Seuraa meitä:       

Pysäyttävätkö Soturit ”Heinolan jyrän”?

Jääkiekon Mestis jatkuu tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. KeuPa HT oman ottelun lisäksi katseet kannattaa suunnata Kokkolaan, jossa pudotuspeleihin halajava Hermes kohtaa runkosarjan voitosta yhä kamppailevan SaPKon. Kierroksen kaikissa otteluissa on tosi kyseessä, sillä myös pudotuspelien kotietu siintää monen joukkueen mielessä. KeuPa HT matkustaa Heinolaan ja kohtaa sarjajumbo Peliitat, joka on tällä kaudella ollut keuruulaisille ehkä kaikkein hankalin vastustaja. KeuPa onnistui vähän onnekkaastikin voittamaan Heinolassa sarjan alussa, mutta Peliitat jyräsi molemmissa kohtaamisissa Keuruulla. Pelit ovat olleet kireitä maalin pelejä ja kerran on ratkaisua haettu myös jatkoajalta.

KeuPan tämän illan vastustaja Peliitat on alisuorittanut tällä kaudella. Sen mahdollisuudet pudotuspeleihin tai edes putoamiskarsintojen välttämiseen ovat puhtaasti teoreettiset. Edes voitto kaikista lopuista otteluista ei pelastaisi sitä varmuudella, sillä lisäksi ainakin kaksi sen yläpuolella olevista seuraavista kuudesta joukkueesta pitäisi joutua ennennäkemättömään tappioputkeen. Sen suhteen pyyhekin saattaa olla jo kehässä, mutta Peliitat pelaa varmasti kunniastaan ja yrittää saada pelin uomiinsa ennen vääjäämättömästi lähestyviä Mestis-karsintoja. Matkan varrella he raapivat taatusti pisteitä ja voittoja vastustajiltaan ihan vaan kohottaakseen itsetuntoaan ja mikä sitä enemmän kohottaisi kuin sarjakärjen päänahka jälleen kerran.

Peliitat ovat olleet KeuPalle lähes vaikein vastus tällä kaudella. Vastustajilta riistettyjen pisteiden perusteella vain SaPKo on osoittautunut vielä hankalammaksi. Kun tähän vielä lisätään tosiasia, että KeuPa on viimeisen kahden kuukauden aikana yltänyt vain kolmeen vierasvoittoon, täytyy soturien valmistautua illan otteluun äärimmäisen huolellisesti. Itse pelissä ei ole viime aikoina ollut kovinkaan suuria puutteita. Siitä kielii taasen pitkä kotivoittojen putki.

Peliittojen tehokkain pistenikkari on ollut alta parikymppinen Severi Lahtinen. Toinen piste per ottelu tahdissa etenevä on vielä viime kaudella KeuPan pistepörssin ykkösenä komeillut Samuel Salonen, joka on alkanut sarjan vanhetessa heräillä loukkaantumisten jälkeen. KeuPan hyökkäyksen kärki on vastustajaa leveämpi. Vaikka kultakypärä Jokinen ei sattuisi osumaan puiden väliin, yleensä Miro-Pekka Saarelainen ainakin nousee esiin. Mitä tapahtuukaan tänään, kun vielä Jesse Pelamo palaa ykkösketjun keskelle. Myös kakkosvitja Helenius-Huttu-Väyrynen on ollut liekeissä. JYP:in liigamiehistä sentteri Micke Saari nähdään tänään ensi kertaa KeuPa-paidassa. 24-vuotias Jäähongan kasvatti on esiintynyt liigassa 57 runkosarjaottelun verran tehoin 5+6. Hänen laidallaan nähdään myös loukkaantumisen jälkeen peleihin palaava Joonas Niemelä. Peliittojen maalivahdeilla on 90 % torjuntaprosentti ollut tällä kaudella lähes tekemätön paikka. Illalla vuorossa oleva Sami Suni on kyllä lähellä tätä aatelisrajaa. KeuPan veräjänvartijat ovat olleet sarjan eliittiä. Siihen KeuPa ei ole tällä kaudella kaatunut kai kertaakaan. Illan ottelussa koko sarjan tilastokakkonen Lassi Lehtinen palaa kokoonpanoon.

Otteluiden alut ovat olleet usein haastavia KeuPalle. Siihen on toki kiinnitetty huomiota huolellisemman valmistautumisen kautta. Vaikka joukkueiden piste-ero on hurjat 45 pistettä, on KeuPan syytä napittaa takki ihan ylös saakka Heinolaa lähestyttäessä. Jos mikään ei ole ratkaisevasti muuttunut, odotettavissa on tiukka vääntö pisteistä, joita KeuPa tällä hetkellä tarvitsee kotijoukkuetta enemmän.  Viisi pistettä lisää plakkariin ja pudotuspelien kotietu olisi varma.

Peliitat – KeuPa HT tänään klo 18.30 Heinolan Jäähallissa.

Micke Saari nähdään KeuPa-paidassa ensimmäistä kertaa illan ottelussa Peliittoja vastaan