Seuraa meitä:       

Ratkaisun makua Keuruun illassaViidennet ottelut tämän vuoden Mestiksen puolivälieräsarjoissa pelataan tänä iltana. Yksi välieräjoukkue on jo selvillä, kun Jokipojat pudotti eilen Ketterän jatkosta. TuTolla on tänään katkaisun paikka Vantaalla, mutta Savonlinnassa kaikki on vielä auki IPK:n tasoitettua sarjan eilen. Lempäälässä oteltiin eilen melkein sata minuuttia, ja LeKi siirsi ratkaisun vielä Keuruulle. Jatkuuko asetelma KeuPa vastaan Heljanko edelleen?

LeKi sai jonkinlaisen mörön ajettua kaapistaan, kun se eilen katkaisi kaksi vähemmän mairittelevaa putkea. Se otti kolmeen vuoteen ensimmäisen pudotuspelivoiton kaatamalla sille puolitoista vuotta voittamattoman KeuPan. Voitot antavat uskoa ja energiaa, jota totisesti tarvitaankin, kun takana on maraton ottelu ja edessä olisi otettava vielä kolme voittoa putkeen vahvasta KeuPasta. LeKin eiliseen peliin saamat vahvistukset näkyivät kyllä pelissä. LeKi pystyi, etenkin mitä pidemmälle ottelu eteni, haastamaan vahvasti pelannutta KeuPaa. Saukkopaidat ovat olleet kaikissa tähänastisissa pudotuspeleissä pitkiä täysin mankelissa, mutta Christian Heljanko on pitänyt joukkueen pystyssä. LeKille olisi katastrofi, mikäli Heljangolle sattuisi jotain tai sattuisi vain se huonompi päivä. Jos meno jatkuu entisen laisena ja maalit tiukassa, on se LeKille varmasti etu. Silloin se kuuluisa pomppu sinne, pomppu tänne, astuu arvoon arvaamattomaan.

Jossain KeuPan kannattajakunnassa on varmaan salaa toivottu, että ratkaisu tuotaisiin vielä Keuruulle. Ja totisesti KeuPa on hallinnut kotonaan ottelusarjaa vielä selvemmin. Viimeksi keskiviikkona ei tosin mitään maalijuhlia nähty, mutta hallinta oli täydellisesti kotijoukkueella. Mitään syytä ei ole olettaa, että tämä tulisi tänäänkään kääntymään päälaelleen. Ottelun alku on tärkeä molemmille. Johtoasemassa peliä ei tarvitsisi avata niin paljoa, eikä riskejä ottaa. Kummankin joukkueen haaste on varmasti energian riittävyys. Kuinka palautuminen ja tankkaustoimenpiteet ovat onnistuneet? Jos tänäänkin mentäisiin ylitöihin, saattaisi joillakin jo alkaa väsy painaa. Heljankoa ylistettäessä on muuten unohtunut, että KeuPan tolppien välissä seisoo mies, joka piti maalinsa koskemattomana yli 150 minuuttia eli puolentoista normaaliottelun verran. Kun siihen lisätään erittäin vahvasti luisteleva ja tiivis viisikkopuolustus, ei sen maalin tekeminen KeuPankaan päätyyn kovin helppoa ole. Numerot pysynevät pieninä.

Tänään on luvassa ennen näkemättömän kova kamppailu voitosta. KeuPa laittaa ison vaihteen silmään ja yrittää sammuttaa LeKin voiton haaveet heti kättelyssä. LeKi roikkuu, minkä pystyy ja iskee vaarallisesti takaisin. Nyt, jos koskaan tarvitaan kotiyleisön huumaavaa kannustusta!

5. puolivälierä KeuPa HT – LeKi tänään klo 17 Keuruun Jäähallissa!