Seuraa meitä:       

Maaleilla mässäiltiin – pudotuspelit Keuruulla varmistuivat

Eilisillan Mestis-ottelu Keuruulla tarjosi maaleja mahan täydeltä. KeuPa HT vei peliä alusta saakka, mutta vierailija IPK teki maalit. Toisessa erässä kotijoukkueen hyökkäyskalusto käynnistyi kunnolla, ja KeuPa latoi kolme kaunista maalia eikä kuskinpaikkaa enää luovuttanut. Kolmannessa erässä hawaijikiekkoiltiin viiden maalin verran KeuPan onnistuessa tekemään vielä paria maalia kaveria enemmän. Loppulukemat 7-4 (0-2, 3-0, 4-2) takasivat, että Keuruulla pelataan varmuudella Mestiksen pudotuspelejä myös tänä keväänä.

KeuPa tuli ottelun alkuun erittäin hyvin ja painoi pitkiä hyökkäyksiä vieraiden päädyssä. Kun hyvästä painostuksesta huolimatta kiekkoa ei vastustajan maaliin saatu, pääsi IPK kuin varkain avaamaan maalitilinsä juuri ennen erän puolta väliä. Vastahyökkäyksen päätteeksi joukkueen kultakypärän Tatu Kokkolan rannelaukaus painui yläputken kautta verkkoon, eikä Samuli Tervolla KeuPa-maalissa ollut asiaan mitään lisättävää. KeuPan toinen alivoima erässä antoi avaimet IPK:lle vielä toiseenkin osumaan. Konsta Mesikämmenen istuessa jäähyaitiossa vierasjoukkue pyöritteli kiekon Saku Kinnuselle, jonka leppoinen rannelaukaus maskin takaa yllätti Tervon toistamiseen.

Toisessa erässä KeuPa jatkoi vahvaa otettaan ja myös tulosta alkoi tulla. Päästyään vihdoin runsaan kolmen minuutin pelin jälkeen itsekin ylivoimalle, kotijoukkue pommitti Tuomas Tolosta IPK:n maalilla kuin vierasta sikaa. Arttu Likola pääsi laukomaan kolmesti suoraan syötöstä ja Markus Jokinen kerran aivan maalin edestä, mutta iisalmelaisveskari kesti. Toinen ylivoimayhdistelmä oli vasta hakeutumassa paikoilleen, kun Teemu Huttu piti kiekkoa kulmassa ja tarjoili Janne Väyryselle. Tämän nopea rannelaukaus sujahti Tolosen längistä verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ville Paalanen pääsi katkaisemaan IPK:n syöttökuvion KeuPan alueella ja kiekko lipui juuri vaihdosta tulleelle Riku Tiaiselle, joka uitti kiekon jälleen Tolosen längistä sisään läpiajonsa päätteeksi. Kun vielä ykkösnyrkkikin pääsi vauhtiin, numerot olivat 3-2 minuutti edellisestä. Markus Jokinen oli asialla Miro-Pekka Saarelaisen tarkasta tarjoilusta.

Kolmas erä olikin sitten sitä kuuluisaa hawaijikiekkoa. KeuPa maalasi peräti neljästi, mutta joutui myös antautumaan kahdesti. Neljän minuutin jälkeen Anttoni Honka harhautteli itselleen oivan vetopaikan, mutta iisalmelaispelaaja vaimensi lämärin määrämittaiseksi syötöksi Väyryselle, joka siirsi kiekon varmasti Tolosen selän taakse. Hieman erän puolivälin jälkeen sai myös Keuruun debyyttiään pelannut Jussi Nättinen rastin maalisarakkeeseen. Saarelainen kikkaili IPK-pakin kahville ja tarjoili takatolpalle, josta oli helppo painaa kiekko tyhjiin. Peli näytti jo selvältä, mutta IPK heräsi vielä taisteluun runsas minuutti edellisestä, kun Jussi Viitanen kuritti entistä kotiseuraansa. Kiri hyytyi kuitenkin kahteen nopeaan KeuPa-maaliin. Ensin teki Saarelainen vuorostaan Jokisen passista ja seuraavasta hyökkäyksestä kultakypärä itse ampui pakin jaloista jo KeuPan seitsemännen. IPK sai ylivoimalla hieman lohtua Juha Virtasen vedon sujahtaessa helpohkosti vielä Tervon selän taakse.

KeuPa suoriutui ottelusta kuivin jaloin, vaikka numerot näyttivät hieman huolestuttavalta aluksi. Päävalmentaja Mikko Heiskanen piti pääpiirtein näkemästään.

-          Tultiin hyviin peliin. Kaveri johti 2-0, mutta ei meillä mitään hätää ollut. Tietysti tämä on tulosurheilua. Mutta kun hyökkäyskoneisto lähtee toimimaan, niin jälki on tuon näköistä. Hieno nähdä hyvää hyökkäyspelaamista, mutta paljon on vielä kehitettävääkin. Loppu oli molemmin puolin vähän hawaijihokia. Kolmeen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen.

 Ottelun maalikoosteen ja haastattelut voit katsoa tästä linkistä.

Seuraava viikko on KeuPalle erittäin tärkeä. Keskiviikkona vieraissa on aina hankala Peliitat, joka pelaa kunniastaan. Pudotuspelit ovat sen osalta liian kaukana. Perjantaina Keuruulle saapuu Ketterä ja lauantaina on vuorossa SaPKo jälleen vieraissa. Sarjan kuumimmat joukkueet KeuPaa seuraavilta sijoilta himoitsevat sen kärkipaikkaa.