Seuraa meitä:       

Kärkikamppailu kääntyi kakkosen hyväksi

Eilinen Mestiksen kärkikamppailu Savonlinnassa kääntyi kotijoukkue SaPKon eduksi. Tasaviisikoin KeuPa pysyi hyvin pelissä mukana, mutta liiat jäähyt söivät paukkuja jo viikon kolmannessa pelissä. Maalivahtien kaksinkamppailussa ex-KeuPa-vahti Roope Urpolahti oli selkeästi virkaveljeään parempi. KeuPa ei yltänyt oikein missään vaiheessa parhaimpaansa. Niinpä pisteet jäivät Savonlinnaan luvuin 5-1 (1-0, 2-1, 2-0). Samalla SaPKo kavensi eronsa sarjakärkeen vain kuuteen pisteeseen.

KeuPa lähti ottelun alkuun kotijoukkuetta pirteämmin, vaikka SaPKo oli saanut huilata perjantain kierroksen. Mitään huippuvaarallista se ei kuitenkaan Roope Urpolahden maalilla saanut aikaan. Ote siirtyi erän puolessa välissä hienokseltaan SaPKolle, kun Ville Paalanen määrättiin huitomisesta jäähyaitioon. KeuPa tappoi jäähyn, mutta ei saanut painetta purettua ja juuri Paalasen päästyä aitiosta Toni Henttonen pääsi lapioimaan maalin edestä kotijoukkueen johtoon. KeuPa joutui vielä toistamiseen alivoimalle erän lopulla, mutta lisätakaiskuilta vältyttiin. Koko erä oli molemmilta joukkueilta hieman sekavaa pelaamista. Virheitä välteltiin eikä jääkiekon hienouksista saatu nauttia.

Toisen erän alku oli SaPKon. Kun erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia Jimi Kurosen kova lyöntilaukaus siniviivalta alakulmaan yllätti Samuli Tervon. Omat hetkensä oli KeuPallakin, sillä minuuttia aiemmin Riku Tiaisen laukaus kimposi SaPKo-maalin ylärimasta ulos. SaPKo paineisti hyvin ja ensimmäisen erän tapaan KeuPalla oli vaikeuksia saada avauspeliään kulkemaan. Toisaalta sen päästyä vastustajan alueelle, se sai aikaan myös pitkiä hyökkäyksiä. Heti erän mainoskatkon jälkeen KeuPa jatkoi hyvää otettaan. Markus Jokisen aloitusvoiton jälkeen Olli Aitola ampui ja Urpolahden maskista ponnahtanut kiekko joutui Jesse Pelamolle, jonka heitto maalille päätyi lopulta Miro-Pekka Saarelaisen ohjauksesta verkon perille. Maalin jälkeen kumpikaan joukkue ei saanut vaarallisia tilanteita aikaan, ellei sellaiseksi lasketa Ville Paalasen ja Joonas Niemelän vahvaa nousua kotijoukkueen maalille. SaPKo-pakki torppasi kovassa vauhdissa olleen Niemelän oman maalivahtinsa päälle ja KeuPa-pelaajalle tuomittiin estämisrangaistus. KeuPa pelasi jälleen hyvää alivoimaa, mutta pian rangaistuksen jälkeen Joona Ervingin huolimaton purku napsahti suoraan lapaan Kalle Saramäelle, joka sai paraatipaikalta sijoittaa kiekon Tervon längistä sisään.

Kolmanteen erään KeuPa pääsi ylivoimalla ja saikin pari hyvää tilannetta aikaan, mutta Urpolahti piti numerot ennallaan. Tasasissa merkeissä edenneessä erässä molemmilla joukkueilla oli pari hyvää paikkaa. Heti mainoskatkon jälkeen Markus jokinen pääsi maalin edestä yrittämään kahteenkin otteeseen, mutta ei löytänyt aukkoa Urpolahden suojuksista. Pian tämän jälkeen toisessa päässä oli jo ratkaisun makua, kun Kasper Elo kiersi KeuPa-pakin ja nosti kiekon Tervon patjan yli verkkoon. Jos ratkaisu ei vielä ollut siinä, niin minuuttia myöhemmin sellainen saatiin SaPKon maalin takana. Joona Monto piteli kiinni Joonas Niemelän jalasta kuin rakkaasta halinallesta, mutta tämän tuomaristo katsoi sormiensa läpi. Kun Niemelä ponnisteli irti pihdeistä, tämä tulkittiin tappelun aloittamiseksi ja KeuPa-pelaajalle 2+2, Monton selvitessä nahistelusta yhdellä kakkosella. Ylivoiman ensimmäisen suoran hyökkäyksen päätteeksi Niklas Salon rannelaukaus painui sitten KeuPan verkkoon. Erän loppu oli melkoista pelailua, eikä KeuPan loppukiriä oikein nähty. Markus Jokinen sai vielä kampitusrangaistuksen, ja sen myötä SaPKolle tarjoutui mahdollisuus korjailla lukemia. Jäähyn jälkeen Ville Paalasen maalin yli mennyt nosto jäi KeuPan parhaaksi yritykseksi.

KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen nieli jo toista pettymystä pariin päivään.

-          5-5 pelissä pystyttiin haastamaan ihan hyvin. Vaikka oli jo kolmas peli tällä viikolla, olisi pitänyt pystyä puristamaan enemmän. Vastustajan maalivahti oli myös loistava. Jäätiin vaiheeseen vähän kaikessa. Tuosta meidän saamasta jäähymäärästä pitää olla huolissaan, kun sitten menee vielä alivoimilla omiin. Rima täytyy saada niin korkealle, ettei tällaista joukkuetta vastaan voi päästää noin helppoja maaleja. Kaikki on kuitenkin omissa käsissä ja joukkueen on nyt vaan hitsauduttava yhteen. Sieltä se lähtee. Maanantaina jatkuu hommat.