Seuraa meitä:       

Kiivas kolmas kamppailu


Mestiksen puolivälierien kolmannet ottelut pelataan tänään. Runkosarjan kuutonen Jokipojat on KeuPan tavoin raapinut kaksi voittoa omassa parissaan Ketterästä ja muut kaksi paria SaPKo-IPK ja K-Vantaa-TuTo ovat tasatilanteessa. KeuPa HT lähtee siis illalla hakemaan kolmatta voittoa LeKistä.

Ottelusarjan ensimmäisessä osassa Keuruulla 7-1 numeroista huolimatta ottelu oli varsin tasainen. LeKi oli pelissä vahvasti mukana aina toisen erän puoleen väliin saakka, kunnes KeuPan ylivoimatehokkuus mursi sen vastarinnan. Maanantaina Lempäälässä kotijoukkue oli voitossa kiinni aina kolmannen erän loppupuolelle, mutta KeuPa tuli tasoihin jälleen ylivoimapelinsä ansiosta. Jatkoerissä voi tunnetusti käydä kuinka tahansa ja yksikin pomppu voi muuttaa kaiken. Maanantain jatkoerässä KeuPa ei antanut LeKille siihen mahdollisuutta, vaan Joel Sund lopetti saukkopaitojen pyristelyn sillä erää.

LeKi vei runkosarjassa huomiota herättävän monta otteluistaan jatkoajalle ja lähes aina selvisi myös niiden kautta voittoon. Poikkeuksen tekivät ainakin ne kaksi kertaa, kun KeuPaa vastaan tilanne oli tasan varsinaisen peliajan jälkeen. KeuPa on ollut pitkään jonkinlainen mörkö lempääläläisille. Mikäli harjoitusotteluita ei lasketa, edellisen kerran LeKi on onnistunut sen kaatamaan viime kaudella lokakuussa. Niistä kokoonpanoista mukana näissä pudotuspeleissä on mukana ollut enää kourallinen, LeKistä maalivahti Christian Heljanko, Toni Peltonen ja Ismo Nikkinen sekä KeuPasta Mikko Lahtinen, Lasse Salonkari sekä Jesse Pelamo, joka tosin silloin oli puettuna vihollisen sotisopaan. LeKin edellisestä pudotuspelivoitostakin on jo jokseenkin päivälleen kolme vuotta. Se johti silloin TuToa vastaan sarjaa jo 3-1, mutta hävisi loput kolme ottelua putkeen. On selvää, että LeKi haluaa kirjoittaa uutta historiaa, ja mielellään heti tänään. Pystyykö se heittämään vielä kovemman haasteen KeuPalle kuin maanantaina, jää nähtäväksi.

Millainen sivu sitten KeuPa-tarinaan tänään kirjoitetaan, riippuu paljolti siitä latauksesta ja energiasta, jonka joukkue pystyy jäälle antamaan. Peli tulee taatusti olemaan fyysisempää kuin ensimmäisessä kohtaamisessa Keuruulla. Joukkueet tuntevat toisensa entuudestaan hyvin ja nyt vielä paremmin. Taistelupareja näytti ainakin Lempäälässä jo syntyneen. KeuPan pelissä ei ole ollut varsinaisia heikkouksia, jos pientä huolimattomuutta ei lasketa. Huolimattomuuden piikkiin menevät ne hieman liian lukuisat jäähytkin, jotka se onneksi pystyi tehokkaasti tappamaan. Kun marginaalit ovat entistäkin pienemmät, juuri erikoistilanteet ovat ratkaisevia. Ylivoimapelinkin suhteen KeuPalla on mennyt hyvin. Pudotuspeleissä tekemistään kymmenestä maalista peräti kuuden perään on lisätty kirjaimet YV. Lopulta ratkaisevaa on jokaisen pelaajan keskittyminen ja valmius vastata kovaan peliin. KeuPan pääkäskijä Mikko Heiskanen peräänkuuluttaakin tuttuja asioita.

-          Tarvitaan vielä kovempaa peliä, vielä kovempaa kamppailua ja samalla luistimen pitää liikkua liukkaammin!

3. puolivälierä KeuPa HT – LeKi tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa. Laitetaanko kauden yleisöennätys uusiksi?