Seuraa meitä:       

KeuPa kävi koulussa, Ketterä järjesti opetuksen

Eilisillan Mestiksen kärkikamppailussa tunnelmaa riitti huolimatta siitä, että Keupa HT sai olla lopulta ottavana osapuolena, ainakin tuloksellisesti. Tapahtumat jäällä olivat paljon numeroita tasaisemmat, mutta Ketterä oli huolellisempi eikä antanut kotijoukkueen tavoin helppoja maaleja vastustajalleen. KeuPa oli koko ottelun ajan takaa-ajajana ja jo yhdeksännen perättäisen voittonsa kairannut Ketterä meni menojaan erityisesti loistavan erikoistilannepelaamisensa ansiosta. Loppunumerot 3-7 (1-2, 1-2, 1-3) jättivät kotijoukkueelle paljon parannettavaa.

Ensimmäinen erä mentiin vauhdikkaasti ilman turhia katkoja, ja KeuPa piti hienokseltaan ohjia. Runsaan 12 minuutin kuitenkin vieraiden vastahyökkäys päättyi Saku Viskarin loistavaan syöttöön, joka vapautti Toni Jalovaaran kahden kesken Samuli Tervon kanssa, eikä KeuPa-vahti voinut estää vieraiden johtomaalia. Kotijoukkue kuitenkin kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Jesse Pelamo sai tuotua kiekon Ketterän alueelle, vaikka miestä yritettiin kampittaa juuri siniviivalla. Kiekko ajautui Miro-Pekka Saarelaiselle, joka jatkoi Markus Jokiselle. Tämän rannelaukaus painui vastustamattomasti verkkoon. Ketterä karkasi kuitenkin jälleen johtoon, kun Santeri Vuoti onnistui ohjaamaan ilmasta Jarno Lippojoen viivakudin ohi Tervon.

Toisessa erässä ylivoimamahdollisuutta tarjoiltiin puolin ja toisin, mutta vain Ketterä onnistui niitä hyödyntämään ja vieläpä kahdesti. Ottelun ensimmäistä rangaistusta ehti kulua vain neljä sekuntia, kun Ketterän 100-0 aloitusvoiton jälkeen Joona Jääskeläinen pamautti siniviivalta vähän helponnäköisesti kahden maalin jälkeen. Erän puolivälissä KeuPan takaa-ajo tuotti tulosta ja Jere Helenius laittoi tarkalla rannelaukauksella kiekon ottelussa erinomaisesti torjuneen Valtteri Lipiäisen selän taakse. Sen jälkeen rangaistuksia annettiin vähän tasatahtiin. Ketterän Maslovskisin sukellus oli niin näyttävä, että ohi luistelleelle Jesse Pelamollekin oli pakko antaa kakkonen. Kun vielä ex-KeuPa Sameli Ventelä otti väkivaltaisuus rangaistuksen, pääsi kotijoukkue pyörittämään puolitoista minuuttia 4-3 ylivoimaa. Se kuivui kasaan, kun vuorostaan Teemu Huttu passitettiin istunnolle. Ketterän päästyä pian ylivoimalle, pääsi Joona Jääskeläinen luvattoman vapaasti nousemaan Tervon eteen ja löi tämän torjunnasta kiekon toisella yrittämällä maalin perukoille.

Kolmanteen erään KeuPa sai loisto alun, kun vajaan minuutin jälkeen Jesse Pelamo löysi Markus Jokisen maalin edestä ja tämä löi kotijoukkueen jälleen maalin päähän. Iloa ei jatkunut kovin pitkään, sillä Sameli Ventelän ranneveto siniviivan tuntumasta pomppi Tervon varusteista yli maaliviivan. KeuPa raivosi Ketterän puolustusalueella vahvasti, mutta kavennusmaali jäi odottamaan. Kun vajaa kahdeksan minuuttia erää oli pelaamatta, sai Joona Erving rangaistuksen korkeasta mailasta ja Ketterä jäätävän tehokas ylivoima onnistui taas. Ohi mennyt laukaus pomppi onnekkaastikin toiselle maalin kulmalle, josta kultakypärä Jesse Juntheikki lirutti kiekon jostain Tervon suojien välistä KeuPa-maaliin. Tämän jälkeen alkoivat tunteet myös kuumentua. Toni Jalovaara huitaisi Tervoa näpeille torjunnan jälkeen ja selvisi siitä ilman jäähyä, mutta sai kunnon löylytyksen Sebastian Kauppilalta. Molemmat saivat tilanteesta 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta. Pari minuuttia myöhemmin vastaava ratkaisematon käytiin Joonas Niemelän ja Santeri Vuotin välillä. Kolmisen minuuttia ennen loppusummeria KeuPa sai vielä yhden mahdollisuuden Ketterän Risto Mattilan saatua huitomisrangaistuksen. KeuPan ylivoimapeli yskähteli pahasti ja Samuli Vuokniemi karkasi maalintekoon alivoimalla.

Voit katsoa ottelun maalit tästä linkistä.

KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen oli syystäkin tyytymätön joukkueen esitykseen.

-          Väljää pelaamista meiltä, nurkan takana oltiin. Kahdessa viimeisessä pelissä 11 maalia omiin! Noin helppoja maaleja ei voi mennä. Ketään yksittäistä pelaajaa ei voi siitä syyttää, vaan väljästä otteesta koko joukkue on vastuussa. Huomiseen on paljon parannettavaa.