Seuraa meitä:       

Ei loruja - toinen kiinnitys

KeuPa HT määritteli finaalipelien suunnan eilisessä kolmannessa finaalissa. Lähes 900 katsojaa loihti halliin loistavan tunnelman ja kotijoukkue tuli vahvasti otteluun, oli valmis pelaamaan ja pääsi ansaittuun johtoasemaan vajaan 12 minuutin pelin jälkeen. TuTo tuli tasoihin vahvan ylivoimansa ansiosta ja pääsi yhä paremmin peliin mukaan. TuTon vahvan vaiheen aikana KeuPa onnistui kuitenkin karkaamaan uudelleen johtoasemaan, jonka se väkevästi taistellen piti myös loppuun saakka. Paluun Keuruun kaukaloon tehnyt Waltteri Lehtonen laukoi soturien voittomaalin. Lukemin 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) KeuPa HT otti toisen kiinnityksen kannuun.

Waltteri Lehtonen viimeisteli KeuPa HT:n voittomaalin.    Kuva: Tapio Paappanen
Ensimmäinen erä oli KeuPan. Se oli aktiivinen, luisteli vahvasti, loi paikkoja tukuttain ja mikäli vastus olisi ollut TuToa heikompi, peli olisi revennyt heti kärkeen. TuTo oli ”todella ovela” ja vaihtoi kokoonpanoaan vielä ottelun kynnyksellä. Enemmän kikkailu kävi sen omaan nilkkaan, mutta saipahan kansa huvittavan puheenaiheen. Ottelua seuraamaan saapunut KeuPan ex-päävalmentaja Ville ”Nemo” Nieminen kiteytti osuvasti.

-          Ei mitään merkitystä. Pönöä (Mikko Heiskasta) ei kiinnosta pätkääkään ketä sinne laatikkoon vastapuolelta tulee.

KeuPa näytti, ettei se lueskele pelaajalistoja eikä katsele koiravideoita. Sen kova painostus palkittiin, kun Markus Jokinen otti taiturimaisesti rystyltä syötön haltuunsa ja käytti salaman nopeasti sen pienen tilan, jonka TuTo-pelaaja jätti. Kultakypärän kymmenes pudotuspelimaali syntyi ajassa 11.50. KeuPa pääsi myös ylivoimalle kahteen otteeseen, mutta viimeistely ei ollut vielä kohdillaan. TuTo sen sijaan käytti ensimmäisen ylivoimapaikkansa, kun ”ihmeparantumisen” ennen ottelua kokenut Niclas Lucenius potki vauhtia turkulaisryhmään ja vapautti syötöllään aina vaarallisen Kalle Valtolan pahan tekoon. Tämän ruoskalle ei mahtanut mitään edes KeuPan voiton takuumies Lassi Lehtinen.

Toinen erä kääntyi vieraiden vahvaksi esitykseksi, ja KeuPa oli vaikeuksissa, mutta kesti. TuTo sai etsikkoaikansa nousta johtoon Markus Jokisen istuessa koukkaamisrangaistusta ja KeuPa-alivoima piti. Tästä voimaantuneena kotijoukkue iski takaisin. Riku Tiainen toi kiekon TuTo-alueelle, harhautti pakin edestään ja laukoi kohti Julius Pohjanoksaa turkulaisten maalilla. Pitkältä loukkaantumistauolta palannut Waltteri Lehtonen oli kärppänä paikalla ja pisti paluukiekon verkkoon. Erän aikana videotarkastelun jälkeen hylätyt maalit menivät vielä tasan, mutta hyväksytysti enempää maaleja ei enää nähty.

Kolmas erä oli armotonta taistelua. KeuPa joutui alakynteen heti erän alkuun Riku Tiaisen saatua päähän kohdistuneesta taklauksesta kakkosen ja päälle henkilökohtaisen kympin samaisesta ohiluistelusta. KeuPa joutui kestämään paitsi alivoiman myös hyvin toimineen nelosketjun hetkellisen hajoamisen. Pääasiassa Luceniuksen pyörittämä TuTo-ylivoima oli sittenkin sen kuuluisan potkun perässä, vaikka sahasikin välillä näyttävästi. KeuPa sai välillä hengähtää ja yrittää jopa lopullista ratkaisua Julius Pohjanoksan kampitettua läpiajosta maalintekoon rynnineen Markus Jokisen. Kun lopullista niittiä ei tullut, TuTo pääsi yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia ja viimeisen minuutin jopa kuudella neljää vastaan Jesse Pelamon saatua epäonnekkaasti rangaistuksen vastustajan mailaan tarttumisesta. KeuPa-soturit huipensivat taistelunsa näihin viimeisiin hetkiin ja onnistuivat pitämään TuTon pelätyn ylivoiman poissa parhailta tekopaikoilta. TuTo oli hyvä ja paremmalla onnella tai viimeistelyn tarkkuudella ei olisi ollut täysin väärin, vaikka ottelua olisi vielä jatkettu täyden ajan jälkeen. KeuPan otteista huokui itsevarmuus ja tahto. Voittaakseen perjantaina Turussa on nimekkään kotijoukkueen Niclas Luceniuksen johdolla kaivettava vielä jotain hatuistaan. Tämä potku ei KeuPa-sotureita vastaan ihan riittänyt.

KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen ruoskii myös omistaan enemmän irti.

-          Rimaa on saatava vielä korkeammalle. Välillä oltiin kanveesissa ja välillä taas noustiin. Nämä Play Off pelit ovat melkein kuin nyrkkeilymatseja. Taistelupeli, ei loruja, yksi kiinnitys lisää.

Katso ottelun maalit ja haastattelut tästä linkistä.

KeuPa HT matkustaa faniensa saattelemana huomenna perjantaina jälleen Turkuun. Ottelu Kupittaalla alkaa klo 18.15 ja se on tuttujen kanavien lisäksi nähtävissä myös YLE TV2:lla suorana lähetyksenä KeuPa-ikoni Taneli Maasalon toimiessa kommentaattorina.