Seuraa meitä:       

Nollapeli Rovaniemellä – ei pisteitä

Mestiksen kaukaisin joukkue on kotonaan vaikea vastustaja, vaikka haastajana olisi sarjakärki. KeuPa HT teki valmistautumisessaan kaiken niin hyvin kuin mahdollista, matkusti jopa edellisenä päivänä, mutta itse ottelussa RoKia vastaan se tärkein, eli maalinteko, ei onnistunut. Ei KeuPa liiemmin paikkoja vastustajallekaan antanut, mutta kerran kotijoukkue hyödynsi ylivoimansa ja piti sarjapisteet Rovaniemellä jalkapallolukemin 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).>

Ottelun alku oli kotijoukkueen hienoista painostusta, mutta KeuPa ja loistavasti pelannut maalivahti Samuli Tervo pitivät maalinsa puhtaana. Lähellä oli kuitenkin takaisku jo kahdeksan minuutin kohdalla, kun KeuPa-pakin harhasyöttö osui kotijoukkueen Aleksi Poikolan ulottuville. Tervo selvitti kuitenkin tilanteen. KeuPan pääsi erän vanhetessa yhä paremmin peliin mukaan ja vuorostaan ottelun hahmo Rasmus Reijo Reijola kotijoukkueen maalilla piti pintansa.

Toisen erän alkuun KeuPa tuli yhä vahvemmin, mutta rangaistukset katkaisivat hyvän paineen. Jere Heleniuksen koukkaamisjäähyn KeuPa tappoi vielä tehokkaasti, mutta Henri Niemen saatua kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä runsaan viiden minuutin jälkeen, nähtiin ottelun ainoaksi jäänyt osuma. Kun vajaa minuutti rangaistusta oli kulunut, RoKin Kristian Kangas pääsi nousemaan vapaasti pakin paikalta aina B-pisteelle saakka, josta tarkka rannelaukaus painui KeuPa-maalin takayläkulmaan. Erän loppupuolella puolestaan KeuPalle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla pariinkin otteeseen. Muutama puolittainen paikka siunaantuikin, mutta huipputilanteisiin olisi tarvittu parempaa syöttötarkkuutta.

Kolmannen erän alussa nähtiin ottelun eräänlainen kulminaatiopiste. Markus Jokisen lättysyöttö suorasta hyökkäyksestä napsahti millimetrintarkasti maalin eteen ehtineen Miro-Pekka Saarelaisen lapaan, mutta RoKin Tuomas Salmelaisen mailannosto karkasi koukkaukseksi, eikä Saarelainen saanut laukausta aikaan. Seuranneen rangaistuslaukauksenkin RoKin maalivahti Rasmus Reijola nollasi tylysti hanskallaan. KeuPan kuparinen jäi ottelussa rikkomatta, vaikka pääsi pariin otteeseen kokeilemaan vielä ylivoimaansakin. Tasoitusaikeita vaikeuttivat ottelun lopun vihellykset, jotka kaikki osoittivat KeuPan suuntaan. Tosin tasavajaalla Janne Väyrynen käytti kiekkoa jo RoKin maaliviivallakin, mutta Reijola ehti räpylöineen jälleen hätiin. Ja heti perään Markus Jokisen laukaus maalin edestä nousi yli tyhjän maalin. Vielä Jere Heleniuksenkin ripariohjaus kilahti tolppaan, mutta sitä lähemmäs maalia ei edes videotarkastus KeuPa-tasoitusta tuonut. Aikalisä ja kuudennen kenttäpelaajan mukaan ottaminen käynnisti loppukirin viimeisen vaiheen, mutta Markus Jokisen saama kampitusrangaistus keskeytti KeuPan rynnistyksen.

Ei KeuPa huonostikaan pelannut, vain onnistumiset maalinteossa jäivät puuttumaan. Samuli Tervo oli maalillaan erittäin hyvä, mutta Reijola RoKin päädyssä vielä piirun parempi ja onnekkaampi. Jos omiin menee vain yksi, harvoin häviää, mutta jos maalia ei tee, ei myöskään voita. Päävalmentaja Mikko Heiskanen antoi tunnustusta myös vastustajalle.

-          Kahden erittäin kovan joukkueen kova taistelu erittäin tärkeistä pisteistä erittäin pienillä marginaaleilla. RoKi ansaitsi voittonsa. Oli meilläkin kaikki paikat ratkaista ottelu eduksemme, mutta ei osuttu. Joskus ui ja joskus ei, eikä oikein pomppinutkaan meille. Lähdetään parantamaan maalintekoa ja jatketaan siitä.

Seuraavan kerran Keupa HT on tulessa jo huomenna perjantaina, kun se saa kotihalliinsa vieraakseen nousuvireisen IPK:n. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.