Seuraa meitä:       

Runkosarja huipentuu

Mestiksen runkosarjaa on KeuPa HT:n osalta jäljellä kolme ottelua. Ei varmaan ketään tarvitse muistuttaa, että edessä ovat kauden tähän saakka tärkeimmät ottelut. Piste niistä pitäisi KeuPan vähintään kakkosena ja kuusi pistettä toisi sille lähes 100 % varmasti runkosarjan voiton. Vähempikin voi tietysti riittää, jos sarjakakkonen menettää pisteitä jäljellä olevissa otteluissa.

Kuluva viikko sisältää kaksi kotiottelua, joista ensimmäinen tänään illalla, kun vastaan asettuu TuTo Hockey. Odotettavissa on erittäin tiukka ja tasainen kamppailu. Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista tällä kaudella vei KeuPa nimiinsä numeroin 4-2 ja 2-1, mutta viimeksi tammikuun lopulla Turussa pisteet lipsahtivat TuTolle samoin 2-1 lukemin. Mitään hurjaa maali-iloittelua ei ehkä tarkasti puolustavien joukkueiden kesken nähdä tälläkään kertaa, sillä vastakkain on sarjan kaksi vähiten maaleja päästänyttä ryhmää. Turkulaiset varmasti haaveilevat vielä pudotuspelien kotiedusta, joka on vain kolmen pisteen päässä. Sen tehtävä ei tosin tule olemaan helppo, sillä se kohtaa tällä viikolla vielä toisenkin runkosarjan voittoa havittelevan eli SaPKon. TuTo tulee varmasti tekemään kaikkensa pitääkseen vähintään tämän hetkisen viidennen tilansa ja välttääkseen puolivälierissä viime aikoina kovassa lennossa olleen Ketterän.

KeuPalla oli runsas viikko sitten huono vaihe, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat olleet taas tuttua sarjakärjen menoa. TuTolla taasen alkukaudesta tuttu maalitehtailu on hieman hiipunut viime aikoina, mutta silti joukkue on parantanut erityisesti vieraissa pelaamistaan. Kun koko kaudella TuTo on vasta kahdeksanneksi paras vieraspelijoukkue, on se viimeistä 10 ottelua tarkasteltaessa noussut jo toiselle sijalle. KeuPa on ollut selkeästi paras kotijoukkue kauden aikana, eikä sen sijoitus ole tippunut kuin yhdellä äskeisen periodin aikana. Kun illalla ottavat yhteen viime aikojen toiseksi paras koti- ja vierasjoukkue, niin edessä on herkullinen kattaus jääkiekkoa parhaimmillaan.

TuTo marssittaa kaukaloon nimivahvoja pelimiehiä. Niklas Lucenius on ajoittaisista hölmöilyistään huolimatta vaarallisen tehokas ja saa rinnalleen toisen pelikielloista kärsineen tehotykin Aki Keinäsen. Kun näiden taakse laitetaan vielä sarjan tehokkain puolustaja Kalle Valtola, joutuu KeuPan puolustus ehkä tähän saakka kovimpaan testiin. Moni ehkä odotti ex-KeuPa Niko Ahoniemen saapumista entiseen kotikaukaloonsa, mutta häntä ei TuTon kokoonpanossa nähdä. Turkulaisten maalia vartioi tällä kertaa kakkosvahdiksi valahtanut Karolus Kaarlehto.

KeuPan kokoonpano on tuttu viime peleistä. Mainittavin muutos on Mäntän suuren pojan Samuli Tervon paluu tolppien väliin. Parissa edellisessä pelissä Tervo ei yltänyt parhaimpaansa ja paluuta omalle vakuuttavalle tasolleen sopii nyt odottaa. Lassi Lehtisen poissa ollessa kakkosena luukkua availee jälleen KeuPan A-nuorista nostettu Riku-Petteri Luoma. Anttoni Honka vahvistaa edelleen KeuPan puolustusta, mutta toinen nuori JYP-laina Samuli Ratinen on tänään omassa organisaatiossaan. Ketjukokoonpanoihin tuleekin mielenkiintoinen muutos, kun Lasse Salonkari nousee kakkosketjun laidalle Teemu Hutun ja Jere Heleniuksen rinnalle.

KeuPan pääkäskijä Mikko Heiskanen oli tyynen rauhallinen ottelun alla.

-          Vastassa on hyvin hyökkäävä ja hyvin puolustava ryhmä, kuten tilastot kertovat. Kotikaukalossa meidän vain täytyy olla luistimella parempia ja pysyä poissa jäähyboksista. Joukkue on terveenä ja viikonlopun faniristeily rentoutti ja hitsasi porukkaa entisestään paremmin yhteen. Varmasti nähdään laadukasta peliä. Toivottavasti yleisö löytää halliin ja saadaan ”kuudennesta pelaajasta” taas mahtava etu.


Illan ottelussa Lasse Salonkari saa tilaisuutensa
Teemu Hutun ja Jere Heleniuksen rinnalla.