Seuraa meitä:       

Viimeisiä viedään

Mestiksen runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja lähes kaikki on vielä auki. Runkosarjan voitto on kahden kauppa. KeuPa HT pitää siitä tiukasti kiinni kolmen pisteen turvin. Voitto tänä iltana Hermeksestä voisi paketoida sen, kävipä SaPKon ottelussa miten tahansa. Illan vastustajan Hermeksen pudotuspelihaaveet ovat menneet, mutta se pelaa veitsi kurkulla välttääkseen Mestis-karsinnat. Voitolla sen oljenkorsi olisi vielä olemassa, mutta tappion myötä se saisi kutakuinkin alkaa valmistautua Suomi-Sarjan kakkosen kohtaamiseen.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet välillä suurinumeroisia, välillä tiukkaakin tiukempia. KeuPa vei kauden avauksen kotonaan 9-2 ja kylvetti Hermestä myös Kokkolassa joulukuussa 7-2. Marraskuussa Hermes opetti maalintekoa puolestaan 5-1 kotivoitolla. Viimeksi runsas kuukausi sitten KeuPa taipui vieraissa 4-3 ja kaikkein tiukin otatus nähtiin Jyväskylän ottelussa joulukuussa, jossa Hermes johti viime minuuteille saakka, mutta KeuPa käänsi lopulta 2-1 voiton. Kauden aikaisemmista väännöistä on kuitenkin sen verran aikaa, että illan ottelua niillä on huono ennustaa. Viimeisen kymmenen ottelun vertailussa Hermes on koko joukon toiseksi viimeinen, eikä mitään varsinaista lentoa ole KeuPankaan viime kuukausi ollut. Viimeistä viittä ottelua punnittaessa, vaaka jää keskelle eli eroa joukkueiden välillä ei ole. Siispä kyseessä on enemmän henkien taistelu. Todellista Play Off kiekkoa jo runkosarjassa.

Markus Jokisen saatua tällin viime keskiviikkona, KeuPa pyöräyttää kokoonpanoaan uuteen uskoon. Teemu Huttu, Miro-Pekka Saarelainen sekä Samuli Ratinen laitetaan yhteen ja Jesse Pelamon ympärille istutetaan Joonas Niemelä ja Jere Helenius. Henri Niemi nousee taas kokoonpanoon ja Roni Allén korvaa Anttoni Hongan sekä Ville Paalanen toisen Villen eli Tiitisen. Maalissa jatkaa Samuli Tervo.

Hermes pelasi eilen maalirikkaan ottelun Espoo Unitedia vastaan tehden kahdeksan ja päästäen viisi maalia. Hermes on myös kärsinyt loukkaantumisista ja viime aikoina hakenut täydennystä omista A-junnuista. Mielenkiintoinen seurattava on 17-vuotias Wiljami Myllylä, joka on ollut nuorten Mestiksen tehokkain pelaaja tällä kaudella tehoin 41+24! Muuten kannattaa seurata myös eilen hattutempun iskenyttä Joonas Sammalmaata.

Illan ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen. Mitä vaan voi tapahtua ja saattaa olla ”nitrotkin” tarpeen. Samaa mieltä oli myös KeuPa-valmennuksesta Niko Härkönen.

-          Tähän otteluun on valittu vähän erilainen lähestymiskulma. Yleensä organisaatioita johdetaan ”kepillä ja porkkanalla” ja nyt näyttää siltä, että kasvimaa on syöty tyhjäksi. Ilta näyttää, mihin päästään.

Mestiksen runkosarjan viimeinen kotiottelumme KeuPa HT – Hermes tänään klo 17 Keuruun Jäähallissa!