Seuraa meitä:       

”Susi ansa” viritettynä 1. välierään

Mestiksen pudotuspeleissä on jäljellä enää neljän kovan kopla ja illalla alkavat välien selvittelyt kahden finalistin löytämiseksi. Savonlinnassa SaPKo isännöi TuTo:a ja KeuPa HT saa vieraita Joensuusta. Keuruun kiistakumppanit ovat kohdanneet pudotuspeleissä kerran aikaisemmin, kun KeuPan toisella Mestis-kaudella kummatkin hävisivät välieränsä ja ottivat yhteen pronssipelissä. Nyt on velanmaksun aika, sillä Jokipojat veivät tuolloin mitalit KeuPan nenän edestä. KeuPalle välieräpaikka sivuaa seuran tähän saakka parasta sijoitusta Mestiksen Play Offseissa, mutta Jokipojat on edennyt finaaliin kolmesti aikaisemmin ja keväällä 2010 mennyt jopa päätyyn asti.

Molemmat joukkueet ovat saaneet puolivälierien jälkeen hieman hengähtää. Jokipoikien tie välierään kulki vakuuttavasti yllättävänkin kesysti pelanneen Ketterän kustannuksella. Se oli erityisen vahva otteluiden loppupuolella ja vei sarjan nimiinsä suoraan neljässä pelissä. Se onnistui tekemään niissä 17 maalia ja päästi 8. KeuPakin maalasi yhtä monta kertaa, mutta päästi vain 5 pelaamissaan viidessä ottelussa. Kummankin ylivoimapeli oli kohdillaan, sillä molempien vastustajat saivat alivoimiensa jälkeen kaivaa kiekkoa verkostaan seitsemän kertaa. Jokipoikien alivoima joutui ottamaan kolme takaiskumaalia, mutta KeuPan pelatessa alivoimaa, se onnistui tappamaan ne kaikki. Maalivahtien vertailussa KeuPan Lassi Lehtiselle merkittiin puolivälierissä vain neljä päästettyä maalia ja 95,79 torjunta %, kun virkaveli Sebastian Ylöselle kertyi tuplamäärä päästettyjä ja prosentiksi saatiin 91,49. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljästi ja kumpikin vei oman kotiottelunsa. Joukkueiden tasaisuudesta kertoi myös runkosarjan viimeinen ottelu Joensuussa, joka päättyi jatkoajan jälkeen 4-3.

KeuPan kokoonpano muuttuu hieman viime pelistä, kun Jesse Pelamo palaa Markus Jokisen ja Jere Heleniuksen sentteriksi. JYP:in nuorista Samuli Ratinen ottaa paikan Teemu Hutun ja Miro-Pekka Saarelaisen rinnalla ja Roni Allen on nimetty seitsemänneksi puolustajaksi. Jokipojille lienee huipputärkeää saada Esa Lehikoinen takaisin ykköspakkipariinsa. KeuPassa muutamia otteluita torjuneella Ranskan maajoukkuevahti Sebastian Ylösellä saattaa olla ylimääräisiä näyttöhaluja, kun ei aikanaan pelipaikkaa Mikko Heiskasen KeuPasta oikein liiennyt. Siihen päävalmentajalla ei ole tänään mitään lisättävää, sen sijaan hän kommentoi illan peliä hyvällä fiiliksellä Mika Häkkismäiseen tyyliin.

-          Hanaa, hanaa!

KeuPa HT – Jokipojat 1. välierä tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.