Seuraa meitä:       

Katkaisun paikka siirtyi Keuruulle

 Neljäs ottelu ei tuonut vielä ratkaisua KeuPan ja LeKin välisessä puolivälieräsarjassa. Edellisen Lempäälässä pelatun kamppailun tapaan maalit olivat ”kortilla”. Varsinainen peliaika päättyi jälleen tasatilanteeseen ja tarvittiin kaksi jatkoerää, ennen kuin lopulta LeKi onnistui ja siirsi ratkaisun tähän iltaan ja Keuruun Jäähalliin. Loppunumeroiksi saatiin Lempäälässä lähes sadan minuutin pelin jälkeen 2-1 JE2. (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0).

Ottelun alkupuoli ei poikennut juuri mitenkään edellisistä. KeuPa vei peliä, ja LeKi sinnitteli sisukkaasti jälleen loistavasti pelanneen maalivahtinsa Christian Heljangon ansiosta. LeKi oli myös hieman vahvistanut kokoonpanoaan, kun HPK:n pudottua Liigan säälipleijareissa Filip Krivosik vapautui saukkopaitojen käyttöön. Myös kapteeninsa Sami Laakso oli palannut loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. LeKi pystyikin hieman edellisiä kamppailuja enenmmän vierailemaan myös KeuPa-päädyssä ja erityisesti Krivosikin kenttä pystyi ajoittain rakentamaan orastavia vaaratilanteita Lassi Lehtisen vartioiman maalin tuntumaan. KeuPa pääsi ensimmäisessä erässä peräti neljä kertaa ylivoimalle, mutta nyt LeKi pystyi tappamaan niistä jokaisen. LeKin vuorostaan päästyä kertaalleen yrittämään ylivoimalla, KeuPa nollasi sen vaivatta. Heljangolla kirjattiin 11 torjuntaa, kun Lehtinen selvisi neljällä.

Toisessa erässä KeuPa jatkoi vyörytystään ja pääsi jälleen ylivoimalle, kun kello oli ehtinyt käydä 2.45. Se ei ehtinyt tilannetta hyödyntämään, kun jo puntit tasoittuivat 40 sekuntia myöhemmin Olli Aitolan jouduttua istumaan estämisestä. runsas minuutti ennen erän puoltaväliä Miro-Pekka Saarelaisen taklaus osui laidan lähellä huonossa asennossa olleeseen LeKi-kapteeniin suihkukomennuksen arvoisesti. Myös Laakso joutui jättämään kentän. Seuranneen viiden minuutin rangaistuksen aikana KeuPa piti tehokkaasti kotijoukkueen poissa puolustusalueeltaan ja kului yli neljä minuuttia ennen kuin LeKi sai ylivoimapelinsä ensimmäistä kertaa pyörimään. Toinenkin erä mentiin maaleitta, vaikka LeKin maalirautojakin kilauteltiin useampaan otteeseen.

Kolmannen erän kuuden minuutin pelin jälkeen KeuPa lopulta onnistui maalin teossa. Aleksi Luhtalampi voitti kiekon päädyssä, jatkoi maalin edustalle nousevalle Ville Paalaselle, joka tarjosi vielä Joel Sundille. Sundin maali oli jo miehen neljäs pudotuspeleissä. Kolmannen erän lopulla LeKi löysi vielä uuden vaihteen ja sai painettua peliä toistuvasti kohti KeuPan maalia. Minuutti ja kymmen sekuntia ennen täyttä aikaa se sai lopulta aloituksen hyökkäysalueelleen. KeuPa-purku vihellettiin pitkäksi kiekoksi, vaikka Heljanko oli selkeästi lähtenyt maaliltaan kiekon suuntaan. LeKi onnistui juonimaan aikalisällään sellaiset kuviot, joilla se kampesi väkisin tasoihin vain 24 sekuntia ennen summeria. KeuPa oli ensin hilkulla päästä tekemään ratkaisua tyhjiin, mutta LeKi-pelaaja sai kädellään katkaistua Sundin läpisyötön. Ennen maalia KeuPa oli saamassa kiekon haltuunsa, kun epäonnekas kenttämestarin erikoinen pomppasi LeKi pelaajalle, josta saatiin toimitettua maalin edustalle. Ensimmäinen veto ajautui Lehtisen torjunnan kautta Tomi Peltoselle, joka yhden KooKoossa hankitun Mestiksen mestaruuden kokemuksella laittoi limpun verkkoon.

Ensimmäinen jatkoerä oli edellismaanantain kaltainen. KeuPa painoi vimmatusti ja Heljanko joutui venymään kiekon tielle peräti 22 kertaa. Kertaalleen käytiin turhaan tarkistamassa videoltakin, menikö kiekko maaliin tolppien sisäpuolelta. LeKi kesti Krivosikin rangaistuksenkin ja KeuPan raivokkaasta yrityksestä huolimatta ratkaisu venyi toiseen jatkoerään. Siinä peli alkoi muuttua jo hieman varovaisemmaksi väsymyksenkin hiipiessä vähitellen pelaajien pohkeisiin. Vielä yhden ylivoiman KeuPa sai, mutta ratkaisua se ei kyennyt tekemään. LeKi ei antanut periksi missään vaiheessa ja pelikello pysähtyi aikaan 97.17, kun Niko Lahtinen runnoi oikealta sisään KeuPa-alueelle, punnersi väkisin keskelle ja kampitettunakin sai lauottua kiekon Lassi Lehtisen taakse. LeKin riemussa purkautui pitkään kestänyt tuska, kun se onnistui päivälleen kolmen vuoden tauon jälkeen ottamaan voiton pudotuspelissä. LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela kuitenkin muistutti, että voittoja voi ottaa vain yhden kerrallaan. KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen kommentoi vielä lyhyemmin.

-        Palautuminen on jo käynnissä ja huomista kohti.

Tänään siis pelataan Keuruulla joukkueiden 5. kohtaaminen. Ottelu alkaa klo 17.