Seuraa meitä:       

”Henkensä kaupalla hyvä tulee!”

                                                                                                                                                                                                          KUVA: Tomi Autio

Mestiksen välierät jatkuvat heti tänään lauantaina. Kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset eilen ja molemmissa pareissa ratkaisua haettiin jatkoerästä. Nyt TuTolla ja Jokipojilla on kotonaan mahdollisuus tasoittaa puntit. KeuPa HT matkustaa susipaitojen vieraaksi. ”Joensuun lentokenttä” ei ole oikein ollut keuruulaisten mieleen alkukaudesta, mutta nyt pelataankin isommista asioista.

Vaikka Jokipojat ovat vieneet joukkueiden aikaisemmat kauden kohtaamiset Joensuussa, ei sitä automaattisesti voi pitää selvänä ennakkosuosikkina. Se osaa kyllä hyödyntää ison kaukalonsa niksit, mutta KeuPa vastaa hyvällä liikkeellä ja antaa tasaviisikoin varmasti vahvan haasteen kotijoukkueelle. Erikoistilanteet nousevat jälleen arvoon arvaamattomaan. Eilen varsinaisen peliajan kaikki osumat viimeisteltiin niistä, kolme ylivoimalla ja KeuPa vielä rangaistuslaukauksesta. KeuPalla oli enemmän haastetta hermokontrollinsa kanssa ja on selvää, ettei tuollaista määrää ylivoimaa voi Jokipojille antaa. Vaikka se takaiskuilta välttyisikin, kaikki energiahukka on raskaassa välieräsarjassa maksettava jossain vaiheessa takaisin. Eilinen peli maksoi ainakin sen, ettei Teemu Huttua kokoonpanossa tänään nähdä.

Muuten kokoonpanoihin ei isompia muutoksia tule. Puolivälieräsarjassa KeuPan +/- tilaston ykkönen ja erittäin vahvasti esiintynyt ”polkukone” Ville Paalanen nousee kuitenkin miehistöön ja hänen luisteluvoimaansa isolla jäällä varmasti tarvitaan. Jokipojat vaihtaa niinikään vain yhtä pelaajaa. Molemmat maalivahdit olivat eilen joukkueidensa parhaimmistoa. Pitkässä juoksussa se, kumman joukkueen maalivahti säilyttää huipputasonsa pitempään, yleensä löytää tiensä jatkoon. Viime pelissä tämän suhteen oltiin edelleen tasatilanteessa.

Tänään otetaan miehistä mittaa. Suurimmat kamppailut käydään korvien välissä ja sieltä ne siirtyvät jäälle. Jokaisen on pystyttävä antamaan parhaansa eikä vapaalippuja enää ole jaossa. KeuPa lähtee otteluun positiivisena ja tahtoa täynnä. Kuten KeuPan ex-valmentaja Ville Nieminen joskus sanoi: ”Jos kaikki vetää henkensä kaupalla, on vaara, että tulee hyvä!”

Jokipojat – KeuPa HT 2. välierä tänään klo 17 Joensuun Jäähallissa.