Seuraa meitä:       

Nousujohteinen trilleri soturien voittoon

Toisesta puolivälierä ottelusta LeKin ja KeuPan välillä muodostui varsinainen trilleri. Eilisillan ottelussa ratkaisu venyi jatkoerään, jonka KeuPa selvitti. Ottelun hahmoksi nousi Joel Sund, joka ensin tasoitti ottelun, kun kolmatta erää oli pelaamatta enää seitsemisen minuuttia ja iski vielä voittomaalin, kun jatkoerää oli jäljellä vaajaa viisi minuuttia. KeuPa otti 2-3 JE (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) vierasvoitollaan jo tukevamman otteen sarjan voitosta.

KeuPa lähti otteluun päättäväisesti eikä lauantain kaltaisesta tunnustelusta ollut tietoakaan. Kova kampailu puolin ja toisin avasi ensin LeKille ylivoimamahdollisuuden ja sen päätyttyä pian osat vaihtuivat. Ylivoimaa ehti kulua runsas minuutti, kun Miro-Pekka Saarelainen ohjasi maalin edestä Olli Aitolan viivavedon ohi LeKin maalia vartioineen Christian Heljangon. KeuPan hyvä ote jatkui ja LeKin vaihtohässäkän aikana Santeri Suistio pääsi läpiajoon. Häntä kuitenkin koukittiin siinä määrin, ettei kunnon laukausta tullut ja tilanteesta tuomitun rangaistuslaukauksen Heljanko torjui. Erän lopulla KeuPa sortui jäähyihin ja joutui kuluttamaan suotta energiaa niiden nollaamiseen. Alivoimat se kesti, mutta LeKi onnistui kuitenkin tekemään tärkeän pukukoppimaalin vain minuuttia ennen erän päätöstä.

Kamppailu tilasta ja ajasta jatkui toisessa erässä yhä kiivaampana ja kunnon paikoille pääseminen oli kiven alla. Joona ”Eelin veli” Tolvasen rangaistuksen aikana KeuPa ylivoima pyöri näyttävästi ja laukomaankin päästiin useampaan otteeseen. Erän vanhetessa sekä Markus Jokinen, että Sebastian Kauppila istuivat kakkosen korkeasta mailasta, mutta KeuPa alivoima selvitti molemmat. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

KeuPan vahvasta erän alusta huolimatta maalinteon aloitti LeKi. Kultakypärä Antti Kangasniemi hassutti vieraiden puolustusta ja nakkasi rystyltä kiekon ohi Lassi Lehtisen. Tämän jälkeen molemmat joukkueet esittivät tuloksettoman ylivoimansa. Lopulta KeuPan ruuti oli kuivaa sen päästyä toistamiseen ylivoimalle. Joel Sundin nopea ja tarkka rannelaukaus B-pisteen kaaren takaa yllätti Heljangon.

Jatkoerässä KeuPa oli selvästi hallitsevampi. Silti kannattajien pumppu löi pari kertaa tyhjää Santeri Suistion saatua rangaistuksen kiinnipitämisestä, kun jatkoerää oli ehditty pelata lähes yhdeksän minuuttia. Onneksi pudotuspeleissä jatketaan viidellä kenttäpelaajalla myös täyden ajan jälkeen, eikä yhden miehen vajaus merkitse lähes automaattista takaiskua. KeuPa puolusti uhrautuvasti ja jatkoi rangaistuksen jälkeen vahvasti. Se halusi tehdä voittomaalin ja sen se myös teki. Aleksi Luhtalammen 100-0 aloitusvoiton jälkeen Joel Sund lopetti LeKin pyristelyt komealla rannelaukauksellaan.

Ottelu oli todellinen Play Off – vääntö, jossa tuumaakaan ei kaverille annettu ilmaiseksi. Näin summasi myös KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ottelua.

-          Pitkä oli ilta ja energiaa kului. Nousujohteinen peli meiltä. Eka erässä oltiin huolimattomia, oltiinko bussissa vielä vai missä. Paljon jäähyjä, niihin kului valtavasti energiaa. Tapettiin ne ja sitten saatiin käännettyä pikkuhiljaa ja jatkoajalla oltiin jo hallitsevampi osapuoli. Tätä on Play Off – maailma. Hieno peli, taisteltiin milleistä joka hetki. Minä nautin ja niin nautti varmaan muutkin hallissa ja kaikki, jotka tässä maassa jääkiekkoa seuraa. Nyt ollaan ytimessä.

Ottelun on maalikooste katsottavissa tästä linkistä.

Taistelu jatkuu huomenna Keuruulla klo 18.30. KeuPa HT johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2-0.