Seuraa meitä:       

Ensimmäinen ”eräpallo” LempäälässäMestiksen puolivälierien neljännet ottelut pelataan tänään. Kahdella joukkueella Jokipojilla ja KeuPalla on ensimmäinen mahdollisuus varmistaa välieräpaikka. Monien papereissa juuri näiden joukkueiden on ennustettu kohtaavan seuraavalla pudotuspelikierroksella, mutta peli on vielä pahasti auki. Yksi jääkiekon Play Off – peleihin liittyvistä kuuluisista kliseistä on sarjan katkaisemisen vaikeus.

KeuPa on kerran aiemmin ollut vastaavassa tilanteessa toisella Mestis-kaudellaan. Tuolloin Ville Niemisen ja Mikko Heiskasen luotsaamat soturit sijoittuivat runkosarjassa viidenneksi ja kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella SaPKon. Sarja alkoi Savonlinnasta, jossa kotijoukkue johti kolmannen erän alussa jo 3-0. Silloin KeuPan valmentajavelhot tekivät jotain, mikä saattaa olla yksi hämmästyttävimmistä tapauksista, mitä suomalaisissa jääkiekkosarjoissa on tehty. Maalivahti otettiin pois ensimmäisen kerran, kun erää oli pelattu vasta vajaa kuusi minuuttia. Siitä alkaneen tapahtumasarjan lopputulema oli, että KeuPa tasoitti ottelun tehden kaikki kolme maalia ilman maalivahtia. Kirsikaksi kakun päälle silloinen kapteeni Taneli Maasalo ratkaisi ottelun jatkoerän neljännellä minuutilla. Huumaavan voiton siivittämänä KeuPa vei myös kaksi seuraavaa ottelua ja sai katkon paikan kotihalliinsa. Vaikka se tuolloin neljännessä pelissä oli laukauksilla mitaten hallitsevampi, SaPKo vei sarjan vielä kerran Savonlinnaan. Silloin katkaisu onnistui vieraissa ja nyt ensimmäinen ”eräpallo” pelataan LeKin kotiareenalla.

LeKillekin asetelma on omalla ironisella tavallaan tuttu. Kolme vuotta sitten se johti puolivälierissä jo voitoin 3-1, mutta katkaisu ei siltä onnistunut ja lopulta TuTo meni välieriin. LeKin mahdollisuus piileekin juuri tämän tempun käänteisessä tekemisessä ja siinä, ettei silloisen ”via dolorosan” kulkijoita ole enää mukana muistelemassa - paitsi muuan Markus Jokinen. Lisäksi LeKin maalivahtiosasto on antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa lähes joka ilta. Sanotaan, että eläimetkin ovat arvaamattomimmillaan nurkkaan ajettuna. Näin lienee myös vesieläinten laita. Saukkopaidat olivat keskiviikkona Keuruulla melkoisessa pyörityksessä, mutta pitivät sitkeästi nenän vedenpinnan yläpuolella aivan viime minuuteille saakka. Kotiluolassaan LeKillä ei ole oikeastaan mitään menetettävää. Se voi vapauttaa heidän pelinsä, jos vain pelaajat eivät karkaa ajattelemaan Mission Impossiblen kolmea jatko-osaa. Onnistuessaankin sillä on edessä vain seuraava viimeinen mahdollisuus Keuruulla.

Samaisen haasteen äärellä painii myös KeuPa. Jos pelaajien fokus pysyy tässä hetkessä, mitään hätää joukkueella ei ole. Jos ajatus karkailee, vastustaja voi iskeä. KeuPa näytti edellisessä pelissä, mitä se haluaa. Sama halu, vielä kovempi kamppailu ja pelinopeus, kun kaivetaan esille, voi keskittyminen välieriin alkaa tämän illan jälkeen. LeKin valmennus perään kuulutti jo viime ottelussa parempaa maalineduspeliä ja siihen KeuPan on syytä varautua nyt entistä enemmän. Kokoonpanoaan KeuPa tuskin suuresti muuttelee. Viimeksi nollapelin torjunut Lassi Lehtinen jatkanee maalilla. Päävalmentaja Mikko Heiskanen oli otteluaamuna rauhallinen ja keskittynyt kommentoidessaan tulevaa peliä.

-          Nyt eletään siinä kuuluisassa hetkessä ja kiristetään hihnaa entisestään.

4. puolivälierä LeKi – KeuPa HT tänään klo 18.30 Lempäälän Jäähallissa. Keuruulta on matkaan lähdössä jälleen kannattajia sankoin joukoin. Paikkaa fanibussiin voi kysellä vaikkapa KeuPa Fanclubin facebook-sivujen kautta tästä linkistä.