Seuraa meitä:       

Turkulaiset ryöstöretkellä

Mestiksen finaalit käynnistyivät eilen Keuruulla kauden ennätys yleisön, 985 katsojan edessä. KeuPa HT:n lähes puolentoista viikon pelaamattomuus näkyi ottelun alussa ja TuTo Hockey hyödynsi tarjotut tilaisuudet tehokkaasti. Se hankkiutui kahden maalin karkumatkalle ja piti pintansa loppuun saakka. KeuPa kiri kahdesti maalin päähän, mutta tasoitus jäi lopulta piippuun TuTon viimeistellessä loppulukemat 2-4 (0-2, 1-0, 1-2) tyhjiin. Turkulaiset onnistuivat näin ryöstämään kotiedun itselleen, mutta KeuPalla on jo ensi sunnuntain kostoretki Kupittaalle mielessään.

 

Avauserässä TuTo tuli vahvasti ja KeuPa oli jäänyt valitettavasti telineisiin. Turkulaisten pakka oli tasapainossa, kun kotijoukkue haki vielä tuntumaa pitkä pelitauon jälkeen. Kun kiekko ei tahtonut pysyä kotijoukkueen lavassa ja pelaajien sijoittumisetkin olivat vielä hieman hakusalla, rankaisi vierailija kovalla kädellä. Mestiksen tehokkain puolustaja Kalle Valtola pääsi kahteen otteeseen laukomaan mielipaikoiltaan, eikä Lassi Lehtinen pystynyt maaleja estämään. Ensimmäinen takaisku tuli noin seitsemän ja puolen minuutin kohdalla ja uudelleen kylmää vettä niskaan heitettiin, kun erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia. Osumien välillä TuTon Timi Lahtinen sai vielä yrittää rangaistuslaukaustakin, kun Mikko Lahtinen oli pakotettu kaatamaan läpiajoon päässeen turkulaisen. Tämän tilanteen Lehtinen kuitenkin selvitti ja piti KeuPan pelissä mukana.

KeuPa paransi selvästi toiseen erään. Erän vanhetessa kulmamyllyt alkoivat pyöriä tuttuun tapaan ja maalipaikkoja syntyi. Julius Pohjanoksa TuTon maalilla oli kuitenkin maineensa veroinen. KeuPan hallinta tuotti yhden tuloksettoman ylivoiman ja lopulta erän kahdentoista minuutin kohdilla myös Pohjanoksa sai taipua. Turkulaisveskari torjui eteensä Mikko Lahtisen viivatoimituksen ja vielä jotenkin Joonas Niemelänkin yrityksen, mutta ei ehtinyt enää hätiin, kun Aleksi Luhtalampi varmisti maaliviivalla pomppineen kiekon verkkoon. KeuPa hallitsi myös erän loppua, mutta ”kongi pelasti” turkulaiset, eikä kotijoukkue lisämaaleihin yltänyt.

Erätauolla vieraat olivat saaneet jostain lisää puhtia ja onnistuivat hyödyntämään jälleen KeuPa-pelaajien pienet harhailut. Seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen Aki Juusela järjesteli itselleen taitavasti vetopaikan ja pääsi tälläämään lähes parhaalta paikalta kiekon vastustamattomasti Lehtisen selän taakse. Vajaa kolme minuuttia takaiskusta ehti kulua, kun Joonas Niemelä kiersi maalin takaa ja yllätti Pohjanoksan aivan maalin edestä tuoden KeuPan taas maalin päähän. Hyväkään painostus ei tuottanut edes toivottua jäähykomennusta vieraille. Tuomaristo antoi koko ottelussa kummallekin joukkueelle vain yhden rangaistuksen, joskin peli oli myös odotettua siistimpää ja joukkueet selkeästi varoivat antamasta toisen tehokkaalle ylivoimalle mahdollisuutta. Kotijoukkue ahdisti turkulaiset puolustuskannalle. TuTo vältti onnekkaastikin pitkät kiekot, vaikka joutui useasti vain roiskimaan kiekkoa pois omalta alueeltaan. Lopulta vajaa kolme minuuttia ennen täyttä aikaa KeuPa sai aloituksen vieraspäätyyn ja aikalisän. Otettuaan Lehtisen pois maaliltaan, KeuPa pyöritti peliä kuudella viittä vastaan, mutta ei saanut pakkopeliään rauhoittumaan vaan TuTon Aki Juusela pääsi karkaamaan laidasta KeuPa-alueelle saakka ja onnistui pienestä kulmasta upottamaan ratkaisun tyhjään maaliin. KeuPa jatkoi vielä ilman maalivahtia saaden kiekon kertaalleen TuTo-maalin tolppaankin, mutta se jäi sen parhaaksi yritykseksi.

Turkulaisten ryöstöretken onnistuminen ei aiheuttanut KeuPan päävalmentajassa Mikko Heiskasessa mitään paniikkia.

-          Sarja on avattu. Tänään hävittiin ensimmäiseen puoleen tuntiin, se on tosiasia. Kaveri otti kotiedun ja me otetaan se takaisin sunnuntaina.  Meidän oma peli riittää täysin. Laitetaan se vaan kuosiin. Palauttelu ja keskittyminen on jo alkanut.

Katso ottelun maalit ja haastattelut tästä linkistä.

Sunnuntaina KeuPa matkustaa Kupittaalle, jossa ottelu alkaa klo 17. KeuPa Fanclub järjestää myös matkan Turkuun, joten kannustusta ei tule sielläkään puuttumaan.