Seuraa meitä:       

Turussa maksun aika!

KeuPa-soturien katseet on kohdistettu takaisinryöstöön Kuva: Tomi Autio

Kun Mestiksen 2. finaali tänään Kupittaan Jäähallissa pyörähtää käyntiin, KeuPa HT:ta kiinostaa vain yksi asia, oma peli. Se on riittänyt ja se riittää nytkin voittoon sekä tällä kertaa sen tärkeän kotiedun takaisinryöstöön. Mistään ”neidonryöstöstä” ei olekaan kyse, vaan kohteena on ”poika”, jota varten Keurusselän tuntumassa on pilkottu saunapuita jo jonkin aikaa. Turkulaiset veivät ensimmäisen kohtaamisen ansaitustikin. Ilmaiseksi kiinnitys ei tullut, vaan välillä se joutui raakastikin happivelan puolelle. Ja velat on maksettava aina. Lasku on tulossa.

TuTo sai etsikkoaikansa Keuruulla KeuPan ollessa reilun erän verran heräämishuoneessa aina vaikean ja pitkän lepäämisoperaation jälkeen. Hieman ”tokkurainen potilas” antoi liikaa tasoitusta eli juuri ne kriittiset kaksi maalia, jotka lopulta erottivat kotijoukkueen ensimmäisestä kiinnityksestä kannuun. Nyt ne haavat on jo nuoltu eivätkä arvetkaan kiristä enää. Mitä pidemmälle mennään, etu siirtyy paremmin levänneelle.

Ensimmäinen finaali Keuruulla oli yllättävänkin rehtiä kiekkoa. Ottelussa jaettiin vain kaksi kaksiminuuttista eikä joukkueiden tehokkaat ylivoimakentälliset päässet oikein edes verryttelemään. Kotiluolassaan TuTo uskaltanee myös rötöstellä vanhaan malliin ja KeuPa-soturien on vastattava siihen kovaa, mutta hermokontrollinsa säilyttäen. Boksista ei kumpikaan ottelua ratkaise, ainakaan omaksi edukseen.

Keuruulla finaalien avausottelussa tunnelma oli aivan uskomaton. Kupittaalle mahtuu väkeä kolminkertainen määrä, mutta alkaako Mestiksen mestaruus kiinnostaa Turussa nyt enemmän, kun ”hunajata” ei liigan puolella tänäkään keväänä taida olla tarjolla. Vai käykö niin, että KeuPan fanaattinen 60-70 päinen fanijoukko vie kannustuksellaan voiton myös lehterien puolella. Se saattaa tänään riehaantua entistäkin enemmän, sillä KeuPan alkukauden kapteeni Waltteri Lehtonen palaa kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Myös alkukauden tehonyrkki Jokinen-Pelamo-Saarelainen palaa yhteen.

Keuruulla eletään tänä keväänä ainutlaatuisia hetkiä. Sarjan pienimmän paikkakunnan joukkue on raivannut tiensä suurten joukkoon ensimmäistä kertaa ja nälkä kasvaa syödessä.  Mutta kannattaa myös muistaa, etteivät finaalit ole TuTollekaan jokavuotista nannaa.  Vaikka joukkue on mammutti piskuiseen KeuPaan verrattuna ja seuran historia lienee sarjan pisin, se on Mestiksen finaalissa vasta kolmatta kertaa. Ainoasta mestaruudestakin on vierähtänyt jo kymmenen vuotta. Eikä sekään tullut ilman nykyisten KeuPa-soturien apua. Tuolloin TuTon paidassa luuti muuan Mikko Heiskanen, joka pudotuspelien tehokkaimpana pakkina oli yksi turkulaisten mestaruuden takuumiehistä. Tämän kauden jälkeen Heiskanen ei ehkä ole Turussa enää niin rakastettu.

Mestiksen 2. finaali TuTO Hockey – KeuPa HT Kupittaan Jäähallissa klo 17. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Sportilta ja netissä täältä.