Seuraa meitä:       

Nyt se sitten alkaa - KeuPa kohtaa LeKinKauan odotetut Mestiksen pudotuspelit alkavat tänään. KeuPa HT:n käsittelyyn illalla Keuruun jääpyhättöön saapuu LeKi Lempäälästä. Joukkueet ovat toisilleen tuttuakin tutummat. Useat nykyiset KeuPa-pelaajat ja päävalmentaja Mikko Heiskanenkin ovat edustaneet urallaan LeKiä ja harjoitusottelut huomioiden ne ovat kohdanneet tällä kaudella jo seitsemän kertaa. Harjoitus otteluissa voitot menivät KeuPalle 2-1 ja runkosarjassa 4-0. Mutta nämä ovat vain numeroita. Tänään on tosi kyseessä!

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on jo kulunut lähes kaksi kuukautta ja paljon on ehtinyt tällä välin tapahtua. LeKi aloitti kautensa tuttuun tapaansa vahvasti ja keikkui jopa sarjakakkosena pitkään. Sen jälkeen, ehkä myös tuttuun tapaan, ote alkoi lipsua ja joukkue oli jo liukumassa pudotuspelien ulkopuolelle. Viime hetken ryhdistäytyminen pelasti LeKille viimeisen pudotuspelipaikan, kun se viimeisessä ottelussa murskasi sarjajumbo Peliitat 12-3. Tuossa ottelussa Jere-Matias Alanen teki peräti 4+2 tehot. Muuten LeKille maalinteko ei ole maistunut ihan kärkijoukkueiden malliin, sillä pudotuspelijoukkueista vain IPK:lla on vähemmän tehtyjä maaleja. Ehkä juuri siksi LeKi onnistui voittamaan runkosarjassa vain 16 ottelua varsinaisella peliajalla. Taisteluilmeestä taas kertoo sen jatkoaikaotteluiden määrä, peräti 14, joista se poistui yhdeksän kertaa voittajana. Toinen erikoisuus LeKillä on ollut vakiokokoonpano tai oikeastaan sen puute. Joukkueessa on vain viisi pelaajaa, jotka pelasivat yli 40 runkosarjaottelua. Muuten ovi on käynyt monen eri liigajoukkueen suunnasta. Nyt ne avut ovat rajallisemmat.

KeuPa on siis tällä kaudella onnistunut kaatamaan LeKin yhtä kertaa lukuun ottamatta. Jatkoaikaakin se pääsi kokeilemaan kahdesti ja vei voitot lopulta molemmissa. Kun pudotuspeleissä ollaan ja vastassa LeKi, on enemmän kuin todennäköistä, että jatkoeriä tarvitaan. Ja niitähän pelataan vaikka huomiseen, ellei ratkaisua saada. Taitoa ja vauhtia KeuPa:lla riittää. Kun vielä henkinen tahtotila ja kamppailuasenne ovat Play Off – tasolla, ei sillä mitään hätää pitäisi olla. Tarinan Sankarit – kirjassa puhutaan ”KeuPa-emergencystä” eli omanlaisestaan viime tipassa asioitten klaaraamisesta. Sen avulla voitto kyllä yleensä saadaan, mutta toivottavasti tuota ”emergency” – ominaisuutta ei tarvitsisi käyttää vielä. Vaikka tuskinpa täysin ilman ”nitroja” tästäkään pudotuspelisarjasta selvitään. Päävalmentaja Heiskanen kommentoi myös hieman lyyrisesti tosipelien alkua.

-          Nyt alkavat tarinan uudet sivut ja jokainen lause täytyy kirjoittaa loppuun. Nyt aletaan mittaamaan miehiä. Vaatii henkisesti ja fyysisesti äärimmäisiä venymisiä joka hetkessä ja tilanteessa.

Tätä kirjoitettaessa kokoonpanot eivät vielä ole selvillä. Molemmat joukkueet varmasti panttaavat niitä viimeiseen saakka. Kun ne aikanaan tulevat, niiden pitäisi löytyä tästä linkistä. Monia varmasti kiinnostaa, pelaako Markus Jokinen? Pelaa.

KeuPa HT - LeKi tänään klo 17 Keuruun Jäähallissa. 1. pudotuspelin otteluisäntänä on Keuruun Jäähalli Oy.