Seuraa meitä:       

Lennonjohto vaihtui Joensuussa

Mestiksen välierien toiset osat pelattiin eilen. Turussa TuTo tasoitti sarjan SaPKoa vastaan, mutta Joensuussa KeuPa HT kävi ryöstöretkellä ja johtaa sarjaansa nyt 2-0. KeuPa lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Jokipoikia sen kuuluisalla isolla jäällä, jota myös ”Joensuun lentokentäksi” tituleerataan. Aiemmin tällä kaudella kotijoukkue on isännöinyt kentällään, mutta nyt lennonjohto vaihtui, kun KeuPa soturien 3. erän alussa hankkima 1-2 (0-1, 1-0, 0-1) vierasjohto piti loppuun saakka.

Varmasti oli KeuPa-valmennus teroittanut jäähyttömyyttä edellisen pelin jälkeen, mutta niin vain jäähypenkin kuluttaminen alkoi juuri KeuPan puolelta. Lassi Lehtinen nollasi kuuden minuutin kohdalla Jokipoikien Joonas Larinmaan maalille nousun, mutta torjuessaan syyllistyi samalla kampitukseen. KeuPa oli lukenut Jokipoikien ylivoimakuviot, eikä päästänyt kotijoukkuetta maalintekoon. Rangaistuksen päätyttyä vuorostaan KeuPalle tarjottiin ylivoimaa, mutta se tasoittui ennen alkamistaan tämän kauden huvittavimman sääntötulkinnan myötä virheeseen aloitustapahtumassa. Ikään kuin oikeuden toteutumiseksi Jokipoikien Tuukka Rajamäki koukki Markus Jokista laukaisutilanteessa ja lopulta KeuPalle luvattu ylivoima toteutui 4-3 tilanteena. Sekään ei tulosta tuonut, mutta KeuPa sai ylivoiman myötä ohjakset kireämmälle. Lopulta se onnistui, kun Lasse Salonkarin kääntölaukaus maalille pomppi Jokipoika-pakin luistimesta verkkoon

Toiseen erään kotijoukkue pyrki takaisin kuskin paikalle ja ainakin laukaustilaston mukaan siinä onnistui. Asiassa auttoivat taas KeuPa-rangaistukset. Kahdeksan minuutin kohdalla Miro-Pekka Saarelainen ja Jokipoikien Ville Halonen nujakoivat salomonin tuomion arvoisesti. Sen aikana Joonas Niemelä sai vielä jäähyn mailasta kiinnipitämisestä ja vuorostaan kotijoukkue sai 4-3 erikoistilanteen. Markus Jokinen oli päästä alivoimalla karkaamaan maalintekoon, mutta tilanne vihellettiin monien mielestä turhaan paitsioksi. Rangaistuksen täyttyessä KeuPan ahdinko vain jatkui vielä vaihtovirheen myötä. Erän lopulla Jokipoikien tasoitus roikkui ilmassa ja Lassi Lehtisen valppaus KeuPa-maalilla piti. Lopulta vain puolitoista minuuttia ennen eräsummeria Tuukka Rajamäen jättö teki Oskari Lehtiselle tilaa laukoa kiekko Lehtisen selän taakse.

Kolmanteen erään KeuPa sai hyvän alun. Kolmen minuutin pelin jälkeen Samuli Ratinen sai kiekon omalla alueellaan, nousi koko kentän läpi, väisteli Jokipoikien heittäytyneen puolustajan, kierteli maalin takaa ja lähetti kiekon maalin edustalle, jossa kotijoukkueen pakin luistin oli taas sopivasti hollilla. Kiekko maaliin ja KeuPa ansaittuun 2-1 johtoon. Jokipoikien takaa-ajon aikana KeuPalla ei ollut sanottavia vaikeuksia, vaan oli itse jopa lähempänä lisämaalia.  Runsaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa kuitenkin Lauri Huhdanpää sai rangaistuksen korkeasta mailasta ja Jokipojille tarjottiin mahdollisuutta. Sen yritykset olivat melko ponnettomia eikä KeuPa-alivoimalla ollut vaikeuksia. Jokipojat pelasivat luonnollisesti ottelun loppuhetket vielä ilman maalivahtiakin, mutta KeuPa taisteli, plokkasi sen laukaukset ja piti susipaidat loppuun saakka kurissa.

Vaikka KeuPa ei ehkä ollut parhaimmillaan oli päävalmentaja Mikko Heiskanen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen.

-          Sydän ja taistelu oli paikallaan tänään ja se takasi voiton. Äärimmäisen tiukka peli, kovaa taistelua ja jouduttiin taas paljon alivoimaa tappamaan. Pystyttiin pelaamaan vieraissa tyly peli ja voitot lasketaan. Tämä on jo unohdettu. Hommat jatkuu ja palauttelu käyntiin saman tien.

Joukkueiden välinen 3. välierä pelataan huomenna maanantaina 26.3. Keuruulla klo 18.30.