Seuraa meitä:       

Keuruulainen pyörremyrsky taltutti pohjatuulen

KeuPa HT järjesti naisten illan kunniaksi melkoisen maalimylläkän eilisessä Mestis-ottelussaan. RoKi lähti taistelumielellä hakemaan pisteitä kamppailussaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta joutui taipumaan KeuPan paineen alla. Joukkueiden aikaisemmat ottelut ovat olleet tasaisia, mutta ei jättänyt eilinen näytös epäselvyyttä, kumpi joukkueista on sarjan kärjessä. KeuPa latoi taululle murskalukemat 7-0 (1-0, 4-0, 2-0) ja voi lähteä hyvillä mielin tänään faniensa kanssa Tukholman risteilylle.

Ottelun maalit ja haastattelut katsottavissa tästä linkistä.

Ottelun alku oli vielä tasainen ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa. Taistelu pelin kuskin paikasta vaihteli pelin soljuessa päästä päähän. KeuPa pääsi ylivoimalle runsaan kuuden minuutin jälkeen, kun Cristoffer Seppelin joutui pitämään kiinni Jesse Pelamosta, joka oli päästä vapaaseen maalintekopaikkaan. KeuPa piti kiekon lähes koko ylivoiman ajan RoKi päädyssä ja sai muutaman loistopaikankin, mutta Toni Eskelinen vieraiden maalilla venyi. Erän lopulla Anttoni Honka omi RoKi-pelaajan mailan ja joutui istumaan. KeuPan alivoima oli kohdillaan, eikä RoKi päässyt pyörittämään, saati laukomaan kohti Lassi Lehtistä. Runsas minuutti ennen eräsummeria Olli Aitolan maila kävi RoKin Teemu Korpelan kasvoissa ja uusi alivoima odotti kotijoukkuetta. Ei saanut RoKi ylivoimaansa nytkään uomiinsa, kun jo viivamiehelle sattui emämunaus ja Aleksi Luhtalampi karkasi laidasta läpi. Syöttö Markus Jokiselle, joka sujautti suoraan syötöstä KeuPan johtoon.

Alivoimamaalin myötä ote siirtyi selvemmin KeuPalle, ja vieraiden virheet maksoivat kovaa hintaa. Toisen erän seitsemän minuutin jälkeen RoKi-kapteeni Henri Joki-Erkkilä joutui koukkimaan KeuPan pyörityksessä, ja KeuPa sai ottelun toisen ylivoimansa. Pitkään sitä ei ehditty pelata, kunnes Olli Aitolan oivaltava syöttö maalin kulmalle tavoitti Samuli Ratisen ja tämä zippasi kiekon Eskelisen patjan yli verkkoon. Erän puolen välin jälkeen joukkueet joutuivat tasavajaalle, kun RoKin Korpela kampitti Joonas Niemelän ja kaatuessaan rouhaisi mailallaan kampittajaansa naamatauluun. Hetkeä myöhemmin KeuPa sai erikoisen 4-3 ylivoiman Elias Klytseroffin jouduttua kaatamaan Jokisen. Pian Honka-Huttu-Saarelainen syöttely toi Hutulle vetopaikan ja Ratinen maalin edestä putsasi riparin sisään. Maalin jälkeen kuului hallissa pieni napsahdus, kun pohjoisen poikien selkäranka katkesi. Erän lopussa vierailla oli pienimuotoinen paine KeuPa-päädyssä. RoKi-pelaaja heitti uhkarohkeasti päädystä kiekon takaviistoon maalille, josta se lipui osumatta kehenkään aina vieraiden puolustusalueelle.  Miro-Pekka Saarelainen luisteli karkuun ja Eskelisen RoKi-maalilla jähmettyttyä paikoillee teki KeuPan neljännen maalin. Minuutti edellisestä Rokin Jukuri-laina Ville Räsänen laittoi omassa päässä nappisyötön suoraan teippiin Sebastian Kauppilalle, joka kiitti ja napautti kauden ensimmäisen maalinsa.

Kolmas erä oli enää muodollisuus. Jäähyjä otettiin vuorotahtiin, mutta erikoistilannemaaleja ei enää nähty. Erän seitsemännellä minuutilla kuitenkin Saarelainen ryösti kiekon RoKi-pelaajan lavasta ja tyylitteli illan toisen maalinsa. Vielä pariminuuttia ennen täyttä aikaa, Jesse Pelamo paineisti RoKi-maalin takana ja vieraiden Eemeli Heikkinen lahjoitti kiekon Jokiselle pisteiden väliin. Loppu oli arvattavissa, kapteeni viimeisteli myös illan toisen maalinsa. Vaikka kotijoukkue oli vahva, RoKi sortui lopulta karmeisiin syöttövirheisiin, joista KeuPa viimeisteli hyvällä prosentilla. Toki numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Virheitä sattui kotijoukkueellekin, mutta RoKi ei kyennyt niitä hyödyntämään. Kaukalon ainoa virheettömästi pelannut oli Lassi Lehtinen, jolle nollapeli oli kauden toinen. Syystäkin KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen oli tyytyväinen näkemäänsä.

-          Tyylipuhdas 60-minuuttinen meiltä ja taululla hyvät numerot. Tosin sama kolme pistettä saa, oli siellä yksi tai seitsemän maalia. Kaverille tuli paljon virheitä. Oliko se sitten meidän paineistuksesta vai kaverin murtumisesta tai härsimisestä johtuvaa. RoKillakin oli paikkansa. Me vähän yli hyökättiin ja yritettiin survoa keskustaan, jota Roki puolusti hyvin. Kun siitä sanottiin, niin homma parani ja näkyi taululla. Pikkuasioita pitää vielä hioa, mutta nyt viikonloppuna huilataan ja käydään vähän merellä.