Seuraa meitä:       

Voiton päässä mestaruudesta

Lauantai-ilta Keuruun jäähallissa ei jättänyt ketään kylmäksi. 938 silmäparia todisti, miten KeuPa HT taltutti Turun ”murren” ja on nyt enää voiton päässä Mestiksen mestaruudesta. KeuPa paransi edellisestä pelistä rutkasti, pelasi finaalisarjan parhaan ottelunsa ja oli eilen lähes kaikessa TuToa edellä. Kotijoukkue aloitti maalinteon jo kuuden minuutin pelin jälkeen ja pääsi määrittämään pelin suuntaa. Tässä finaalisarjassa takaa ei ole tultu rinnalle, eikä TuTo ollut siinä edes lähellä. KeuPan kolmas kiinnitys oli jo selvä, mutta kirsikaksi kakun päälle kapteeni Markus Jokinen lähetti kiekon vielä tyhjään turkulaismaaliin muutama sekunti ennen loppusummeria. 3-1 (1-0, 0-0, 2-1) loppunumeroiden myötä KeuPalla on huomenna maanantaina mahdollisuus varmistaa mestaruus Turussa.

 

Kaikesta näki, että KeuPa oli ottanut edellisestä pelistä opikseen. Peli kulki ensi kertaa finaalisarjassa kuin parhaimmillaan koko kauden aikana. Myös ylivoimapeli tuotti tulosta. Avausmaali tosin syntyi tasaviisikoin, mutta Markus Jokisen ranne puhui juuri, kun TuTo luuli selvinneensä toisesta peräkkäisestä rangaistuksestaan. Mikko Lahtinen ja Riku Tiainen tekivät esityöt. KeuPa vei peliä ja erän lopulla TuTo koki takaiskun, kun sen ykköspyssyn Kalle Valtolan hermo ei pitänyt, vaan mies kuittasi itselleen käytöskympin.

Toinen erä on yleensä ollut TuTon vahvuus, vaan ei tällä kertaa. Turun ”murren” hampaat pysyivät piilossa ja KeuPa-soturien pitkät hyökkäykset vyöryivät TuTo-päädyssä. Maalit jäivät tulematta pitkälti ilman virheitä pelanneen vieraiden veskarin Julius Pohjanoksan ansioista. KeuPa laukoi kohti TuTon maalia peräti 21 kertaa, kun Lassi Lehtisen maalia kohti kiekko päätyi vain neljästi ja niistäkin puolet meni ohi. Pelin painopistettä kuvasi myös, että erän molemmat rangaistuksetkin määrättiin TuTolle.

Kolmanteen erään TuTo kaivoi kirivaihdetta esiin ja saikin ylivoiman Mikko Lahtisen poikittaisen mailan seurauksena. KeuPa tappoi jäähyn ja heitti kylmää vettä ”murren turkille”, kun ajassa 46.16 Miro-Pekka Saarelainen huudatti keuruulaisyleisöä Jesse Pelamon ja Markus Jokisen saalistettua syöttöpisteet. Seuraavassa vaihdossa tuomaristolta jäi näkemättä Valtolan törkeä lyönti Ville Paalasta vatsaan. Sen sijaan RiKu Tiaisen antama vihellysmahdollisuus huomattiin, kun taas tilanteessa TuTon Mikke Levon ”snorkkelia suupielessa” ei. TuTon pelätty ylivoima ei tällä kertaa erehtynyt. Kohupelaaja Niclas Lucenius laukoi kevään ensimmäisen pudotuspelimaalinsa kultakypärä Valtolan syötöstä. Heti perään KeuPan taisteluilmeen ruumiillistuma Joel Sund sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuutin rangaistuksen ja TuTo pääsi uudelleen ylivoimalle. KeuPa pelasi alivoiman kypsästi ja Lassi Lehtinen oli maalissa mies paikallaan. Sen jälkeiset minuutit kotijoukkue ei peruutellut, vaan pyrki myös hyökkäämään. TuTo ei saanut viimeistä kiriä kunnolla käyntiin ennen kuin otti Pohjanoksan maaliltaan pois. Vieraiden viimeisen minuutin rutistus jäi kuitenkin vajaaksi, kun Teemu Huttu päästi Markus Jokisen puttaamaan tyhjään maaliin illan toisen osumansa.

KeuPa otti kolmannen kiinnityksensä vakuuttavalla esityksellä. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TuTon valmentajan Miika Elomon oli pyydettävä mikrofonia takaisin päästäkseen hieman uhoamaan itsekin. Sen verran vaikuttavaa asiaa KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskasella oli.

-          Yksi kiinnitys lisää. Erinomainen lähtö peliin. 2. erässä kaveri ei päässyt omalta alueeltaan pois. Ei mitään palaa kahteen erään. Sitten 3. erässä helpohkojen jäähyjen myötä pääsi vähän mukaan. Siinä se onkin pienestä kiinni. Ei kahta sanaa, kuka oli tänään kentällä. Sarja jatkuu maanantaina Turussa.

Kysymykseen, millä moinen ero KeuPan luistelussa Turun edellisen ottelun ja tämän välillä selittyy, Heiskanen vastasi lyhyesti.

-          Vaikea se on enää sanoa. Onkohan siellä tahmeampi jää? Tällaista sen kuitenkin pitää olla.

Katso lehdistötilaisuus kokonaan tästä linkistä.

Kun mestaruus on KeuPalle katkolla huomenna maanantaina Kupittaan areenalla, järjestää KeuPa Fanclub matkan Turkuun. Mukaan pääsee pelkän ottelulipun hinnalla, sillä Keuruun kaupunki tarjoaa kyydit kaikille ilmaiseksi. Lisätietoja tästä linkistä.