Seuraa meitä:       

Velka peritty - kotietu takaisin Keuruulle

Kun tekee mitä lupaa, tulos on yleensä hyvä, ellei parempi. TuTo Hockey tuli perjantaina Keuruulle ja otti velaksi kotiedun KeuPa HT:lta, mutta keuruulaiset kävivät hakemassa sen eilen takaisin. KeuPa-soturien perintätoimisto ei myöskään antanut liiemmin maksuaikaa, kun ensimmäinen lyhennys erääntyi jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. KeuPa laittoi turkulaisille pöytään etupainotteisen maksusuunnitelman ja piti siitä tiukasti kiinni. Lopulta keuruulainen hurrikaanikin tyyntyi, mutta TuTo ei enää matkalle mukaan ehtinyt. Kotietu haettiin takaisin Keski-Suomeen selvin luvuin 2-5 (0-4, 1-0, 1-1).

 

KeuPa oli keskittynyt laittamaan oman pelinsä tuttuihin uomiin ja sen se toden totta teki. Vaikka tuttu raikkaus sen pelissä säilyi vain ensimmäisen 20 minuuttia, se riitti TuTolle. ”Päävouti” Markus Jokinen aloitti perintätoimet turkulaisten maalilla jo ajassa 1.41, kun sivalsi turkulaisten liiemmin estelemättä Pelamon tarjoamasta ensimmäisestä kunnon KeuPa-paikasta kiekon verkkoon. Toista maalia saatiinkin sitten odotella yli kymmenen minuuttia. Samuli Ratinen laittoi TuTo-maalin takaa kiekon maalin edessä päivystäneen Joel Sundin lapaan, eikä ”Jämsän äijä” siitä erehnyt. Maali syntyi periaatteessa KeuPa-ylivoiman tuloksena, vaikka turkulaisrangaistus olikin ehtinyt juuri päättyä. TuTon veskaria Julius Pohjanoksaa ei maaleista mitenkään voinut syyttää, kun turkulaisten siivoustoimet oman maalin edustalla olivat huonolla hoidolla. Silti kotijoukkueen valmennusjohto päätti vaihtaa imurin varteen Karolus Kaarlehdon. Paremmin ei mennyt sielläkään, sillä puoli minuuttia myöhemmin Mikko Lahtisen keskialueelta lähettämä lepakko lensi TuTo-maalin yläpesään saakka. Turkulaisten aikalisän jälkeen peli seestyi, mutta erän loppua kohti myös tunteet alkoivat kuumentua. Kahden taisteluparin sovittaessa jäähyboksissa ”salomonin tuomioitaan”, laittoi kapteeni Jokinen illan toisen maksumääräyksensä täytäntöön, turkulaispakki Anssi Virkin istuessa vielä miehen selässä. Syötön antoi, kukapa muukaan, kuin Jesse Pelamo. Maalivahtien torjuntoihin peilaten erän olisi pitänyt olla tasaisempi, mutta taululla se ei näkynyt KeuPan viimeistellessä jäätävän tehokkaasti.

Kuten odottaa sopii, kotijoukkue lähti kannattajiensa edessä toiseen erään kasvojensa pesulle. Jos tilastoijien tukkimiehen kirjanpito ei välillä seonnut, niin TuTo-maalille palannut Julius Pohjanoksa torjui vain neljästi, mutta Lassi Lehtiselle kirjattiin toisessa erässä peräti 21 torjuntaa. Niin oli parin edelliskauden junnuliigojen arvokkain pelaaja liekeissä myös miesten puolella, ettei kiekkoa tarvinnut selkänsä takaa kaivella siltikään kuin kerran. KeuPa myös puolusti tiiviisti ja pakotti turkulaiset ampumaan heikommilta sektoreilta. Lopulta Lehtinenkin joutui antautumaan, kun vain pari minuuttia erää oli pelaamatta. KeuPan toinen lähes peräkkäinen alivoima ja pitkä puolustaminen omissa kostautuivat. Jokinen ehti vielä rangaistusaitiosta apuun, mutta ei sekään sotureita takaiskulta pelastunut. TuTon ansaitun avausmaalin ampui Matias Haaranen. Laukaustilastoista huolimatta, ei KeuPa missään täydellisessä purjeessa ollut, mutta ei myöskään tekemistään vastaiskuista onnistunut avauserän tehokkuudella enää viimeistelemään.

Kolmannen erän alkupuolella onnistui lopulta kentän nuorin Anttoni Honka avaamaan Mestis-maalitilinsä oivaan paikkaan. KeuPan 100-0 aloitusvoiton jälkeen Hongan veljessarjan nuorin suuntasi ohjuriksi tarkoitetun lämärin ohi maalin, jossa TuTo-pakin luistin esti Aleksi Luhtalammen ohjauksen, mutta ei kiekon painumista verkkoon. Syystäkin TuTon kovin kiri alkoi tästä hyytyä. Vielä Nico Friman kaunisteli turkulaislukemia upealla rannelaukauksellaan, mutta enempään eivät KeuPa-soturit enää suostuneet.

Varmasti kumpikin joukkue pystyy vielä parempaan peliin. Erityisesti tuntuu siltä, ettei KeuPa ole vielä kaikkia korttejaan näyttänyt, vaikka ensimmäisen erän aikana heittikin pöytään melkein värisuoran. Sen jälkeen jäi vielä paljon toivomisen varaa, kuten Kapteeni Jokinenkin asiaa summasi.

-          Toinen ja kolmas erä olivat meiltä todella huonoja, mutta ei tyylillä ole väliä, kun voitot vain lasketaan. Joukkuetta on helppo johtaa, kun aina nousee joku tilalle, jos toinen väistyy.

Samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Mikko Heiskanen.

-          Yksi kiinnitys, ei sen enempää. Edelleen on ruuvissa kiristysvaraa paljon ja sitä kiristetään. Pystytään vielä paljon parempaan.

KeuPan voitto takasi myös sen, että Keuruulla pelataan tänä keväänä vielä ainakin kahdesti. Seuraava etappi poljetaankin taas kotihallissa ensi keskiviikkona 11.4. klo 18.30. Sen jälkeen myös YLE TV2 näyttää kaikki loput ottelut aina ratkaisuun saakka ja on paikalla, kun joukkueet kohtaavat Keuruulla kolmannen kerran lauantaina 14.4. klo 16.30.