Seuraa meitä:       

Historiallinen finaalipaikka!

KeuPa HT saavutti seuran tähän asti kovimman saavutuksen ja varmisti jo mitalijuhlat Keuruulle tänä keväänä. Ratkaisun tuoneessa välierässä eilen Joensuussa se karkasi jo kolmen maalin johtoon, mutta Jokipojat ei päästänyt vieraita helpolla, vaan toi ottelun vielä maalin päähän. Rinnalle KeuPa ei kaveria päästänyt ja Mestiksen finaalipaikka sinetöityi suoraan neljännessä pelissä 2-3 (0-2, 0-1, 2-0) numeroin.

KeuPa lähti vierasotteluun päättäväisenä välieräsarjan katkaisu mielessään. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen kiekko löytyi ensimmäisen kerran kotijoukkueen maalista. Jokipoika-vahti Joonas Harald torjui ensin Mikko Lahtisen vedon, mutta Miro Pekka Saarelainen lapioi paluukiekon verkkoon. Videolta arvioitiin pitkään ja hartaasti, olisiko joku KeuPa-pelaajista häirinnyt Haraldin torjuntatyötä maalivahdin alueella. Pari minuutta edellisestä ja KeuPa pääsi ylivoimalle, mutta näyttävä pyöritys ei tuottanut tulosta. Sen jälkeen vuorostaan Jokipojat pääsivät peliin mukaan vieraiden rangaistusten myötä. KeuPa pelasi erinomaista alivoimaa. Jälkimmäisen rangaistuksen aikana Markus Jokinen vielä purki Jokipoikien ylivoiman oivallisesti ja Teemu Huttu karkasi läpiajoon. Jokipoikien pakin koukkimisesta seuranneen rangaistuslaukauksen Huttu laittoi varmasti verkkoon ja KeuPan kahden maalin johtoon.

Kun toista erää oli käyty vajaa seitsemän minuuttia Miro-Pekka Saarelainen toi kiekon joensuulaisten alueelle ja antoi vierelleen nousseelle Henri Niemellä, joka pumppasi kiekon voimalla maalin takarautaan ja sieltä ulos. Jälleen saatiin selvää maalia setviä videolta vartin verran. Kolmannen maalin jälkeen oli Jokipoikien valmennuksen uskottava, että heidän maalivahtilotossaan oli vain varanumeroita ja aiemmissa otteluissa esiintynyt Sebastian Ylönen palautettiin puiden väliin. Tämä pistikin luukut kiinni ja antoi kotijoukkueelle vielä mahdollisuuden. Myös KeuPa yritti edesauttaa Jokipoikien pääsyä mukaan peliin ottamalla erän lopussa kolme peräkkäistä rangaistusta ja joensuulaiset saivat yrittää lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaakin. Taulle mentiin kuitenkin KeuPan turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa.

Kolmanteen erään Jokipojat latasi kaikkensa ja sai toivomansa kavennuksen kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Oskari Lehtisen veto suoraan aloitusvoiton jälkeen yllätti toisen Lehtisen. Tämän jälkeen KeuPan peli muuttui passiivisemmaksi ja kiekkoa vain pelattiin ulos omalta alueelta. Jokipojat pääsivät niskan päälle ja Lassi Lehtinen sai venyä maalillaan huipputorjuntoihin. Molemmat joukkueet pelasivat vielä tuloksettoman ylivoimankin, kunnes kolme minuuttia ennen loppusummeria Jokipojat tuli väkisin maalin päähän. Joukkueensa kapteeni Samu Pitkänen riisti kiekon ja toimitti lätyn maalinsuulle, jossa Timo Hiltunen puolittain ilmasta onnistui ohjaamaan kiekon ohi Lehtisen. Odotetusti kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan, mutta KeuPan loistavan taistelun myötä Jokipojat eivät saaneet enää laukaustakaan kohti Lassi Lehtisen maalia.

KeuPa juhli ansaitusti seuran historian ensimmäistä Mestis-finaalipaikkaa. Päävalmentaja Mikko Heiskanen ylisti joukkueen taistelua, vaikka itse ottelu ei kenties yltänyt niihin legendaarisimpiin.

-          Lopussa meni jännäksi. Jokipojat tuli koko ajan 100 lasissa. Kaksi erää oli hyvää, mutta sitten rupesi jännäämään, kun pojat eivät kuitenkaan NHL-pelaajien tavoin vielä pysty nollaamaan. Lassi Lehtinen oli ihan huikea tässä sarjassa, niin kuin edellisessäkin. 99-syntynyttä kaveria ei paljon päätä palele. Joka äijä tuolla pystyy puristamaan, kun tulee tiukka paikka ja tappaa pelin, kun pitää tappaa. Hieno fiilis ja matka jatkuu. Nyt huilataan pääsiäisenä ja ladataan akut, sitten käydään keskittymään siihen kliimaksiin, josta ollaan unelmoitu. Mielestäni ollaan ansaittu tämä paikka suomalaisella jääkiekkokartalla kovalla työllä ja uskolla siihen, mitä pienessä kylässä voi tehdä.

Historiallinen ensimmäinen Mestiksen finaaliottelu Keuruulla pelataan perjantaina 6.4. klo 18.30. Vastustajaa haetaan vielä toisessa välieräparissa, jossa tämän illan neljänteen kamppailuun Turussa mennään SaPKon johtaessa otteluvoitoin 2-1. Lippuja finaaleihin voi hankkia ennakkoon KeuPan fanikaupasta ja netissä ZupTicketistä.