Seuraa meitä:       

Historiallinen runkosarjan mestaruus!

 

Mestiksen runkosarja päättyi eilen täyteen kierrokseen. KeuPa HT sinetöi ykköstilansa, vaikka voitto viimeisessä ottelussa lipuikin Jokipojille. KeuPa johti pitkään ottelua, mutta kotijoukkue kiri rinnalle ja varmisti voittonsa jatkajan ylivoimamaalillaan. Loppunumerot 4-3 JA (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) eivät joukkueiden osalta enää sarjasijoituksia muuttaneet, mutta pistekin KeuPalle varmisti sen, ettei historiallista runkosarjan voittoa ratkaistu maalieroilla.

KeuPa sai otteluun salama-alun, kun ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä Kristian Tikka viimeisteli kauden toisen maalinsa. Jokipojat kuitenkin kuittasivat tasoihin jo kahden minuutin kohdalla Lauri Huhdanpään istuessa koukkaamisrangaistusta. Siinä vaiheessa merkit viittasivat runsaisiin loppulukemiin, mutta molemmat joukkueet tarkensivat peliään ja taulle mentiin tasalukemissa.

Toinen erä oli selkeämmin KeuPan heiniä, vaikka heti erän alkuun Jokipojat onnistuivat tekemään johtomaalin. Erän loppupuoliskolla KeuPa onnistui kahdesti. Ensin Lasse Salonkari tykitti tyylikkäästi kauden ensimmäisen Mestis-maalinsa ja pian perään Teemu Hutun hienolla yksilösuorituksella KeuPa siirtyi johtoon.

Kolmas erä alkoi KeuPan ylivoimalla. Kiekko liikkui näyttävästi ja maali roikkui ilmassa. Juuri rangaistuksen päätyttyä Sebastian Ylösen vartioimalle maalille syntyi kova mylläkkä ja lopulta kiekko saatiinkin kotijoukkueen verkkoon. Pitkän videotarkastelun jälkeen KeuPa-pelaajan katsottiin kuitenkin estäneen maalivahtia torjuntatyössä ja maali hylättiin. Ottelun aikana molemmilla joukkueilla oli useampikin hyvä mahdollisuus ratkaista ottelu. Mm. Miro-Pekka Saarelainen kilautti Jokipoikien maalirautoja ainakin kahdesti. Kotijoukkue lopulta onnistui tuomaan ottelun tasoihin kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja edessä oli jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Teemu Huttu sai epäonnekseen rangaistuksen korkeasta mailasta. Kuten niin usein, jatkoajan alivoima koitui kohtaloksi ja kiekkoa kaivettiin muuten hyvin pelanneen ja Mestis-debyyttiään tehneen uuden KeuPa-veskarin Waltteri Ignatjevin selän takaa.

Ottelussa oli jo viitteitä fyysisemmästä pelistä ja pudotuspeli – kiekosta, mutta aivan odotetun laiseen Play Off – kenraaliharjoitukseen ei ehkä kuitenkaan ylletty. Samoilla linjoilla oli KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

-          Vähän pelailua puolin ja toisin. Runkosarja pitää päättää ja nyt se päättyi jatkoaikatappioon. Pelistä nyt ei oikeastaan voi paljoa sanoa. Pitkään oltiin voitossa kiinni, mutta niin vaan kaveri kampesi tasoihin ja ohi. Yksi etappi päättyi, eikä se juuri paremmin voi päättyä kuin runkosarjan voittoon. Mitään ei olla kuitenkaan saavutettu. Matkalla ollaan ja juna puksuttaa kohti pudotuspelejä. Se on sitten ihan eri maailma. Siellä mittaillaan miehiä ja joukkueita toden teolla. Hienoa kun kevätaurinko paistaa ja hienot hetket pelaajilla ja taustayhteisöillä on edessä. Nyt vaan palautellaan ja pyyhkäistään välimuistit tyhjiksi huomenna. Aletaan keskittymään tulevaan.

KeuPa saa siis vastaansa lauantaina LeKin Lempäälästä, joka omassa kamppailussaan äityi poikkeukselliseen maali-ilotteluun ja vei viimeisen pudotuspelipaikan. Kun Espoo hävisi omansa, ei maalierojen laskemisiin ja taivasteluihin tarvinne ryhtyä. Muuten viimeisellä kierroksella asetelmat säilyivät ennallaan.

Mestis Play Off 2018 puolivälieräparit:

KeuPa HT - LeKi
SapKo – IPK
Ketterä – Jokipojat
K-Vantaa – TuTo Hockey