Seuraa meitä:       

Kaikki kohdalleen, ”murre” selälleen

Murre nurin tänään ja katkaisuhoitoa maanantaina?                                  Kuva: Tomi Autio

Keuruulla pelataan tänään isoista asioista, kun panoksena on sarjan katkaisumahdollisuus ensi maanantaiksi. TuTo sai eilisestä voitostaan lisää energiaa ja turkulaisten fanibussikin on Keuruulle tulossa. Ennakkolipunmyynti enteilee jopa kaikkien aikojen katsojaennätystä. Lisäkatsomotkin täyttyvät, mutta varmasti kaikki vähänkään kiekosta piittaavat haluavat olla todistamassa näitä historiallisia hetkiä.

Kaukalon puolella käydään henkien taistelua, kun materia alkaa loppua. Energiavarastoja koetellaan kolmannen ottelun käynnistyessä neljän päivän sisällä. Päästyään hyvin levänneenä finaalisarjaan KeuPalla lienee tässä häviävän pieni etu, kun TuTo paiski jo alle seitsemän kiivasta kamppailua välieräsarjassaan. Nyt kuitenkin pelataan kullasta ja pelaajat ovat raataneet yhteisissä harjoituksissa ja punttisaleilla lähes yhdeksän kuukautta, joten aivan pieniin synnytystuskiin kummankaan peli ei kaadu. Näihin peleihin sitä virtaa löytyy aina jostain.

Aiemmissa finaaleissa on nähty vain yksi puhdas ylivoimamaali. Se merkittiin TuTolle viimeksi Keuruulla. Jäähyjäkin on annettu melko säästeliäästi, vaikka etenkin Turun suunnalta on tullut valitusta, ettei finaalisarjassa ole annettu pelata sitä oikeaa playoffia. Jos sillä tarkoitetaan kaiken sallivaa törky-kiekkoa, niin mitään emme ole siinä menettäneet. Fyysistä kovuutta voidaan mitata myös sääntöjen sallimissa rajoissa. Kumpikin joukkue on varmasti lukenut vastustajan ylivoimakuviot tarkkaan, eikä maalinteko tänäänkään tule olemaan yhtään helpompaa. Joukkueiden maalivahdit ovat olleet huippuluokkaa, mutta kummassakaan päässä ei silti ole nähty aivan maagista ovien sulkemista illasta toiseen. Jos siihen jompikumpi pystyy tästä eteenpäin, se voi johdattaa joukkueensa siihen lopulliseen kliimaksiin.

Ottelun alun ja avausmaalin merkitys on aiemmissa peleissä ollut valtava. Takaa ei lopulta ole tultu rinnalle, saati ohi. Voittaakseen mestaruuden sitäkin ominaisuutta saatetaan tarvita. Ja kun peli alkaa normaalia aikaisemmin, ehditään tämänkin vuorokauden puolella miekkailla vaikka kuinka monta jatkoerää. Tätä ottelua ei haluta hävitä.

KeuPa HT on nollannut eilisen pelin ja lähtee kauden tähän saakka tärkeimpään peliinsä valmiina. Eilisen pelin ratkaisseet pienet nyanssit ovat kotijäällä vuorostaan sen puolella. Nyt vain annetaan mennä. Kotikatsomon infernaalisella tuella Turun ”murre” on helisemässä. KeuPa ei ole tässä finaalisarjassa vielä parastaan näyttänyt, mutta nyt on sen aika.

Niko Härkönen KeuPa-valmennuksesta oli joukkueen aamujään jälkeen positiivisen odottava.

-          Kaverin väsymisen varaan ei meillä peliä rakenneta. Oma peli kuosiin vaan. Eilen oltiin vähän sukkasillaan, mutta tiedetään mitä pitää parantaa. Pelataan vahvaa kiekollista peliä ja tehdään vielä yksinkertaisempia ratkaisuja. Ruma "kaappi" on samanarvoinen kuin se kauden high light – osuma.

Mestiksen 5. finaali KeuPa HT – TuTo Hockey tänään klo 16.30 Keuruulla.