Seuraa meitä:       

Nyt se on täällä – Mestisfinaali!


Juhliiko KeuPa jälleen? Kuva: Tomi Autio


Kauan odotettu kauden huipennus lähestyy. Keuruulla pelataan Mestiksen finaaleja historiallisesti ensimmäistä kertaa! Vastakkain ovat ”Daavid ja Goljat”, Mestiksen pienin ja suurin seura, KeuPa HT ja TuTo Hockey. Turkulaisia on povattu finaaliin jo ennen sarjan alkua, mikä on varmasti ollut lähes liigakypsälle organisaatiolle se ainoa tavoite. KeuPa HT:lta tuskin kukaan Keuruun ulkopuolella on odottanut tällaista huipennusta. Toki vähitellen runkosarjan aikana siihenkin ajatukseen on ollut pakko sopeutua. Nämä finaalit ovat mitä parhainta tarinan ainesta!

KeuPa HT varmisti finaalipaikkansa jo hyvissä ajoin ja on saanut valmistautua akkuja ladaten jo reilun viikon. TuTo Hockey taasen joutui uurastamaan pitkän kaavan mukaan aina viime tiistaihin ja 7. peliin saakka. Usein pidemmän levon saanut joukkue voi olla aluksi ongelmissa, kun edellisestä pelistä on jo vierähtänyt aikaa. TuTolla saattaakin olla pieni etu, kun pelikuviot ja -tuntuma ovat tuoreessa muistissa. Pelin edetessä pitäisi asetelman tasoittua. Mitä pidemmälle mennään, KeuPan täysistä energiavarastoista voi ammentaa ottelulle ratkaisun.

Runkosarjassa joukkueet tasasivat voitot. Kumpikin voitti kertaalleen niin vieraissa, kuin kotonakin. Syksyn kohtaamiset menivät KeuPalle, mutta vuodenvaihteen jälkeen juhlivat turkulaiset. Pääsiäisen aikaan KeuPan valmennusjohdolle oli samantekevää, kumpi jäljellä olleesta välieräparista tulee vastaan. Nyt kaiken varmistuttua, Keuruulla ollaan tyytyväisiä. TuTo aiheuttaa sopivaa kihelmöintiä niin jäällä kuin katsomossakin. Tuoreessa muistissa on edellisen kamppailun aikana Aki Juuselan Markus Jokisen päähän kohdistunut taklaus. Jos saman tyyppinen tilanne toistuu, se tuskin enää menee vahingon piikkiin.

Molemmat joukkueet osaavat maalinteon. Pudotuspeleissä TuTo on pöllyttänyt vastustajansa verkkoa 34 kertaa ja KeuPa 32 kertaa pelattuaan myös kolme ottelua vähemmän. KeuPan puolustus ja maalivahtipeli ovat ehkä olleet piirun verran tiiviimpiä, sillä sen verkkoon on tehty pudotuspelissä 13 osumaa ja TuTolle 25. Ylivoimamaalit joukkueilla olivat tasan, molemmilla yhdeksän. Alivoimalla päästettyjä TuTolla oli myös yhdeksän, KeuPan kolmea vastaan. Ratkaisun avaimet lienevätkin puolustamisen tiiviydessä. Molempien maalivahdit ovat huippuluokkaa. Julius Pohjanoksan torjuntaprosentti on ollut peräti 96 eikä Lassi Lehtinen jää siitä kuin reilun prosentin verran.

KeuPan eduksi on pakko laskea myös se uskomaton tunnelma, joka vielä tiivistyy, kun halliin saapuu kauden ennätysyleisö. Lisäkatsomoiden avulla voidaan runsaalle tuhannelle taata hyvät katselupaikat, eikä kylmyydestä silloin ole tietoakaan.

Ottelun aattona KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen peräänkuulutti pelaamisen raikkautta.

-          Koko kauden meidän vahvuus on ollut siinä. Odottavan aika on ollut pitkä ja kohta päästään irti. ”Kiima” on kasvanut ja valmiina ollaan. Raikas jalka ja rohkeus, siinä se resepti on. Nyt nautitaan jääkiekosta parhaimmillaan.

Mestisfinaali 1. osa KeuPa HT – TuTo Hockey tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.