Seuraa meitä:       

Kolmas finaali määrää suunnan

Mestiksen 3. finaali polkaistaan tänään käyntiin Keuruulla otteluvoittojen ollessa kutkuttavasti tasan 1-1. Molemmissa aikaisemmissa otatuksissa irtiotto on tapahtunut jo alkumatkasta. Edellisessä pelissä Keuruulla TuTo runttasi ensimmäiseen erään kahden maalin kaulan eikä KeuPa HT takaa-ajossaan päässyt kunnolla imuun vaan hajurako säilyi maaliin asti. Sunnuntaina Turussa KeuPa sitten lähti ns. ”paukusta irti” ja kasvatti eron nopeasti neljään. Siitä TuTo ei oikein toipunut, eikä takaa-ajoon riittänyt virtaa. Onko ottelun alku tänäänkin ratkaisevassa osassa vai nähdäänkö lopussa kunnon kirikamppailu?

Verryttelyt on nyt joka tapauksessa verrytelty ja alla alkaa olla sen verran kilometrejä kummallakin joukkueella, että nyt aletaan ottamaan miehistä mittaa toden teolla. Seuraavan neljän päivän sisällä karavaani kulkee Keuruulta Turkuun ja takaisin. Ilman jatkoeriäkin edessä on 180 minuuttia raastavaa taistelua eikä väliin sovi kuin yksi vaivainen vapaapäivä. Kumpikin joukkue luottaa edelleen lähes samaan kokoonpanoon kuin sunnuntaina Turussa. TuTo vaihtaa Aki Keinäsen Johan Elfvengreniin ja luisteluttaa maalille ehkä hieman yllättäen Karolus Kaarlehdon, joka joutui viimeksi kylmänä laatikkoon kesken pelin. TuTo olisi kenties voinut laittaa tuleen myös Niklas Luceniuksen, mutta jätti vielä sen kortin kääntämättä. Runkosarjan pistepörssin kolmosella heitti ketjut pahasti yli TuTon ensimmäisessä pudotuspeliottelussa, jossa mies sai 13 pelin huilin potkaisemisesta. KeuPan miehistöstä puuttuu Jere Helenius, jonka korvaa Lasse Salonkari. Puolustuspäässä Anttoni Honkaa tuuraa Roni Allén.

Turusta on tulossa myös fanibussillinen kannattajia, joille keuruulainen kulttuurishokki on varma. Keuruulla kun ei koko pelin aikana istahdeta lepäämään, vaan seisaaltaan mennään loppuun saakka. Ja vaikka katsomossa ja jäällä varmasti kuuma tunnelma onkin, toivotaan ettei Turussa ole vielä heitetty talvivaatteita menemään. Se rantalelujen keräily on heillä toki edessä, mutta vasta lauantain jälkeen. Sunnuntaina Turussa vieraiden kannattajat varastivat shown. Nyt sellaista ei pääse tapahtumaan.

Molempien joukkueiden tehokkaat ylivoimat ovat olleet hieman pimennossa kahdessa ensimmäisessä pelissä. Tosin jäähyjä vihellettiin viimeksi Keuruulla vain pari ja Turussakin viljeltiin kosolti ”salomonin tuomioita”. Kun väsymys väkisinkin alkaa kasaantua, nousevat ne kuuluisat erikoistilanteet taas arvoon arvaamattomaan. Pudotuspelien tilastoissa suurin ero joukkueiden välillä on alivoimalla päästettyjen maalien sarakkeessa. Niitä KeuPalla on selvästi vähemmän. Tiukassa väännössä siitä luulisi olevan etua, kun tänään määritellään taas mihin suuntaan finaalivaaka kallistuu.

KeuPa HT – TuTo Hockey Mestiksen 3. finaali tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.