Seuraa meitä:       

Pudotuspelien kenraaliharjoistus edessä

"Kuka tulee vastaan, kuka on se oikea?" Mestiksen runkosarjan viimeinen kierros käydään tänään illalla. Pudotuspelien kaikki otteluparit ovat vielä auki. KeuPa HT on matkustanut Joensuuhun ja kohtaa illalla Jokipojat. Sen ottelun tuloksella on vain hyvin vähän merkitystä KeuPan asemaan pudotuspeleissä, sillä sen maaliero sarjakakkoseen SaPKoon verrattuna on joka tapauksessa plussalla 19 maalin verran. Sen sijaan vireen kannalta ottelulla on merkitystä.

-          Joukkue lähtee hakemaan Play Off – fiilistä fyysisellä ja tiiviillä pelaamisella, kertoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen illan teemasta.

Kotijoukkue Jokipojilla on illan pelissä vielä panosta enemmän. Mikäli se onnistuisi KeuPan kaadossa varsinaisella peliajalla, sillä olisi vielä mahdollisuus nousta askel ylöspäin TuTon ohi viidenneksi. Sen omissa käsissä asia ei enää täysin ole, sillä myös karsintapeleihin joutuvan Hermeksen olisi otettava kolmen pisteen voitto Turussa. Silloin Jokipojat saisi pudotuspeleissä vastaansa K-Vantaan ja välttäisi Ketterän. Vastaavasti tappiolla varsinaisella peliajalla saattaisi olla päinvastainen vaikutus, mikäli seitsemäntenä oleva IPK vastaavasti voittaa oman kamppailunsa ilman jatkoaikaa. Tällöin joensuulaiset saisivat parikseen ensimmäisellä kierroksella SaPKon, jota ehkä kannattaisi varoa. Taloudellisessa mielessä itäsuomalainen derby taas saattaisi olla kiinnostava vaihtoehto.

Viime viikkojen kuntopuntareissa KeuPa HT ja Jokipojat ovat lähes tasoissa. Viimeisestä kolmesta kotipelistään joensuulaiset ovat saaneet jokaisesta pisteitä, mutta voittaneet vain yhden. Vastaavasti KeuPa on napsinut kolmesta viimeisimmästä vieraspelistään kaksi voittoa ja yhden tappion varsinaisella peliajalla. Tavallisesti näillä trendeillä olisi jotain merkitystä ottelun alkuasetelmien kannalta, mutta tuskin tänään. Molemmat joukkueet varmasti haluavat ensisijaisesti saada pelinsä kulkemaan ennen niiden isojen otteluiden alkua.

Hieman sähköä illan kamppailuun tulee kummankin joukkueen maalin suulta. Sebastian Ylönen ei oikein päässyt parhaimpaansa KeuPassa ja saattaa Joensuussa uuden tilaisuuden saatuaan omata näyttämisen halua Keuruun suuntaan. KeuPa taasen ajaa sisään uuden veskaritulokkaansa Waltteri Ignatjevin. Samalla se testaa hieman uusia koostumuksia, kun Kristian Tikka nähdään ykkösketjun laidalla ja Ville Paalanen hyppää puolustajan paikalta hyökkääjäksi. Markus Jokinen on edelleen sivussa ja myös Jesse Pelamoa lepuutetaan. KeuPan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen on ollut vahvassa vedossa viime aikoina, kun taas Jokipoikien Joonas Larinmaan ruuti on ollut hieman kadoksissa.

Jännittävää on, miten joukkueet onnistuvat latautumaan viimeiseen runkosarjaotteluun, jonka todellinen merkitys lienee valmistautumisessa tulevaan. Kamppailuvalmius, fyysisyys ja peli-ilme olisi hyvä saada jo nyt Play Off tasolle. Jopa Joensuun ottelun tulosta enemmän saattaa KeuPa-faneja kiinnostaa Espoo Unitedin ja LeKin otteluiden tulokset. Jompikumpi niistä suuntaa kuitenkin lauantaina Keuruulle.

Jokipojat – KeuPa HT tänään klo 18.30 Joensuun Jäähallilla.