Seuraa meitä:       

KeuPa HT:n uusi päävalmentaja on Niko Eronen

KeuPa HT:n ensi kauden toivomuslistalla oli miesten tasolla kokenut päävalmentaja, ja sellaisen se myös sai päästyään sopimukseen 30-vuotiaan Niko Erosen kanssa. Päävalmentajatasolla Erosen vyöltä löytyvät mm. Jokipoikien nosto Mestikseen kaudella 2014-15 ja kaksi Norjan 2. liigan mestaruutta. Kolmas kausi Narvikin käskijänä huipentui vieläpä liigakarsintojen voittoon ja joukkueen nousuun Norjan pääsarjaan. Viimeiset neljä kautta ulkomailla, myös Tanskassa valmentanut Eronen palaa Suomeen ja tarttuu kevään hopeajoukkueen peräsimeen positiivisin ja odottavin miettein.

-        Seurasin vuoden takaisia Mestis-finaaleita televisiosta ja olin todella vaikuttunut niin pelin tasosta kuin keuruulaisesta kiekkohuumastakin, tunnusti tuore päävalmentaja.

-        Mestis on erittäin vauhdikas ja tasainen sarja, joka vilisee nuoria lupauksia. Yksikään Mestis-joukkue ei taatusti jäisi Norjan pääsarjassakaan viimeiseksi. Vaikka siellä joukkueissa on paljon jopa NHL-kokemusta omaavia huippupelaajia, tasoerot ovat melkoiset. Nytkin pääsarjasta pudottamamme joukkue tuskin selviytyisi kovinkaan pitkälle Mestiksessä, arvioi Eronen.

Uudelle päävalmentajalle Keuruu on tuttu myös Suomi-Sarjan ajoilta valmentajana, niin KalPa Teamin kuin Hydraulic Oilersinkin penkin takana. Vaikka kaudella 2013-14 KeuPa HT riemukkaasti nousikin Mestikseen, se ei pystynyt tuolloin ottamaan Erosen valmentamalta mikkeliläisryhmältä pistettäkään.

-        Hallissa oli kylmä, mutta tunnelma oli kuuma jo silloin, muisteli Eronen.

-     Jännittävää päästä kokemaan sitä tunnelmaa nyt kotijoukkueen vaihtoaitiosta, varsinkin kun olosuhteisiin on ensi kaudeksi tulossa tason nosto. 

Vaikka vuodet ulkomailla ovat tehneet kotimaisten sarjojen seuraamisesta haastavampaa, kertoo Eronen tuntevansa tukun pelaajia useista Mestis-joukkueista.

-        Jokipojissa on yhä tuttuja pelimiehiä, samoin Ketterässä, jonka valmentajan Maso Lehtosen kanssa olemme jopa pelanneet samassa joukkueessa SaiPan vuosinani. Savolaisena tuttuja löytyy myös IPK:n riveistä, luetteli Eronen.

Päävalmentaja Eronen asettuu perheineen Keuruulle loppukesästä, mutta osallistuu apuvalmentaja Tomas Westerlundin kanssa tulevan joukkueen rakentamiseen välittömästi.