Seuraa meitä:       

Voiton päähän finaalista!

KeuPa HT otti jo kolmannen kiinnityksen Mestiksen finaaleihin eilen Keuruulla. Ottelun alkupuoli oli kotijoukkueelta sekavaa peliä ja Jokipojat johti kamppailua vielä puolimatkan krouvissa. KeuPan maalinteon tehokkuus oli kuitenkin kohdillaan ja kolmannessa erässä vastustajan selkäranka naksahti lopullisesti. KeuPa HT pyöritti taululle murskalukemat 7-2 (1-1, 2-1, 4-0) ja on enää voiton päässä finaaleista.

Jokipojat lähtivät otteluun kovalla asenteella ja saivat ajoittain KeuPan ahtaalle. Kotijoukkue jäähyili ja Jokipojat sai niiden myötä lisää vettä myllyynsä, KeuPa puolusti ja viime kädessä Lassi Lehtinen maalillaan piti huolen, ettei susipaidat päässeet juhlimaan. Avausmaalista vastasikin KeuPa ja vain pari tuntia ennen ottelua Saarelaisen sairastumista paikkaamaan hälytetty Riku Tiainen, joka ohjasi kiekon taitavasti ilmasta ohi joensuulaisvahti Sebastian Ylösen. Pian KeuPa pääsi vielä ylivoimallekin, mutta sen aikana löysä puolustaminen kostautui ja Joonas Larinmaa pääsi alivoimalla nostamaan aivan maalin edestä kiekon vuorostaan Lassi Lehtisen taakse.

Toiseen erään Jokipojat nosti yhä tasoaan, ja KeuPa oli välillä kaoottisessa tilassa. Parin minuutin pelin jälkeen Jesse Pelamo laitettiin istumaan korkeasta mailasta. Kun Jokipoikien pelottava ylivoima oli kohdillaan, susipaidat siirtyivät johtoon. Erä oli tilastojen mukaan Jokipoikien. Lassi Lehtinen joutui venymään kiekon tielle 10 kertaa, kun virkaveli Ylönen selvisi kahdella. Silti KeuPa tuli tasoihin ja meni vielä ohikin. Ensin Anttoni Honka lähetti kiekon kohti joensuulaisten maalia ja osuma matkalla Jesse Pelamoon yllätti Ylösen. Ja vajaa puoli minuuttia edellisestä ehti kulua, kun Joel Sund poimi Ville Paalasen ampuman kiekon sivuverkosta tolpan paremmalle puolelle.

Kolmanteen erään KeuPa syttyi liekkeihin. Tiainen napautti illan toisen osumansa viiden minuutin pelin jälkeen läpiajosta ja siihen taisi Jokipoikien maalivahdin Sebastian Ylösen pelihuumori loppua, kun mies järjesteli itselleen samalla käytöskympin. Lopullinen nitkahdus joensuulaisleirissä lienee ollut Samuli Ratisen kylmän viileä viimeistely Ylösen pötkötellessä maalinsa suulla erän ohitettua juuri puolivälin. Jokipoikien otti vielä maalivahtinsa pois ja sen pelatessa kuudella viittä vastaan KeuPa loi monta maalipaikkaa, eikä Jokipojat saanut peliä haluamalleen kenttäpuoliskolle. Lopulta vääjäämätön tapahtui ja Markus Jokinen löi kiekon tyhjään pömpeliin, kun nelisen minuuttia peliaikaa oli jäljellä. Sama mies löi vielä lyötyä 11 sekuntia ennen summeria kahden miehen ylivoimalla.

Päävalmentaja Mikko Heiskanen oli tyytyväinen viimeiseen kahteenkymmeneen minuuttiin ja muistutti, että pääsiäisenä pitäisi tehdä jotain muuta kuin pelata jääkiekkoa.

-          40 minuuttia oli hallitsematonta kaaosta. Ehkä nuo jäähyt tappaa meidän peliä. Vastustajakin oli hyvä. Kolmannessa erässä päästiin rytmiin ja sitten lähti. Ehjän 60 minuuttisen kanssa meillä riittää tekemistä. Pelataan kyllä perusjämäkkää 5-5 peliä, mutta huolimattomuuttakin on vielä. Tämä peli on jo unohdettu ja keskittyminen keskiviikkoon on alkanut. Pitkänä perjantaina ei enää haluta pelata.

Voit katsoa ottelun maalikoosteen ja haastattelut tästä linkistä.

Välieräsarja on katkolla jo huomenna keskiviikkona Joensuussa. Ottelu alkaa klo 18.30.