Seuraa meitä:       

Keuruulla suden hetki?

 

Teemu Huttu jälleen Jokipoikien kimppuun tänään (Kuva: Tomi Autio)

Mestiksen välierät jatkuvat tänään Keuruulla ja KeuPa HT:n tähtäimessä on yhtä mones kiinnitys finaalipaikkaan. Molemmat aikaisemmat pelit Jokipoikia vastaan ovat olleet äärimmäisen tiukkoja ja sellaista on lupa odottaa myös illalla. Lauantaina Joensuussa Jokipojat pystyivät parantamaan edellisestä pelistä, mutta sekään ei vielä riittänyt, vaikka KeuPa ei aivan huippupeliin yltänyt sekään. Jos Jokipojat aikoo ratkaisua pitkittää, täytyy sen tänään Keuruulla kaivaa vielä jonkinlainen kani hatustaan.

Pudotuspelit ovat oma maailmansa ja usein niissä nousee tapetille aivan uusia ratkaisijoita ja vastuunkantajia. KeuPalla onnistujia on ollut koko kauden laajalla rintamalla, mutta silti joidenkin vähemmän esillä olleiden pelaajien esiinmarssi juuri Play Offseissa on ilahduttanut kannattajia. Jos vastustaja keskittyy KeuPan kahden kärkikentän varjostamiseen, voivat maalin iskeä yhtä hyvin esimerkiksi aiemmissa pudotuspeleissä onnistuneet Joel Sund, Lasse Salonkari tai Ville Paalanen. Joensuussa voittomaalin iskeneen Samuli Ratisen lisäksi JYP:in nuorista saadaan Anttoni Honka puolustuksen takalinjoille. Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi valitun Hongan maalitili Mestiksessä on vielä avaamatta, mutta kuinka kauan. Toki KeuPan ”syömähampaatkin” ovat kunnossa. Markus Jokisen susiansa laukesi kahdesti jo ensimmäisessä välierässä Keuruulla ja kun toinenkin kuuma pelaaja Teemu Huttu palaa kokoonpanoon yhden ottelun pakkohuilin jälkeen, voidaan hyvin ennustaa verkon lepatusta Sebastian Ylösen vartioimalla vierasmaalilla.

Jokipoikien miehistössä ei vaihdoksia ole. Pudotuspeleissä sen maaliteosta ovat pääasiassa vastanneet Mika Koivisto, Oula Uski ja Oskari Lehtinen. Nyt välieräsarjassa Koiviston ja Lehtisen lisäksi verkkoja on venyttänyt vain Tuukka Rajamäki, kukin kerran. Se kertoo KeuPan tiiviistä pelaamisesta ja Lassi Lehtisen varmasta torjuntatyöstä illasta toiseen. Jos sama peli jatkuu, on Jokipojilla tiukka iltapuhde. Toisaalta KeuPakin tarvitsee tason noston lauantaista, sillä Joensuusta on lähtenyt liikkeelle entistäkin nälkäisempi susilauma. Seuraavan voiton merkitys on valtava, kummalle tahansa.

KeuPa HT – Jokipojat 3. välierä tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.