottelua pudotuspelit mukaan luettuna ja teki niissä muhkeat tehot 30+54. Maalille luistelee jälleen Samuli Tervo.

RoKin pelaajaresurssit eivät ole kärkijoukkueiden luokkaa. Kärkiketju Tino Metsävainion johdolla on toki aina vaarallinen, mutta syvyyttä rosteriin kaivattaisiin. Alkukaudesta vahvasti pelannut JYP-taustainen Atte Antinaho on edelleen sivussa sormivamman takia ja niin ikään syksyllä väläytellyt ja Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt Malo Ville on vajonnut varjojen maille, eikä lihasvamma ainakaan tilannetta paranna. Paavo Hölsän loukkaannuttua RoKi saa vahvistusta maalivahtiosastolleen Norjan 2.liigasta, kun kaksi edellistä kautta Rovaniemellä torjunut Toni Eskelinen palaa illalla Lappi-Areenalle. Suurin kysymysmerkki joukkueen yllä lienee kuitenkin viime viikolla vastaanotettu tieto valmennuskaksikon Petri Karjalainen – Benjamin Laurinkari siirtymisestä kauden jälkeen muualle. Kuinka RoKi syttyy pelaamaan väistyvien valmentajien alaisuudessa?

RoKi – KeuPa HT tänään klo 18.30 Lappi-Areenalla. 

Jussi Nättinen vahvistamaan KeuPa HT:n sentteriosastoa.