Seuraa meitä:       

Runkosarjan herruudesta otellaan

Kierroksen kärkiottelu Mestiksessä pelataan jälleen Keuruulla, kun KeuPa HT:n vieraaksi saapuu sarjanousija, kolmantena majaileva ja koko kauden yllättäjä Imatran Ketterä. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella Mestiksessä sekä kerran Suomen Cupissa. Joka kerta KeuPa on poistunut kaukalosta voittajana. Nyt odotettavissa on entistäkin kovempi koitos, sillä peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa oleva Ketterä tähyilee myös runkosarjan voittoa. Toki eroa sillä on KeuPaan 13 pistettä, joten melkoisen voittoputken jatkeen sen on vielä kehitettävä ja välissä olevalla SaPKollakin on vielä siihen asiaan jotain sanottavaa. KeuPa on edennyt keskittyneesti ottelu kerrallaan ja pyrkinyt parantamaan peli peliltä. Nyt alla on pari voittoa, mutta parannettavaakin on. 

Illalla vastakkain on Mestiksen kaksi eniten maaleja iskenyttä joukkuetta. Jäällä nähdään yhtaikaa pistepörssin kolmen kärki sekä maalintekijätilaston TOP viidestä pelaajasta neljä. KeuPalla riittää vartioimista, kun Jesse Juntheikki, Joona Jääskeläinen tai Tomi Iso-Mustajärvi pääsevät vauhtiin. Ketterällä onkin piste per ottelu – tahdissa yksi pelaaja enemmän, mutta pistetehtailun laajuutta tarkasteltaessa, KeuPan arsenaali on sarjan laajin. Myös päästettyjen maalien sarake on KeuPalla kunnossa, mutta Ketterän verkko on soinut lähes yhtä tiuhaan kuin pudotuspeliviivan alapuolella olevilla joukkueilla. Viime aikoina siihenkin on tullut korjausta, sillä tämän vuoden puolella joukkueiden päästettyjen maalien keskiarvo on jokseenkin sama.

Siirtorajan umpeutuminen helmikuun puolivälissä tuo aina oman jännityksensä siihen, mikä on se lopullinen miehistö, jolla mennään, vaikka päätyyn asti. Lukko kutsui liigavaralle Konsta Mesikämmenen ja Janne Väyrysen, mutta koko kauden JYP-lainojen lisäksi myös Joel Sund saa pysyä Keuruulla. Nuoret -97 tai myöhemmin syntyneet pelaajat ovat oma lukunsa. Jos nuori on pelannut vähintään viiden ottelun verran KeuPa-paidassa, saa häntä edelleen liikuttaa liigan ja Mestiksen välillä. Myös maalivahtien siirtosääntö sallii liikkumisen runkosarjan loppuun saakka. Niinpä Lassi Lehtinen on tänään Lukon mukana ja Samuli Tervo vartioi KeuPan maalia.

KeuPa tulee kouluun – tapahtuman ansiosta tänään hallissa on, jos mahdollista, entistäkin huikeampi tunnelma. Mukaan kutsutut Keuruun ala-asteen oppilaat ja Herra Hakkarainen huolehtivat, että ääntä riittää. Viime kaudella vastaava tapahtuma oli muuten onnistunut, mutta vieraat veivät pisteet mukanaan. Nyt KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen lupaili asiaan muutosta.

-          Kaikki pannaan likoon. Nyt jokainen tietää, että tällä porukalla mennään kausi loppuun ja työtä tehdään toinen toiselle. Upea peli on tulossa.

KeuPa HT – Ketterä tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.

Herra Hakkarainen seikkailee ottelutapahtumassa tänään!