Seuraa meitä:       

Heinolassa ei jyrätty, mutta pisteet haettiin

Eilisillan Mestis-kierroksella KeuPa HT oli pahassa paikassa henkensä edestä taistelevien Peliittojen vieraana. Alussa KeuPa näytti vievän ottelun helposti, mutta alkoi myöhemmin sortua itsekin virheisiin ja kotijoukkue tuli lopussa jo aivan iholle. Onneksi Peliittojen kiri jäi lyhyeksi ja elintärkeät pisteet lähtivät Keuruulle lukemin 4-5 (1-3, 1-2, 2-0). Kun samaan aikaan Hermes pakotti SaPKon jatkoajalle Kokkolassa, KeuPan sarjajohto vahvistui yhdellä pisteellä eli on nyt yhdeksässä. Runkosarjasta on vielä seitsemän ottelua pelaamatta.

KeuPa tuli vahvasti ottelun alkuun, kuten valmennusjohto oli painottanutkin. Jo kahden minuutin kohdalla ensimmäistä kertaa KeuPan väreissä pelannut Micke Saari pääsi laukomaan B-pisteiden takakaarien tasalta eikä Sami Suni Peliitta-maalissa pystynyt liimaamaan kiekkoa, vaan maalin kulmalle noussut Joona Erving toimitti riparin varmasti verkkoon. Nelisen minuuttia myöhemmin Miro-Pekka Saarelainen pääsi kahden kesken Sunin kanssa, mutta rystynosto painui ohi maalin. Takalaudasta kiekko ponnahti Jesse Pelamolle, jonka kääntölaukaus pienestä kulmasta yllätti Peliitta-vahdin. Se riitti Sami Sunille, joka luisteli vaihtoon ja Sami Väliharju asettui tolppien väliin. Parin minuutin hermolepo ja vaihtopenkin maanittelu sai kuitenkin Sunin vielä palaamaan tositoimiin. Erän puolivälissä Pelamo sai kiinnipitämisrangaistuksen, ja Peliittojen ylivoimapeli oli kohdillaan. Roope Mäkitalo pommitti suoraan syötöstä yläkulmaan eikä Lassi Lehtisellä ollut mahdollisuuksia torjua. KeuPa ei tuosta lannistunut, vaan kolmisen minuuttia myöhemmin Teemu Huttu ja Janne Väyrynen pelasivat vapaan tekopaikan Jere Heleniukselle, joka sijoitti kiekon tarkasti Sunin längistä sisään.

Toinen erä alkoi KeuPan ylivoimapelillä, joka ei vieläkään oikein lähtenyt uomiinsa. Peliitat sen sijaan onnistuivat, kun vajaan viiden minuutin kohdalla Niko Kivelä runnoi kiekon ruuhkasta Lassi Lehtisen taakse. Videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin, vaikka Peliittojen pelaajia oli maalivahdin alueella enemmänkin. KeuPa sai erässä vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta ei pystynyt sitä hyödyntämään. Kaksi kertaa erän aikana KeuPa toisaalta esti onnistuneesti Peliittojen ylivoimayritykset. Sen sijaan tasaviisikoin Riku Tiainen onnistui kahdesti lähes samoilta luistimen sijoilta pistämään kiekon Peliitta-maalin takakulmaan. Ensimmäisessä Joel Sund karvasi kiekon maalin takaa Tiaiselle ja toisessa Arttu Likola ja Aleksi Luhtalampi järjestivät laidassa kiekon Tiaiselle, joka harhautteli itsensä tekopaikalle. Erätauolle mentiin KeuPan turvallisen tuntuisessa 5-2 johtolukemissa.

Kolmannen erän alkuun Peliitat pääsivät ylivoimalle Olli Aitolan saatua koukkaamisrangaistuksen. Jäähyn KeuPa alivoima tappoi, mutta Peliitat saivat hengen päälle. Pian joukkueiden tultua tasalukuisiksi Niko Kivelä kiersi maalin takaa lähes B-pisteelle ja syötti Tiaisen keksimää myrkkyä Lassi Lehtiselle. Kiekko painui takakulmasta KeuPa-maaliin. Tästä kotijoukkue innostui entisestään ja KeuPa oli ottavana osapuolena. Kun viisi minuuttia peliaikaa oli jäljellä, Peliittojen kultakypärä Severi Lahtinen sai rangaistuksen korkeasta mailasta, ja Keupa leirissä saatettiin henkäistä helpotuksesta. Helpotus muuttui kuitenkin tuskaksi, kun ottelun hahmo Niko Kivelä pääsi karkaamaan alivoimalla läpiajoon KeuPa-puolustajan vielä kaatuillessa. Hattutempun tekijä heitti ”vettä korvasta” ja nosti rystyltä kiekon maalin kattoon. KeuPa joutui viime minuuteilla todelliseen ahdinkoon ja Kivelän ampuma kiekko kävi jo sen maalirautojen ristikossa, mutta pomppi onnekkaasti siitä ulos.

KeuPan pääluotsi Mikko Heiskanen oli tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen, mutta peli jätti muuten mitäänsanomattoman kuvan.

-          Päästiin alussa johtoon ja maalit tulivat ehkä vähän varkain. Peliitat osoitti vaarallisuutensa ja tekee kyllä maalit, jos paikat antaa. Tulosurheilussa voitto merkkaa paljon, mutta muuten ollaan matkalla ja matka on pahasti kesken. Huolellisuutta ja nöyryyttä tarvitaan ja niitä on harjoiteltava. Pienet asiat ratkaisevat. Niissä on parantamista.

Voit katsoa ottelun maalikoosteen tästä linkistä.

KeuPan pelit jatkuvat perjantaina 16.2. kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan. Luvassa on jälleen täysi tupa ja huikea tunnelma, sillä myös Keuruun ala-asteen oppilaat saapuvat kannustamaan KeuPan voittoon sarjan ehdottomasta yllättäjäjoukkueesta.