Seuraa meitä:       

Tänään mieluummin ”duurii kuin mollii”

Mestis jatkuu tänään täydellä sarjakierroksella. Kärkijoukkueita ei ole vastakkain, mutta runkosarjan voiton kannalta merkittäviä otteluita käydään Rovaniemellä, Joensuussa ja Espoossa. Kun samaan aikaan kärkijoukkueiden vastustajat käyvät armotonta kamppailua viimeisistä pudotuspelipaikoista, nähdään illalla varmasti huippujännittäviä ja merkityksellisiä kohtaamisia jokaisella paikkakunnalla. KeuPa HT matkustaa Espoo Unitedin vieraaksi. Molempien joukkueiden viimeaikaiset ottelut ovat olleet mollivoittoisia ja Espoo on jopa viiden ottelun kuntopuntarissa koko sarjan heikoin. Selkeää parannusta viime peleihin hakee myös KeuPa ja tähän projektiin ei voisi olla sopivampaa vastusta kuin Espoo United. Kauden aikaisemmat kolme kohtaamista, kun ovat kaikki menneet puhtaasti keuruulaiskomennossa.

KeuPan maalinteko on tökkinyt viime peleissä ja takaisin radalle olisi hyvä päästä tänään. Onnistuuko se Espoon kustannuksella, jää nähtäväksi, mutta ennusteet ovat hyvät. Espoon verkkoon tekimistään 11 maalista viisi on syntynyt vielä ylivoimalla, joten hieman parjatulle ylivoimatehottomuudellekin voisi odottaa nyt käännettä. Vastakkain on siis koko sarjan neljänneksi huonoin kotijoukkue Espoo ja kolmanneksi paras vierasjoukkue KeuPa. Tarkasteltaessa vain viimeaikaisia 5-10 ottelua puntit kyllä tasoittuvat.

Espoo United kamppailee vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta erityisesti RoKin ja IPK:n kanssa. Riittääkö koko kauden taloushuolien ja konkurssihuhujen keskellä taistelleen joukkueen virta vielä ratkaisevissa peleissä. Jos se KeuPasta riippuu, niin helpolla se ei kotijoukkuetta päästä. Keuruulla tullaan pelaamaan pudotuspelejä jo varmistetulla kotiedulla, mutta isompi karkkipussi on varmasti mielessä.

KeuPa saa illan otteluun odotetun vahvistuksen veräjän suulle, kun Lassi Lehtinen palaa Lukosta vaihteeksi kokoonpanoon. Samalla joukkueen puolustus saa toivutun lisävarmistuksen, eikä Samuli Tervon yksin tarvitse kantaa torjuntavastuuta. Muuten KeuPan kokoonpano on lähes muuttumaton. Lauri Huhdanpää tosin nousee takaisin pelaavaan miehistöön Henri Niemen tehdessä tilaa. Espoon kokoonpano vilisee nuoria pelaajia kokeneiden pelimiesten joukossa. Mielenkiintoisin seurattava on Kim Hirschovitsin rinnalle nostettu vasta 17-vuotias tulevaisuuden lupaus Lenni Killinen, joka Nuorten SM-liigassa on tällä kaudella takonut hurjat tehot 13+28.

Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Keuruulla espoolaiset saivat unelma alun, mutta sen jälkeen KeuPa piti maalinsa koskemattomana loput 59 minuuttia ja 23 sekuntia. Jos joukkueet jatkavat siitä, mihin viimeksi jäätiin, niin hyvä tulee. 


Lassi Lehtinen palaa KeuPan maalin suulle illan ottelussa Espoo Unitedia vastaan.