Seuraa meitä:       

Viimeiset sivut tarinaan

Saako playoff-parta vielä kasvaa vai nähdäänkö Mikko "Pönö" Heiskanen tänään viimeistä kertaa KeuPan penkin takana?  Kuva: Tomi Autio

Mestaruus on katkolla tänään. Turkuun finaalien kuudenteen peliin matkaavat KeuPa-soturit eivät ole yksin. Yli 180 fania Keuruulta ja matkan varrelta ahtautuu neljään bussiin takaamaan, ettei Kupittaan hallissa tunnelma pääse kuolemaan. Ainakaan kannustuksesta ei pojan kotiin hakeminen tule jäämään kiinni. Tarinan viimeinen luku on vielä kirjoittamatta.

Illan ottelussa kulminoituu pienuuden filosofia. Kun vastakkain asettelussa on kaikki yli sanat jo käytetty, on helppo asettua pienemmän puolelle. Pieni kasvaa suureksi, vähäisestä tulee valtava. KeuPa tahtoo ja haluaa voiton. Se voi lähteä kamppailuun jokseenkin ilman paineita. Se on jo voittanut paljon ja todistanut ennen kaikkea itselleen, että voi yltää mestaruuteen. Sille tappiokaan ei olisi häpeä. Mestaruuden voittaminen kotikentällä olisi sille kaikkien unelmien äiti. Sitä KeuPa-soturi ei tänään mieti. Keskittyminen tähtää vain tähän iltaan. Kaikki muu on turhaa. KeuPa haluaa suurten joukkoon.

Vastustaja TuTo Hockey ei ole helppo nakki. Mestiksen vahvimman organisaation pitää jo virkansa puolesta tähdätä mestaruuteen, jota se ei ole kymmeneen vuoteen saavuttanut. Lähes joka vuosi se on lähtenyt kauteen suosikkina, mutta sitten kangistunut kalkkiviivoilla. Tänä vuonna ei kramppi ole iskenyt, ainakaan vielä. Tappio piskuiselle KeuPalle ei ehkä olisi ihan häpeä, voittihan se runkosarjan ja mestaruus on sille myös katkolla, mutta syvän arven se turkulaisille jättäisi. Kumpi tunne onkaan vahvempi? Voittamisen halu ja positiivisesta kateudesta kumpuava intohimo vai tappion välttäminen ja häpeän torjumisesta ammentava heittäytyminen.

Jos ja kun mestaruus tänään ratkeaa, päättyy muutama merkittävä aikakausi. Joka tapauksessa tarinan viimeiset sivut ovat käsillä. Kukaan ei varmaan odota playoff-partojen enää paljoakaan tuuheutuvan, mutta se on kuitenkin kunnioitettu merkki suuren tavoitteen lähestymisestä. Joukkueille hetki on nostalginen. Samojen kavereiden kanssa samaa matkaa ei enää kohta kuljeta. KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen nousee joukkueen penkin taakse kenties viimeistä kertaa. Upea KeuPa-matka ansaitsee arvoisensa päätöksen. Mikko ja koko valmennustiimi on onnistunut luomaan KeuPa-sotureille menestystä ruokkivan työilmapiirin, josta moni olisi kateellinen. Menestyksen myötä myös olosuhteisiin on tulossa tason nosto ja sen avulla tulevaisuus näyttää entistäkin valoisammalta.

Taas tähän iltaan. Vähän kliseiseltä kuulostaa, mutta ottelun alku on tärkeä, takaa on vaikea tulla ohi. Jos jää telineisiin, jostain pitää kaivaa ennen näkemätön raivo tulla tasoihin. Ja boksista on syytä pysyä poissa. Vaikka KeuPalla lienee sarjan paras alivoima, on TuTon ylivoima onnistunut pari kertaa sen murtamaan finaaleissa. Maalivahtipeli, kaksi sarjan parasta maalivahtia on jäljellä. Jos Lassi Lehtinen jatkaa siitä mihin Keuruulla jäi, ei KeuPalla ole hätää. Hyökkäysvoimakin riittää tekemään ne tarvittavat osumat. Loppu on henkien taistelua.

Mestis finaali nro 6. TuTo Hockey – KeuPa HT tänään klo 18.15 Kupittaan areenalla.