Seuraa meitä:       

Soturit Turkuun ruuvi kiristettynä, rima korkealla

Johtaako Kapteeni Jokinen soturit kolmanteen voittoon tänään?    Kuva: Tapio Paappanen


Mestiksen 4. loppuottelu pelataan tänään illalla Turun Kupittaalla. KeuPa HT johtaa ottelusarjaa 2-1 ja jahtaa illalla mahdollisuutta antaa TuTolle katkaisuhoitoa jo huomenna Keuruulla. Edellinen finaali Turussa ratkesi pitkälti jo ensimmäisessä erässä, kun KeuPa pyöri trombin lailla kotijoukkueen kenttäpuoliskolla ja käytti tehokkaasti tarjotut paikat. Muuten pelit ovat olleet tiukkoja maalin pelejä. Kumpikin puolustaa sitkeästi ja pitää vastustajan poissa parhailta mestoilta.

Nyt pelataan jo toinen peli kolmeen päivään ja heti lauantaina seuraava. On selvää, että jaksamisella alkaa viimeistään nyt olla ratkaiseva rooli. Terveenä olevia pelaajia ei kummallakaan reservissä liikoja ole. TuTo näyttää nostavan pari uutta nimeä kokoonpanoon. Aki Keinänen on kuulunut joukkueen runkopelaajiin ja tekee varmasti tervetulleen paluun miehistöön. Toinen uusi nimi viime otteluun verrattuna on Juho Mäkelä. KeuPan ainoa muutos on Roni Allénin mukaantulo seitsemänneksi pakiksi. Tuoko kuormituksen kasaantuminen sitten lisää ylivoimamahdollisuuksia, on varmaan molempien joukkueiden mielessä. Molemmissa joukkueissa on tulikuumia pelaajia. TuTossa tiedetään, ettei Markus Jokiselle voi antaa tilaa. Neliödesimetrikin on sille miehelle liikaa. Sama koskee TuTon Kalle Valtolaa. Se ruoska on syytä pitää kurissa. Playoffit nostavat aina uusia ratkaisijoita myös. Kuinka jaksaa polkea pitkään loukkaantuneena ollut Waltteri Lehtonen tai kuinka potkii muuten huilannut Niclas Lucenius?

KeuPa yhteisöä kolautti raskaasti edellisen ottelun jälkeen koetut murtovarkaudet. Nyt joukot ovat entistäkin yhtenäisemmät. KeuPa-valmennus on luvannut, että ruuvia kiristetään ja rima asetetaan korkealle. Tänään on se aika. Panokset eivät tästä juurikaan kovene.

Mestiksen 4. finaali TuTo Hockey – KeuPa HT Kupittaan Jäähallissa tänään klo 18.15. Normaalien Mestis-kanavien Elisa Viihde Sportin ja Fanseat.com palvelun lisäksi YLE TV2 näyttää ottelun suorana. KeuPa-ikoni Taneli Maasaloa kuullaan nähdään ottelun kommentaattorina YLE:n kisastudiossa.