Seuraa meitä:       

TuTo pitkitti ratkaisua

Mestiksen 4. finaali eilen Turussa mentiin kotijoukkueen tahdissa, kun se karkasi johtoon jo vajaan kahden minuutin kohdalla. KeuPan viimeistely ei ollut viime Turun reissun tasolla ja niinpä sen ainokaiseksi jäi Miro-Pekka Saarelaisen kolmannessa erässä iskemä 2-1 kavennus. TuTon kolmas maali tappoi KeuPan takaa-ajosta parhaan terän eikä se ilman maalivahtiakaan onnistunut kavennusta, saati tasoitusta hankkimaan. Loppulukemat 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) sinetöi tyhjiin Aki Kangasmäki.

Yleisöä Kupittaan areenalle oli saapunut jopa edellistä Turun finaalia vähemmän, mutta se ei kotijoukkuetta tuntunut häiritsevän. Se painosti KeuPan avauksen pitkäksi ja voitti aloituksen puhtaasti, mutta Mikke Levon ensimmäisen kudin Lassi Lehtinen liimasi. KeuPa ei ottanut aloituskuviosta opikseen, vaan seuraavakin aloitusvoitto meni 100-0 TuTolle ja lähes identtisen kuvion päätteeksi Levon lähettämä kiekko muutti suuntaa KeuPa pelaajasta ja painui verkkoon. Takaiskusta huolimatta erä kokonaisuudessaan oli hienokseltaan KeuPan, maalit vain jäivät puuttumaan.

TuTo on perinteisesti ollut vahva kakkoserissä, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta. Viiden minuutin taistelun jälkeen KeuPa voitti kyllä oman pään aloituksen, mutta kiekkoa ei saatu rauhoittumaan omaan haltuun. Usean kimmahduksen kautta kiekko päätyi harmittavasti keskellä yksin olleelle Nico Frimanille, joka laittoi sen varmasti Lehtisen maalin oikeaan yläkulmaan. KeuPallakin oli aivan riittävästi laatupaikkoja kavennukseen ja vaikka tasoitukseen saakka. Erän torjunnat olivat lähes tasan, mutta KeuPa laukoi huomattavasti enemmän. Harmittavan usein kiekot viuhuivat ohi Julius Pohjanoksan vartioiman maalin. KeuPa sai loistomahdollisuuden vielä erän loppuun, kun TuTo-pelaajat hankkivat itselleen kaksi lähes samanaikaista rangaistusta. Kahden miehen ylivoimakaan ei auttanut, vaan erätauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kolmannen erän alussa KeuPa sai jatkaa viidellä kolmea vastaan, mutta kavennusta ei vain kuulunut ja TuTo sai jäähyn taposta lisää virtaa. Lassi Lehtinen esitti pari kappaletta huippupelastuksia ja piti KeuPan mukana kamppailussa. Kun seitsemän minuuttia erää oli pelattu, tuli vihdoin KeuPallekin palkintoa. Miro-Pekka Saarelainen kuittasi Pohjanoksan aikaisemmin nollaaman läpiajonsa ja hassutti TuTo-pakin pienellä siirrolla laukoen odotetun kavennuksen. Riemua riitti nelisen minuuttia, kunnes KeuPa-miehistö hukkasi kiekon keskialueella ja Aki Juusela kiitti. Tätä Lassi Lehtinenkään ei enää pystynyt estämään. TuTon kahden maalin johtoasema oli turvallinen ja vaikka KeuPa pyrki tasoitukseen vielä ilman maalivahtiakin, vuori oli sille liian suuri kiivettäväksi. Kotijoukkueen tyhjiin tekemä neljäs maali oli vain kosmetiikkaa, kun TuTo varmisti, että Kupittaalla pelataan vielä ensi maanantaina.

Päävalmentaja Mikko Heiskanen kiinnitti huomion pieniin asioihin, joita on parannettava seuraavaan peliin.

-          Pienet asiat ratkaisivat tänään, aloitukset ja kiekollinen huolellisuus. Vähän helppoja meni meille omista virheistä. Paikat oli meilläkin, mutta kaveri käytti paremmin omansa. Taistelu on kovaa ja niin sen pitää tässä vaiheessa ollakin.

Taistelu jatkuu jo muutaman tunnin kuluttua Keuruun Jäähallissa, kun 5. Mestis-finaali alkaa klo 16.30!