Seuraa meitä:       

Kauden pahin jännitysnäytelmä

Runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu TuToa vastaan kääntyi jännityksen puolelle niin jäällä kuin katsomossakin. KeuPa HT tuli pelin alkuun asiallisesti ja vieraiden jäähyjen ansiosta oli alussa kuskin paikalla. Ottelun edetessä jännitys alkoi näkyä kotijoukkueen virhesumana, johon TuTo mieluusti tarttui ja käänsi ottelun edukseen. Se olisi sinällään riittänyt, mutta turkulaisten mielestä oli myös ok KeuPan kultakypärän telominen. Tuloksen valossa paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, kun pisteet matkasivat Turkuun lukemin 2-5 (1-0, 1-4, 0-1). Katsomossa jännitettiin oman ottelun lisäksi sarjakakkosen ottelun tulosta. Kun SaPKokin lopulta suli jatkoaikatappioon kotonaan, merkitsee se sitä, että runkosarjan voitto on edelleen KeuPan omissa käsissä.

Ensimmäisen erän alussa KeuPa HT onnistui ahdistelemaan vastustajan rikkomusten tielle ja lopulta kahdesti harjoiteltuaan kotijoukkue meni johtoon kolmannen ylivoimansa aikana. Kakkosylivoimakentällinen jauhoi ja Olli Aitolan rannelaukaus siniviivalta yllätti maskissa olleen Karolus Kaarlehdon TuTo-maalilla. Erän puolessa välissä KeuPa joutui myös alivoimalle Joel Sundin jouduttua istumaan huitomisesta. Alivoimapeli oli kuitenkin kohdillaan ja takaiskulta vältyttiin. Erän loppu oli tasaista vääntöä ja erätauolle mentiin KeuPan maalin johdossa.

Toinen erä oli murheellinen. Ensin Markus Jokinen sai kampituksesta kaksi minuuttia, jonka KeuPa uhrautuvasti tappoi. Heti perään vuorostaan TuTo joutui alivoimalle. Kesken KeuPan ylivoimapelin, TuTon Juho Virtanen pääsi nousemaan kohti kotijoukkueen maalia, mutta KeuPa-puolustus selvitti tilanteen. TuTo kuitenkin jatkoi painetta, ja KeuPan puolustus sekoili kiekon Aki Juuselalle, joka tasoitti pelin alivoimalla. Runsas minuutti edellisestä ja KeuPa meni uudelleen johtoon. Joonas Niemelä otti kiekon haltuunsa keskialueella ja tuli vasemmalta sisään TuTo-alueelle. Vieraiden puolustaessa löysästi, Niemelä ampui kovaa ja tarkasti kiekon takayläkulmaan. Valitettavasti KeuPa ei ollut seuraavassa vaihdossa hereillä. Aloitusvoiton jälkeen vapaana ollut pakki antoi levityssyötön paineen alaiselle virkaveljelleen ja TuTo karvasi kiekon Nico Frimanille, joka tasoitti jälleen pelin. Peli jatkui kotijoukkueen osalta sekavana ja päätykiekon tavoittelutilanteessa Joonas Niemelälle määrättiin kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta. KeuPa kesti rangaistuksen melkein, mutta ei aivan. TuTon maalivahti Karolus Kaarlehto tuli purkukiekkoa vastaan ja syötti Aki Kangasmäelle, joka kierteli KeuPa-maalin takaa. Syöttö löysi pisteiden väliin Matias Lehtoselle ja TuTo siirtyi ensimmäisen kerran johtoon, kun erää oli jäljellä runsaat viisi minuuttia. Sekoilu ei vain ottanut loppuakseen. Kun reilut pari minuuttia oli pelaamatta TuTo karvasi kiekon KeuPan päädyssä ja Lehtonen pääsi niittaamaan illan toisen maalinsa.

Kolmas erä vielä murheellisempi. Ei maalien merkeissä vaan, KeuPa-kapteenin vahingoittumisen takia. Markus Jokinen toi kiekon TuTo alueelle sisään antoi kiekon eteenpäin, kun valot sammuivat päähän kohdistuneen taklauksen myötä. TuTon Juuselaa ei tilanteessa näyttänyt kiinnostavan muu kuin KeuPan arvokkaimman pelaajan poistaminen jäältä. Tyytyväisenä virnuillut pelaaja ajettiin toki itsekin ulos kentältä. Jokista elvyteltiin jäällä pitkään ja toimitettiin lopulta tarkkailuun. KeuPa sai viiden minuutin ylivoiman myötä mahdollisuuden tulla peliin mukaan, mutta liian harvoiksi jäivät sen laukaukset kohti TuTon maalia. Tapettuaan ison rangaistuksensa vieraat saivat lisää virtaa ja synkistivät vielä loppunumeroita kotijoukkueen kannalta.

KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ei lähtenyt kaunistelemaan pelaajiensa tekoja.

-          Kova peli, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Rimpuiltiin mukana 2-1 lukemiin saakka jollain tavalla. Vauhtia oli ja joku pomppu sinne tänne olisi voinut kääntää peliä vielä, mutta kenttätapahtumien perusteella oikein meni. Ei pystytty tänään. Nuoret pojat yrittää kovasti, mutta välillä on vaan putsattava housuista se mitä sinne menee. Tämä oli hyvä kevään esiottelu. Tällaista se tulee olemaan. Kovia vastustajia, kovaa vääntöä ja virheet maksaa tosi paljon. Vaatii enemmän, että voi ansaita enemmän. Virheitä tuli ja toivottavasti niistä otetaan opiksi. Äijämäisyyttä pitää löytyä.

Jokisen kohtalosta Heiskanen oli melko vaitonainen.

-          Joskus noihin voi loppua uratkin, toivottavasti nyt ei kuitenkaan ihan sellaisesta puhuta. Päähän siellä kolahti, mutta en lähde enempää arvioimaan, kun ei ole edes noita lääketieteen perusopintoja suoritettuna. Ikäviä juttuja, niitä sattuu, enkä lähde ketään myöskään tuomitsemaan, joku muu tekee ne hommat sitten, miten rangaistaan tai muuta 

Miika Elomo, kollega TuTon puolelta, halusi vielä lopuksi vaikuttaa tulevaisuuteen.

-          Toivottavasti ei loukkaantunut, mutta mielestäni oli peliin kuuluva taklaus. Ne kuuluvat tähän lajiin ja Juusela pelasi tilanteen niin puhtaasti, kuin pystyi.

Ilmeisesti lehdistön mielestä olisi pitänyt pystyä hieman puhtaampaan, sillä ennen kuin puolustuspuhe oli päättynyt, se oli jo poistunut paikalta.

Katso ottelun maalit ja haastattelut tästä linkistä.

KeuPan seuraava koitos on lauantaina 3.3., kun Kokkolan Hermes saapuu vierailulle Keuruulle.