Seuraa meitä:       

Jokinen minimoi ylityöt - KeuPalle 1. kiinnitys

Mestiksen välierät saatiin käyntiin Keuruulla kotijoukkueen ottaessa ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Varsinaisella peliajalla maalipaikat olivat kortilla ja kaikki maalit syntyivät erikoistilanteista. Ja niitä todella tarjottiin. KeuPa paransi, mitä pidemmälle ottelu eteni. Kun lopulta päädyttiin jatkoerään, piti kapteeni Markus Jokinen huolen, että kauden pudotuspelien keuruulainen ennätysyleisö pääsi perjantai-illan viettoon jo alkuillasta ja lopetti ylityöt ajassa 61.05 jäätävällä rannelaukauksellaan. KeuPa piti kotietunsa ja otti ansaitun 3-2 JA (0-1, 2-1, 0-0, 1-0) voiton Jokipojista.

 

Ottelun alkuun Jokipojat tulivat hyvin latautuneena ja KeuPa jäi vähän jälkeen. Heti ensimmäinen rangaistus, joka vihellettiin Lasse Salonkarille vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, osoitti erikoistilanteiden merkityksen pudotuspeleissä. Jokipojat hyödynsi tilaisuutensa, kun Mika Koivisto laittoi Lassi Lehtisen torjunnasta kiekon maalin ylisille. Vastaavaa paikkaa KeuPa ei itse onnistunut hyödyntämään ja aivan erän lopuilla se joutui tappamaan vielä kahden miehen alivoimankin. KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ei ollut aivan tyytyväinen ensimmäiseen erään.

-         Alku oli huono, oltiin telineissä, Jokipojat oli siinä paljon parempi.

Toisessa erässä KeuPakin hyödynsi ylivoimansa. Kiekkoa toimitettiin hyvin maalille ja sitä kautta avautui uusia tekopaikkoja. Lopulta ajassa 26.50 Markus Jokisen ruoska puhui neliön keskeltä, eikä Sebastian Ylönen Jokipoikien maalilla ehtinyt hätiin. Erän toinen KeuPa-maali oli nelosketjun vahvan työn tulosta. Lasse Salonkari oli jo päästä tekemään tuhojaan, mutta Ylönen sai patjaa eteen. Kiekko kuitenkin jäi vaarallisesti pyörimään maalin edustalle ja vieraiden puolustaja Jani Ollitervo kauhoi käsillään jään pinnassa kiekkoa turvaan. Kiekon sulkemisesta tuomitun rangaistuslaukauksen laittoi sitten Lauri Huhdanpää varmaakin varmemmin Ylösen längistä sisään. Pian tämän jälkeen KeuPan hyvä ote kirposi rangaistuksien myötä. Ensin Olli Aitola komennettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Jokipojat tarvitsivat vain reilun puoliminuuttisen, kunnes kiekko toimitettiin maalin edustalta Lehtisen selän taakse hyvin saman kaltaisesta tilanteesta kuin vieraiden ensimmäinenkin. Eräsummerin jo soitua Jokipoikien Ville Halonen tuli vielä taklaamaan sääntöjen vastaisesti Teemu Huttua, jonka huomautettua asiasta vastustajan hartian seutuville, tuomarit eivät tunteneet tunnontuskia antaessaan toisen ison rangaistuksen KeuPalle ennen edellisen päättymistä.

KeuPan eliminoitua Jokipoikien pitkän ylivoiman, ote siirtyi yhä selvemmin kotijoukkueelle. Kumpikin joukkue näytti varovan rangaistusten ottamista ja onnistuikin siinä. Kellon lähestyessä täyttä aikaa, hallissa vallitsi odottava tunnelma. Kun jäällä ratkaisua ei saatu, haettiin pukukopista virtaa jatkoerään. Sitä ehdittiinkin pelata vain minuutin verran, kun Jesse Pelamo toi vasemmalta kiekon Jokipoikien alueelle ja tarjosi Markus Jokiselle, joka löysi Jokipoikien maalin etuyläkulmasta kiekon mentävän reiän ja Ylönen oli yllätetty kolmannen kerran. KeuPan nousujohteinen peli myös Heiskasen mieleen, vaikka jäähyt rassasivatkin.

-         Hermokontrolli. Typeriä jäähyjä ja kaksi isoa palasta, kun lähtee pois, joudutaan miekkailemaan vähemmillä äijillä. Nostettiin tasoa. Nousujohteinen peli ja ansaittiin voitto. Tasakentällisin etenkin oltiin kaveria edellä. Tiukkaa taistelua tämä on ja maalit ratkaisee. Tämä oli yksi voitto ja keskittyminen huomiseen alkaa saman tien.

Voit katsoa ottelun maalit ja haastattelut tästä linkistä.

Joukkueiden välinen toinen välierä pelataan jo tänään klo 17 Joensuussa ja seuraava kamppailu Keuruulla on vuorossa maanantaina. Finaaliin tarvitaan neljä voittoa.