Seuraa meitä:       

KeuPa HT rynni Hermeksen yli

KeuPa HT teki railakkaan ryhtiliikkeen ja tarjosi yleisölleen maaleja koko rahan edestä Mestiksen runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan. Vierailija Hermes oli vastaantulija kotijoukkueen käsittelyssä. Maukkaalla 8-1 (2-1, 3-0, 3-0) voitollaan KeuPa tarrasi kiristyvällä otteella kiinni runkosarjan voittoon ja lähetti samalla Hermeksen Mestiksen karsintapeleihin.

Voit katsoa ottelun maalikoosteen haastatteluineen tästä linkistä.

Jo ottelun alusta paistoi, että KeuPa oli erittäin latautunut otteluun ja niinpä se menikin jo ajassa 3.05 johtoon Miro-Pekka Saarelaisen osumalla. KeuPan hienoisen ylihyökkäämisen ansiosta Hermes kuitenkin tasoitti ottelun Radek Koblizekin karattua läpiajoon ja lauottua limpun maaliin ajassa 4.20. KeuPa ei tästä notkahtanut, vaan laittoi lisää pökköä pesään ja ylivoiman myötä ajassa 9.34 se siirtyi 2-1 johtoon. Maalintekijänä oli Jere Helenius hienolla ohjauksellaan. Tästä tilanteesta mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toiseen erään tuli entistä fyysisempi ja kamppailuhalukkaampi KeuPa-lauma ja se alkoi myös näkyä Hermes-puolustuksen murtumisena. Toinen erä puhtaasti kotijoukkueelle 3-0 ja ottelun kulusta toisessa erässä kertoo myös KeuPa-veskari Samuli Tervolle merkatut nolla torjuntaa. Toisen erän maaleista vastasivat Saarelainen illan toisellaan, Joonas Niemelä ja Riku Tiainen. Niinpä toiselle erätauolle lähdettiin KeuPan selkeässä 5-1 johdossa.

Kolmannessa erässä Hermes oli jo niin maan raossa, etteivät he saaneet aikaan minkäänlaista kiriä. KeuPa puolestaan jatkoi jalka kaasulla ottelun loppuun saakka ja lisäsi johtoaan vielä kolmella maalilla. Kolmannen erän maaleista vastasivat Sebastian Kauppila, Jesse Pelamo ja illan toisellaan Jere Helenius. Loppulukemiksi merkattiin selkeä 8-1 kotivoitto.

KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen oli ottelun jälkeen hyvin vähäsanainen ja kertoi prosessin olevan vielä pahasti kesken. Ottelussa oli ilahduttavinta se, että KeuPa HT taklasi paljon eikä hävinnyt juurikaan kaksinkamppailuja. Tämä lupaa hyvää playoff-pelejä ajatellen. Voiton myötä KeuPa-soturit ottivat tiukan otteen runkosarjan voitosta, kun Mestistä on pelaamatta vielä yksi kierros. SaPKo hengittää KeuPan niskaan sarjataulukossa kolmen pisteen päässä ja vaikka tulevana keskiviikkona keuruulaiset oman pelinsä häviäisivät ja savonlinnalaiset voittaisivat, maaliero on tällä hetkellä reilusti suotuisampi keuruulaisille. Varmuudella tiedetään, että KeuPan Play Off - ottelut alkavat ensi lauantaina 10.3. kotiottelulla, tosin vastustaja selviää vasta viimeisen runkosarjan kierroksen jälkeen.