Seuraa meitä:       

Rantapallot jäälle Keuruun illassa

Viides ottelu toi vihdoin ratkaisun KeuPa HT:n ja LeKin välisessä puolivälieräsarjassa. LeKi taisteli vielä erän, mutta toisessa KeuPa lannisti sen vastarinnan kolmella maalilla, eikä voittajasta enää sen jälkeen ollut kahta sanaa. KeuPa varmisti Mestiksen välieräpaikkansa lopulta puhtaalla 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) otteluvoitolla.

Ensimmäinen erä oli kuin edellisen Keuruun ottelun toisinto. KeuPa pyöritti, taklasi ja tulitti LeKin ahdinkoon. Christian Heljanko piti kuitenkin, kuin ihmeen kaupalla maalinsa puhtaana 18 torjunnan jälkeen. KeuPa-päädyssä luistimen piirtoja oli harvakseltaan, mistä kertoivat myös Lassi Lehtisen vaivaiset kolme torjuntaa.

Toinen erä toi ratkaisun. Runsaan viiden minuutin kohdalla Ville Paalanen karvasi LeKin puolustajaa sen omalla alueella, pakotti tämän virheeseen ja korjasi irtokiekon. Painava rannelaukaus mursi Heljangon keskittymisen ja loi uskoa KeuPa-pelaajiin. Tämän jälkeen LeKiä pehmitettiin kolmella perättäisellä alivoimalla. Se kesti jopa puolen minuuttia kahden vajaalla, mutta pari minuuttia jäähysuman jälkeen Heljankokin palasi tavallisten kuolevaisten joukkoon. KeuPa runnoi kaksi maalia minuutin sisään. Ensin Joonas Niemelä ja Lauri Huhdanpää karkasivat 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Niemelän veto kimpoili maalivahdin ja yläriman kautta maaliviivalle, josta Huhdanpää varmisti, että sinne jää. Hetki edellisestä Markus Jokinen toi kiekon sisään LeKi-alueelle ja antoi takaa tulevalle Niemelälle, joka painoi kiekon sellaisella voimalla verkkoon, että Heljangon eväspullokin lensi monta metriä maalin katolta. Kaikesta näki, että henkinen yliote oli siirtynyt KeuPa-pelaajille.

Kolmas erä oli enemmänkin muodollisuus. LeKi ei saanut kunnollista kiriä aikaiseksi, eikä KeuPan tarvinnut yrittää enää mitään taikatemppuja. Kumpikin sai vielä mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta ne jäivät käyttämättä. Koska tilanteessa tappiolla olevan joukkueen odotetaan tekevän vielä kaikkensa, LeKi kutsui maalivahtinsa pois, kun erää oli jäljellä vielä 4.16. Vieraiden eväät oli syöty ja KeuPa voitti aloituksen ja sai helposti kiekon hallinnan. Joel Sundin roikotus tyhjään maaliin pysähtyi kuitenkin tolppaan. Seuraavassa tilanteessa LeKin toimitus maalille kilpistyi pelaajien luistimiin ja Teemu Hutun saatua kiekon, löytyi se seuraavaksi vieraiden tyhjästä maalista. Loppusummerin soitua jää täyttyi perinteiden mukaisesti rantaleluista.

Voit katsoa ottelun maalikoosteen haastatteluineen tästä linkistä.

Toinen pettyy, toinen jatkaa, se on pelin henki. LeKillä ei lopulta ollut mahdollisuuksia parempaa joukkuetta vastaan, sen myös päävalmentaja Miikka Kuusela rehdisti myönsi. KeuPan luotsi Mikko Heiskanen lohdutteli ja kommentoi sarjaa hieman vuolaammin ja vapautuneemmin.

-        Ei tämä täälläkään jokavuotista ole, ehkä joka toinen vuosi kuitenkin tuo neljän joukkoon meneminen. Hieno sarja, tiukkoja pelejä ja pitkiä jatkoaikoja Lempäälässä, eilen viimeksi. Sitten tullaan ja jaksetaan painaa ja ollaan luistimella parempia kuin vastustaja. Päästään paineistamaan. Heljanko maalissa erinomainen tähän sarjaan, ja koko Suomen kartalle, ja saatiin murrettua se tänään. Sen kautta päästiin henkisestikin pelin päälle ja saatiin naulattua sarja. Ikinä ei ole helppoa laittaa sarjaa pakettiin. Tänään oltiin päättäväisiä ja tehtiin se.

-        Kaikki jouduttiin mekin antamaan tuonne jäälle ja pelattiin hyvä sarja. Nyt se on taputeltu ja lähdetään huilaamaan pari päivää ja sitten taas keskitytään eteenpäin. Tosi ylpeä olen koko yhteisöstä ja mitä Keuruulla on saatu aikaan. Mutta matka on edelleen tosi pahasti kesken.

Lehdistön kysymyksiin tätä seuraavasta harjoittelusta ja mahdollisista kokoonpanomuutoksista Heiskanen vastasi lyhyemmin ja viittasi myös pienten vammojen olemassaoloon.

-        Mitään pelillisiä ongelmia meillä ei ole, mutta tietysti jotain pieniä juttuja hiotaan. Fyysinen ja henkinen valmius, niitä harjoitellaan koko ajan. Ketjukoostumukset voivat elää. Kyllähän siellä ”piikeillä” pelataan jatkuvasti, se kuuluu tähän maailmaan. Pari päivää katsotaan, kuka tulee vastaan ja eletään hetkessä. Ei tässä enää voi keksiä pyörää uudelleen, saati jääkiekkoa.

Nyt kolme joukkuetta on jo varmistanut välieräpaikkansa. KeuPan tavoin TuTo tarvitsi myös viidennen pelin K-Vantaata vastaan, mutta Jokipojat kaatoi jo kuntonsa menettäneen Ketterän suoraan neljässä pelissä. Susipaitainen joensuulaisryhmä on myös melko todennäköinen KeuPan tuleva välierävastustaja, ellei sitten IPK ota vielä kahta peräkkäistä voittoa SaPKosta. KeuPa-kannattajat voivat nyt kerätä voimiaan muutaman päivän, sillä välieräsarja käynnistyy kotiottelulla ensi perjantaina 23.3. klo 18.30, kuka ikinä sitten vastaan tuleekaan.